Fitness programı önerisi

Glarious0

Hectopat
Öncelikle yarın spora yazılıp salı günü başlamayı düşünüyorum. Bir arkadaşımdan program önerisi aldım hafta da 4 gün olmak üzere 1 gün dinlenme. Şimdi yeni başlıyorum ilk full body yapmamı söylüyorlar. Bazıları da boşa zaman kaybı diyorlar ben şimdi ilk gittiğim de ne yapacağım ve Ronaldo'nun vücudu için düzenli ve disiplinli bir şekil de yaparsam kaç ay sürer? En kötü Ronaldo vücudunu yapsam yeterli benim için fazlasın da gözüm yok.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-13 000832.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-13 000832.png
    447,5 KB · Görüntüleme: 67
Hocam o ronaldo vücudunu kolay mı sanıyorsunuz testesteron kokusu buradan geliyor. Natural olarak 4 5 yılda yapılabilir bir fizik ancak bu adamlar köpek gibi spor salonunda yatıp kalkıyor bütün antrenmanı neredeyse 1 saat veya 45 dakikada tamamlıyorlar.

Hocam karın kası falan istiyorsan en bilindik şey yağ oranını azalt zaten karnın böyle olur kilo ver demiyorum aman yanlış olmasın yağ oranını düşür he bir de spor olarak da bu işler genetik işi mesela birine sor nasıl böylesin genetik kanka diyor yaşadım mesela kol (biceps)ler kiminki düzdür kiminki yumurta şeklindedir ben her gün gidiyordum geliştirmek istediğim bölgemi 1 gün arayla yapıyordum 2-3 gün yapıyordum toplam ağrımda cok olmuyordu ilklerde asla ağır girme alışık değilsen sorun yaratabilir başarılar hocam bir sorun olursa çekinme yazabilirsin.

Hocam o ronaldo vücudunu kolay mı sanıyorsunuz testesteron kokusu buradan geliyor. Natural olarak 4 5 yılda yapılabilir bir fizik ancak bu adamlar köpek gibi spor salonunda yatıp kalkıyor bütün antrenmanı neredeyse 1 saat veya 45 dakikada tamamlıyorlar.
Yani hocam o kadar yıl fazla bana 6-7 ay da yapılacak bir vücud önerir misiniz bana?

Hocam karın kası falan istiyorsan en bilindik şey yağ oranını azalt zaten karnın böyle olur kilo ver demiyorum aman yanlış olmasın yağ oranını düşür he bir de spor olarak da bu işler genetik işi mesela birine sor nasıl böylesin genetik kanka diyor yaşadım mesela kol (biceps)ler kiminki düzdür kiminki yumurta şeklindedir ben her gün gidiyordum geliştirmek istediğim bölgemi 1 gün arayla yapıyordum 2-3 gün yapıyordum toplam ağrımda cok olmuyordu ilklerde asla ağır girme alışık değilsen sorun yaratabilir başarılar hocam bir sorun olursa çekinme yazabilirsin.
Yağ oranı nasıl azalıyor.

Yani hocam o kadar yıl fazla bana 6-7 ay da yapılacak bir vücud önerir misiniz bana?

internette vardır hocam sporcuların önerileri

Yani hocam o kadar yıl fazla bana 6-7 ay da yapılacak bir vücut önerir misiniz bana?

Hocam kilona göre vücudun şekillenir benim fikrime göre bir yapıyı yıkmak yapmaktan daha kolay.

Fazla protein bol kardiyo karın egzersizleri gündelik yürüyüşler kalori açığı falan. ben bu işi 3 yıldır yapıyorum ve bedenimin değişimine eski fotoğraflarıma oranla tanık oldum bu süreç sabır ister 6 7 ay ağırlık kaldırır indiririm kaslanır bırakırım değil anlayacağınız.

O en kötü Ronaldo vücudu dediğin vücudu yapman için profesyonel destek alıp dediklerine harfiyen uysan bile yaşına göre 2-3 yıldan önce yapmanın imkanı yok. Yaşının 15'den küçük olduğunu varsayıyorum şuan spora başlarsan 2-3 yıl sonra zaten bu vücut sana çekici gelmemeye başlayacak :D. İlk 1-2 ay full body program yapmalısın, hatta daha uzun süreler yapılması gerektiğini savunuyorum.

Öyle bana ''6-7 ayda yapılacak bir vücud önerir misiniz'' diye bir şey yok. Spora adam akıllı başlarsın beslenmeni buna uygun düzenlersin sonuç almaya başlarsın. Bu bahsettiğim şey 6-7 ayda olacak bir şeyde değil senin yaşında birisi için.

Salona git oradaki hocanın verdiği programla başla. 1-2 ay yap vücudun güçlensin ondan sonra bölgesel çalışmaya başla. Yerinde olsam 6 ay bölgesel çalıştıktan sonra 5x5 programı yapmaya başlarım.

Hocam sormak istediğim ilk ay full body mi çalışayım yoksa ayrı ayrı mı?

Benim fikrimce ayrı ayrı çalış yenisin diye ama tabii fikir al diğerlerinden de (bu işi bilenlerden).

O en kötü Ronaldo vücudu dediğin vücudu yapman için profesyonel destek alıp dediklerine harfiyen uysan bile yaşına göre 2-3 yıldan önce yapmanın imkanı yok. Yaşının 15'ten küçük olduğunu varsayıyorum şu an spora başlarsan 2-3 yıl sonra zaten bu vücut sana çekici gelmemeye başlayacak :D. İlk 1-2 ay full body program yapmalısın, hatta daha uzun süreler yapılması gerektiğini savunuyorum.

Öyle bana "6-7 ayda yapılacak bir vücut önerir misiniz" diye bir şey yok. Spora adamakıllı başlarsın beslenmeni buna uygun düzenlersin sonuç almaya başlarsın. Bu bahsettiğim şey 6-7 ayda olacak bir şeyde değil senin yaşında birisi için.

Salona git oradaki hocanın verdiği programla başla. 1-2 ay yap vücudun güçlensin ondan sonra bölgesel çalışmaya başla. Yerinde olsam 6 ay bölgesel çalıştıktan sonra 5x5 programı yapmaya başlarım.

Sanırım yaza hazırlık programları her sene oluyor böyle kişiler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı