Fitness yaparken kilo alınmalı mı?

TeknoEmir

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Spora 1 hafta önce başladım. 70 kiloyum ve boyum 180 cm civarı. Çok yağlı veya çok zayıf değilim. Arkadaşlarım bana spor yaparken çok kilo alman lazım veya sabit kilonu tutman lazım diyorlar. Bu doğru mudur arkadaşlar? Kilonu 80'e kadar çıkar diyorlar. Sizce kilomu 80'e çıkarmalıyı mıyım? Yani kilo alınır mı? Fikirleriniz benim için önemli. Sağ olun :).
Hedefim: Kas yapmak, hacim kazanmak

Spor yaparken bol yemek yemek önemlidir doğru fakat, bu doğru besinlerle ve bir programla yapılmalıdır. Amaç yağ oranını değil kas kütlesini artırmaktır. Kilonuz boyunuza göre ideal, spora gitmeye devam edip ve beslenmenize dikkat edip kütle kazanın.

Öncelikle merhaba arkadaşlar. Spora 1 hafta önce başladım. 70 kiloyum ve boyum 180 cm civarı. Çok yağlı veya çok zayıf değilim. Arkadaşlarım bana spor yaparken çok kilo alman lazım veya sabit kilonu tutman lazım diyorlar. Bu doğru mudur arkadaşlar? Kilonu 80'e kadar çıkar diyorlar. Sizce kilomu 80'e çıkarmalıyı mıyım? Yani kilo alınır mı? Fikirleriniz benim için önemli. Sağ olun :).
Hedefim: Kas yapmak, hacim kazanmak
Kilo arttırmak denilen şey kas kütlesi kazanmaktır zaten... Kas kütlesi koyup tartıdaki rakamı büyütürsünüz. Kilo alacağım derken yağca zengin maddeleri kullanıp kalorinizi fazla arttırmayın... Yağlanırsınız.

Spor yaparken bol yemek yemek önemlidir doğru fakat, bu doğru besinlerle ve bir programla yapılmalıdır. Amaç yağ oranını değil kas kütlesini artırmaktır. Kilonuz boyunuza göre ideal, spora gidip ve beslenmenize dikkat edip kütle kazanın.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Yani kilo almam lazım değil mi? Ve bunu sağlıklı bir şekilde almam lazım.

Kilo arttırmak denilen şey kas kütlesi kazanmaktır zaten... Kas kütlesi koyup tartıdaki rakamı büyütürsünüz. Kilo alacağım derken yağca zengin maddeleri kullanıp kalorinizi fazla arttırmayın... Yağlanırsınız.

Sizin cevabınız içinde teşekkürler hocam. Ben 70 kiloyum. Hedef olarak 80 kilo doğru bir tercih midir? Teşekkürler.

Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Yani kilo almam lazım değil mi? Ve bunu sağlıklı bir şekilde almam lazım.
Hocam sizin sağlam bir bulk yapmanız lazım... Dikkat edin yanlışlıkla dirty bulka dönmesin... Ben okul sebebi ile bir sene salona gidemedim ve %26 yağlandım... Şimdi de onları kaybedeceğim diye uğraşıp duruyorum...

Aynen öyle. Zaten spora gidip kütle kazanmak sizin kilo almanızı sağlayacak, karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenin. Salonunuzda diyetisyen varsa liste isteyebilirsiniz. Günlük protein ihtiyacınızı karşılamaya çok dikkat edin.

Sizin cevabınız içinde teşekkürler hocam. Ben 70 kiloyum. Hedef olarak 80 kilo doğru bir tercih midir? Teşekkürler.
Buradaki kilo sınırı size kalmış... Anabolik madde kullanımını sever veya dozajı ayarlayamayıp halk içinde "insan azmanı, ayıboğan" diye hitap edilen insanlara da dönebilirsiniz... İlk başta salon disiplini ve doğru hareket formunu öğrenin.... Yemek de çok önemlidir fakat şimdi şimdi takılmanız gereken bir şey değil bu beslenme olayı... Şimdilik sadece günlük protein alımını arttırın.

Beslenmeden ziyade uyku daha önemli sizler için şuanda... Min 8 saat uyumanız lazım.

Bence o boyda 75 üstü atletikliğini kaybettirir değmez. Sağlıklı bir vucüt için ortalama şu değerleri önerirler;
170 boy 60-65 kilo, 180 boya 70-75 kilo gibi. Siz kas kütlesi alacağınızdan 75'e kadar yolu var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı