Fitnessta 3 ayda en iyi sonuç nasıl alınır?

187 boyunda 130 kiloyum. Bunun 15'ini son 2-3 ayda aldım. Yağ oranımı tam hesaplayamıyorum ama spor geçmişim olduğu için kas oranım da çok düşük değil.
Şimdi kaloriyi çok kısıp(1500 kcal kadar) beslenerek 1 ayda 10+ kilo vermek gibi bir hedefim var. Sonrasında da 2 ay boyu klasik spor.
Fakat sorun olur mu benim için bilmiyorum. David goggins 3 ayda 45 kilo vermişti ben de 30 versem kafi aslında.
Bunun yanında sarkmaktan ve kötü görüntüden korkuyorum.

Carnivore programa birazcık sebze eklesem ve onu uygulasam dedim ama siz ne önerirsiniz? 3 ayda en iyi sonucu nasıl alırım?

Öncelikle ağır bir diyet yerine protein oranı yüksek bir diyet uygulamalısınız. Protein kas oluşumunda en önemli etken. Enerji ihtiyacınızı temiz karbonhidratlardan almalısınız. Çok hızlı kilo vermektense yavaş ama sağlıklı kilo vermelisiniz ki sarkma yaşamayın. Boyunuz uzun haliyle güzel bir diyet ve spor yardımı ile problemsiz bir şekilde 1 sene içinde güzel bir vücuda sahip olabilirsiniz. Unutmayın ki sporda en önemli şey istikrar. Umutsuzluğa kapıldığınızda bile pes etmezseniz başarabilirsiniz. Kendim için tam tersi kilo almak için 2 senedir spor yapıyorum. Fazlasıyla kilo aldım tekrardan kilo verdim çünkü istikrarsızdım. Program yapıp aksatmadan diyeti bozmadan halledebilirsiniz.

3 ayda 30 kilo ayda 10kg demek. Haftada 2.5kg yani kabaca hesaplarsak 19250 kalori açığı demek. Bu da günde 2750 kalori açığı demek oluyor. Yani hiçbir şey yemeyeceksiniz veya bir şekilde yerken günde 2750 kalori açığı oluşturacaksınız demek. Eğer boyunuz 170cm kilonuz 250 değilse çok zor bir hedef. 130kg olduğunuz için ilk birkaç hafta hızlıca kilonuz düşer ama sonra yavaşlar ve bir noktada artık oldukça zorlaşır. 3 ayda 30 kg hedefi yerine 3 ayda 15kg size daha uygun bir hedef. Hızlıca 10kg kaybedersiniz ki su atımı da olacağı için 10kg çok zor bir hedef değil daha sonra ayda 5kg hedefine ulaşabilirsiniz. Mesela 100kg civarına kadar ayda 5kg iyi bir hedef 100kg civarına gelince kilo kaybı yavaşlar, ama sizin 30kg vermiş olmanız ve aktifliğinizin artmasından dolayı spor yükünü arttırarak ayda 5kg olmasa bile 3.5 kg gibi bir hedef tutturabilirsiniz.

Hem spor yapıp hem bu kadar kalori açığı verirseniz spor kariyeriniz 2 gün falan sürer. Hem ağırlık çalışıp hem kilo vermek istiyorsanız süreci ortlama 1 yıla yayın. Yok hızlıca kilo vermem lazım derseniz basit kardiyo + ciddi kalori açığı ile 2 belki 3 ay devam edip daha sonra ağırlık + azaltılmış kalori açığı içeren bir programa geçin.

İlk önce definasyon (yaktığın kaloriden daha az almalı) ve kardiyo yapmalısın. Hem yağ yakıp hem kas yapmak çok zorlu bir süreç olur (body recomposition), özellikle senin gibi yüksek kilolu bir birey için, yağ oranını da ortaya katarsak.

İlk etapta 2-2.5 aylık bir definasyon ve kardiyo sürecine gir, senin boyun için en ideal 80-90 kiloya inmen olur. Vücuttaki yağı attıktan sonra ağırlık antrenmanlarına başlayabilirsin, çünkü hem yağ oranın düşük başlarsın (bu bir avantaj), hem bulk yapmaya başlayabilirsin.

Bu süreçte her hafta kilonu tartarak takip etmeni öneririm. Ayrıca, hedef kaloriyi aşmadığın sürece ne yediğin çok önemli değil, yeter ki protein alımın yüksek olsun.

3 ayda sonuç alamazsın.
Daha önce 3 ayda 30 kilo verip Yağ oranımı %27'den 15e çektiğim olmuştu. Dolayısıyla sanmam.
Sağlıklı bir şekilde 3 ayda 30 kilo veremezsin, imkansız. Böyle abartı hedefler koymak yerine spor sürecini uzat ve düzgün, sağlıklı bir şekilde kilo ver.
Diyetisyenimle beraber yapmıştım bunu. Evet diyetisyenle..
Ama sorun şu ki bu süreçte kas kaybının da fazla olduğunun farkındayım. 30 kilo işin extrem kısmı. Benim derdim yağ yakmak. Bunun için nasıl bir beslenme daha optimum olur?
3 ay sonra bir kıyafete gireceğim o yüzden bu kadar uğraşıyorum.
David gogginsi referans alman ekstrem olmuş.
Hocam extreme zaten. 3 ayda 46 kilo fazla fazla extreme. Benim 20 küsür kilo vermem kafidir.
3 ayda 30 kilo ayda 10kg demek. Haftada 2.5kg yani kabaca hesaplarsak 19250 kalori açığı demek. Bu da günde 2750 kalori açığı demek oluyor. Yani hiçbir şey yemeyeceksiniz veya bir şekilde yerken günde 2750 kalori açığı oluşturacaksınız demek. Eğer boyunuz 170cm kilonuz 250 değilse çok zor bir hedef. 130kg olduğunuz için ilk birkaç hafta hızlıca kilonuz düşer ama sonra yavaşlar ve bir noktada artık oldukça zorlaşır. 3 ayda 30 kg hedefi yerine 3 ayda 15kg size daha uygun bir hedef. Hızlıca 10kg kaybedersiniz ki su atımı da olacağı için 10kg çok zor bir hedef değil daha sonra ayda 5kg hedefine ulaşabilirsiniz. Mesela 100kg civarına kadar ayda 5kg iyi bir hedef 100kg civarına gelince kilo kaybı yavaşlar, ama sizin 30kg vermiş olmanız ve aktifliğinizin artmasından dolayı spor yükünü arttırarak ayda 5kg olmasa bile 3.5 kg gibi bir hedef tutturabilirsiniz.

Hem spor yapıp hem bu kadar kalori açığı verirseniz spor kariyeriniz 2 gün falan sürer. Hem ağırlık çalışıp hem kilo vermek istiyorsanız süreci ortlama 1 yıla yayın. Yok hızlıca kilo vermem lazım derseniz basit kardiyo + ciddi kalori açığı ile 2 belki 3 ay devam edip daha sonra ağırlık + azaltılmış kalori açığı içeren bir programa geçin.
Hocam herkes aynı şeyi diyor. ama ben bizat 118'den 87'ye 3 ayda düşmüştüm. Anlamıyorum neden böyle bakıldığına. Günde 2750 kalori açığı olmuyor çünkü vücut fazlaca da su atıyor zaten. Hele ki birazcık kas yıkımına izin verirseniz çocuk oyuncağı ama ben bunu istemediğim için buraya yazdım zaten.

Daha önce 3 ayda 30 kilo verip yağ oranımı %27'den 15e çektiğim olmuştu. Dolayısıyla sanmam.

Diyetisyenimle beraber yapmıştım bunu. Evet diyetisyenle.
Ama sorun şu ki bu süreçte kas kaybının da fazla olduğunun farkındayım. 30 kilo işin extrem kısmı. Benim derdim yağ yakmak. Bunun için nasıl bir beslenme daha optimum olur?
3 ay sonra bir kıyafete gireceğim o yüzden bu kadar uğraşıyorum.

Hocam Extreme zaten. 3 ayda 46 kilo fazla fazla Extreme. Benim 20 küsur kilo vermem kafidir.

Hocam herkes aynı şeyi diyor. Ama ben bizat 118'den 87'ye 3 ayda düşmüştüm. Anlamıyorum neden böyle bakıldığına. Günde 2750 kalori açığı olmuyor çünkü vücut fazlaca da su atıyor zaten. Hele ki birazcık kas yıkımına izin verirseniz çocuk oyuncağı ama ben bunu istemediğim için buraya yazdım zaten.

Düştünüz peki şimdi neden 130 oldunuz? Zaten yazdıklarımız, bakış açımızın bu şekilde olmasının sebebi sizin ve sizin gibi hızlıca çok kilo düşen insanların bunu sürdüremeyip eskisiden daha kilolu hale gelmeleri. Uzun süre devam ettirilemeyen bir düzen olduğu için bu kilolar kolayca geri alınır. Kalıcı olması için belirli bir alışkanlık sağlanması gerekir. Alışkanlığı hayat biçimi haline gelmesi ve verilen kiloların büyük bölümünün yağ yakımıyla olması için. Günlük 2750 kalori açığı olması gerekiyor. Geri kalanı su sizin de dediğiniz gibi. Su atmak kilo vermek değildir. Ancak tartıda kilonuz az çıkar, belki bir etkinliğe katılacaksanız kıyafetleriniz daha iyi durabilir onun dışında birkaç hafta içerisinde eski halinizi dönmeye başlarsınız. Amacınız buysa mantıklı. Gerçekten yağ yakmak ve fit olmak ise belirli bir mantık içerisinde belirli bir zamana yayarak, yaşam biçimi haline getirmeniz gerekir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı