Fitnessta bulk veya definasyon yapmak zorunda mıyım?

TeknoEmir

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, günlük ihtiyacım olan protein miktarını alıyorum ve haftanın 5-6 gün sporumu da yapıyorum. Hedefim kas yapmak, hacim kazanmak.
Boyum: 180 cm
Kilom: 72-73.5
Yağ Oranım: %16-18
Bu soruyu sormamın nedeni insanların çoğu bulk veya definasyon gibi şeyler yapıyor. Ben ne yaptığımı bilmiyorum :D.Yani dediğim gibi günlük almam gereken protein miktarını falan alıyorum. Beslenmem ve uyku düzenimde yerinde. Bunun gibi(bulk, definasyon) gibi şeyler mi yapmam lazım? Daha doğrusu ne yapmam lazım? Teşekkürler.

Öncelikle yağ oranını %12-13 seviyelerine düşürmelisin. Ancak bundan önce kilonu 75-76 yağ oranını sabit tutarak çıkmaya çalış. Daha sonrasında definasyona girerek yağ oranını düşür. Bu senin kaslarını daha çok ortaya çıkaracak, vücudunu parçalandıracak. Bulk demek ise tamamen yiyip, kilo alarak aynı zamanda kas yapmak demek. Bulk yapanlar belli bir kiloya ulaşınca definasyon yapıp o kiloda parçalanırlar. Düzenli bir programa sahip ol. Her bölgeyi haftada en az 2 defa çalış. Bol bol su iç.

Öncelikle yağ oranını %12-13 seviyelerine düşürmelisin. Ancak bundan önce kilonu 75-76 yağ oranını sabit tutarak çıkmaya çalış. Daha sonrasında definasyona girerek yağ oranını düşür. Bu senin kaslarını daha çok ortaya çıkaracak, vücudunu parçalandıracak. Bulk demek ise tamamen yiyip, kilo alarak aynı zamanda kas yapmak demek. Bulk yapanlar belli bir kiloya ulaşınca definasyon yapıp o kiloda parçalanırlar. Düzenli bir programa sahip ol. Her bölgeyi haftada en az 2 defa çalış. Bol bol su iç.
Yani hocam anladığım kadarıyla,yağ oranımı sabit tutarak 75-76 kilolara çıkayım ondan sonra ise yağ oranım %12-%13 civarı düşene kadar definasyon yapayım dimi.

Onların ki biraz işin fantezi tarafı. Fazla kafaya takmayayım iyi bir vücudum olsun diyorsanız gerek yok o işlere. Yağınız varsa definasyon yapın sonra da formunuzu korumaya çalışın. Veya zayıfsanız biraz kilo alın sonra definasyon yapın ardından tekrar formu korumaya çalışın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı