Clean bulk veya definasyon yapılmalı mı?

• Konuyu başlatan AFAN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 54
  • Görüntüleme 1.879
300 gram tavuk yesem yeter herhalde dediklerinizle beraber definasyon süreci nasıl olmalı ve nasıl işliyor kardiyoya gerek var mı sadece doğru formda ağırlık mı?
Ağırlığın doğru form olması kas kazanımını maksimize etmek için. Kardiyo kesinlikle yap ağırlık antrenmanı bitince. Proteinini günde 3 öğüne böl. Sabah yumurtayı yersin, spordan 1 saat önce yoğurtla tavuğun yarısını, spor sonrası kalan yarısını yersin. Karb abartmadan spor öncesi ve sonrası. Sağlıklı yağ için kuruyemiş.

Karb olarak yulafa bal ve arada meyveler yiyebilirsin abartmadan. Şekersiz fıstık ezmesi veya kuruyemiş yulaf lapasına tavsiyemdir.

Ağırlığın doğru form olması kas kazanımını maksimize etmek için. kardiyo kesinlikle yap ağırlık antrenmanı bitince. Proteinini günde 3 öğüne böl. Sabah yumurtayı yersin, spordan 1 saat önce yoğurtla tavuğun yarısını, spor sonrası kalan yarısını yersin. Karb abartmadan spor öncesi ve sonrası. Sağlıklı yağ için kuruyemiş.

Genelde şöyle yapıyorum sabah 4 5 yumurta öglen tavuk spordan önce de tavuk sonrasında bir şey yemiyorum kuruyemişin gramajinin bir önemi var mı? Aynı şekilde pirinç pilavininda ne kadar yemeliyim günlük. Ögünleri sabah 9 öglen 1 ve 4 de yesem sorun çıkartır mı?

Genelde şöyle yapıyorum sabah 4 5 yumurta öglen tavuk spordan önce de tavuk sonrasında bir şey yemiyorum kuruyemişin gramajinin bir önemi var mı?
Sonrasında yemiyorsan nasıl kas onarımı olacak? Kuruyemiş gramajı önemli fazlası yağlanmana sebep olabilir. Genel olarak günde 1 ortalama avuç. Çok doldurma.

Spordan yarım saat 1 saat önce protein almış ol yeterli. Karbonhidratıda 15 20 dk önce alırsan güzel olur.

İş yerinde ögle yemeği yiyorum ya genelde o zaman alırdım bir de spora gitmeden alırdım sporan sonra almazdım karb pilavdan mı karşılamak daha iyi yulaf üstüne kuruyemişten mi? Öğlen acıkırım onu da çözmek lazım bir şekil.

İş yerinde ögle yemeği yiyorum ya genelde o zaman alırdım bir de spora gitmeden alırdım sporan sonra almazdım karb pilavdan mı karşılamak daha iyi yulaf üstüne kuruyemişten mi?
Farketmez. Varlığı yeterli, nasıl istiyorsan. Pilava az yağ dök bu arada. Su tuttuysan bol su iç tuzu azalt.

300 gram tavuk yesem yeter herhalde dediklerinizle beraber definasyon süreci nasıl olmalı ve nasıl işliyor kardiyoya gerek var mı sadece doğru formda ağırlık mı?

Kankam sana dürüst olacağım eski obez bir birey olarak konuşuyorum bunu şimdi yulaf filan bence katma belki de sende yüksek yağ oranlarındasın utanmamak için söylemiyorsun bende öyleydim
Yağ kaynakları: Fıstık ezmesi (isteğe bağlı), zeytinyağ.
Protein kaynakları: Balık, ton balığı, hindi, tavuk göğsü, yağsız kıyma.
Karb kaynakları pirinçunu, basmati pirinç, tambuğday ekmeği, pirinç patlağı.
1 gram karb 4 kalori, 1gram protein 4 kalori, 1gram yağ 9 kalori.
Bunları hesaplayabilirsin hesaplarken fat secret uygulamasını kullanabilirsin.
Not: Belki bunları boşuna yazdım bilmiyorum bende bana böyle tavsiye verenleri pek umursamazdım 2-3 yıl obez yaşadım dalga geçildim
Proteini kas kütlenin 3 katı al spor yapıyorsun hem.
Yağı kilon kadar al 70 kilo isen 70gram.
Karbonhidrat definasyonda kıs bulkda arttır olay tamamen bu bulkta iken karbonhidratı arttıyorsun, definasyonda karbonhidratı azaltıyorsun sakın yağı azaltma hormon dengen bozulur yeşillik katmayı unutma mideyi tok tutar bulkta pek de önemli değil ama yine de ye.
Gelelim kaloriye ihtiyacının 400-700 kalori aşağısını al o açığıda yeşilliklerle kapat ki tok kal.
Yağ oranını ölçmezsen bunun bir anlamı yok haberin olsun.

Anladim hocam sağ olun son 1 soru daha pilavin gramajida çok önemli mi fazla alırsak kilo yapmasın bu sefer de ne kadar alsam yeterli oluır bana.
60g falan spor öncesi iyidir abartırsan yağa dönüşür fazlası.

Kankam sana dürüst olacağım eski obez bir birey olarak konuşuyorum bunu şimdi yulaf filan bence katma belki de sende yüksek yağ oranlarındasın utanmamak için söylemiyorsun bende öyleydim yiyeceğin yemekleri yazıyorum pirinçunu, basmati pirinç, tambuğday ekmek, pirinç patlağı diğerleri insanı definasyondan soğutur.
Bu ürünler seni tok tutar ben açıkçası yulaf yiyince soğuyordum yemekten hemen acıkıyordum glutenle laktoza hassasiyetimden kaynaklanabilir belki de
Protein kaynağı yağsız kıyma, tavuk göğsü, hindi, balık, ton balığı bunlar güzeldir özellikle ton balığı yağını dökme karıştır öyle ye yağ katmasın yemeğe
Yağ kaynağı fıstık ezmesi diyen var da ben pek sevmem ondan dolayı yazmıyorum ısrar ediyorsan şekersizinden alabilirsin bir de zeytinyağı.
Yağ kaynakları: Fıstık ezmesi (isteğe bağlı), zeytinyağ.
Protein kaynakları: Balık, ton balığı, hindi, tavuk göğsü, yağsız kıyma.
Karb kaynakları pirinçunu, basmati pirinç, tambuğday ekmeği, pirinç patlağı.
1 gram karb 4 kalori, 1gram protein 4 kalori, 1gram yağ 9 kalori.
Bunları hesaplayabilirsin hesaplarken fat secret uygulamasını kullanabilirsin.
Not: Belki bunları boşuna yazdım bilmiyorum bende bana böyle tavsiye verenleri pek umursamazdım 2-3 yıl obez yaşadım dalga geçildim
Proteini kas kütlenin 3 katı al spor yapıyorsun hem.
Yağı kilon kadar al 70 kilo isen 70gram.
Karbonhidrat definasyonda kıs bulkda arttır olay tamamen bu bulkta iken karbonhidratı arttıyorsun, definasyonda karbonhidratı azaltıyorsun sakın yağı azaltma hormon dengen bozulur yeşillik katmayı unutma mideyi tok tutar bulkta pek de önemli değil ama yine de ye.
Gelelim kaloriye ihtiyacının 400-700 kalori aşağısını al o açığıda yeşilliklerle kapat ki tok kal.
Yağ oranını ölçmezsen bunun bir anlamı yok haberin olsun.
Yulafın tadını belki seviyor? Sen yapmayı bilmiyorsun diye herkes sevmiyor olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı