Kankam sana dürüst olacağım eski obez bir birey olarak konuşuyorum bunu şimdi yulaf filan bence katma belki de sende yüksek yağ oranlarındasın utanmamak için söylemiyorsun bende öyleydim yiyeceğin yemekleri yazıyorum pirinçunu, basmati pirinç, tambuğday ekmek, pirinç patlağı diğerleri insanı definasyondan soğutur.
Bu ürünler seni tok tutar ben açıkçası yulaf yiyince soğuyordum yemekten hemen acıkıyordum glutenle laktoza hassasiyetimden kaynaklanabilir belki de
Protein kaynağı yağsız kıyma, tavuk göğsü, hindi, balık, ton balığı bunlar güzeldir özellikle ton balığı yağını dökme karıştır öyle ye yağ katmasın yemeğe
Yağ kaynağı fıstık ezmesi diyen var da ben pek sevmem ondan dolayı yazmıyorum ısrar ediyorsan şekersizinden alabilirsin bir de zeytinyağı.
Yağ kaynakları: Fıstık ezmesi (isteğe bağlı), zeytinyağ.
Protein kaynakları: Balık, ton balığı, hindi, tavuk göğsü, yağsız kıyma.
Karb kaynakları pirinçunu, basmati pirinç, tambuğday ekmeği, pirinç patlağı.
1 gram karb 4 kalori, 1gram protein 4 kalori, 1gram yağ 9 kalori.
Bunları hesaplayabilirsin hesaplarken fat secret uygulamasını kullanabilirsin.
Not: Belki bunları boşuna yazdım bilmiyorum bende bana böyle tavsiye verenleri pek umursamazdım 2-3 yıl obez yaşadım dalga geçildim
Proteini kas kütlenin 3 katı al spor yapıyorsun hem.
Yağı kilon kadar al 70 kilo isen 70gram.
Karbonhidrat definasyonda kıs bulkda arttır olay tamamen bu bulkta iken karbonhidratı arttıyorsun, definasyonda karbonhidratı azaltıyorsun sakın yağı azaltma hormon dengen bozulur yeşillik katmayı unutma mideyi tok tutar bulkta pek de önemli değil ama yine de ye.
Gelelim kaloriye ihtiyacının 400-700 kalori aşağısını al o açığıda yeşilliklerle kapat ki tok kal.
Yağ oranını ölçmezsen bunun bir anlamı yok haberin olsun.