FiveM DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED Hatası

Namahage

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, geliştirmekte olduğumuz GTA 5 FiveM sunucumuzda developerlik yapmaktayım, aynı zamanda oynuyorum. Oyun içi ara ara DXGI_ERROR_DEVICE_REMOVED hatası alıyorum, bazen 5 dakika aralıklarla veriyor.
Daha önceleri XT 5600 siyah/yeşil ekran alıyordum yaklaşık ama 1 haftadır bu sorunla karşılaşmadım. Sorunun cözümünü bilen var mı? Tüm driverlarım güncel, artık ekran kartımdan şüphelenmeye başladım. Sistemi yaklaşık 1 ay önce satın aldım.

Adrenalıne sürümü:
20.4.2 WHQL.
Oyun ıcı FPS değerlerim:
80-120 arası (Advanced hariç tüm ayarlar en yüksekte)
Sıstem ozellıklerım:
MSI Radeon RX 5600 XT Gaming X 6 GB GDDR6 192 Bit ekran kartı.
Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX anakart.
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3000MHz CL16 Dual kit RAM.
AMD Ryzen™5 3600 soket AM4 + Wraith Stealth 3.6 GHz 32MB 65W 7nm işlemci.
Corsair Carbide serisi Spec-Delta 650W 80Plus RGB fanlı MidT ATX siyah kasa.
2X harici RGB fan.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp en güncel sürümü bu siteden indirin.
  • Eksik dosya onarımı yapın bu rehbere bakarak.
  • Çalıştırı açıp %temp% yazın içinde ne varsa silin. Aynı işlemi çalıştır'a temp yazarak tekrarlayın.
  • BIOS bu rehbere bakarak güncelleyin.

Son düzenleme:
  • DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırıp en güncel sürümü bu siteden indirin.
  • Eksik dosya onarımı yapın bu rehbere bakarak.
  • Çalıştırı açıp %temp% yazın içinde ne varsa silin. Aynı işlemi çalıştır'a temp yazarak tekrarlayın.
  • BIOS bu rehbere bakarak güncelleyin.

Tüm adımları izledim ve uyguladım. Umarım hatam cözülmüştür.
Son çare aldığım yere götürmek olacak. Pandemi nedeniyle hızlı bir geri dönüş alacağımı da hiç sanmıyorum.

Hepsini eksiksiz yaptıktan sonra sistemde oyun oynarak deneyimler yapın tekrar mavi ekran alırsanız yeni DMP dosyalarınızı paylaşırsınız. Almazsanız sorun çözülmüştür demektir. Şimdiden sistemi denemeye başlayın oyun oynarak. Sonuçları bekleyeceğim.

Bakalım hayırlısı, Tekken 7 ve FiveM var şu an oynayabileceğim hızlıca deneyip geri bildirim sağlayacağım.
Teşekkürler yardımınız için bu arada.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı