Fizik okuyarak maksimum ne yapılabilir?

ArdaofRivia

Hectopat
YTÜ'de fizik okumak istiyorum ama nereye baksam herkes fizik okuyarak hiçbir yere gelinemeyeceğini söylüyor maksimum öğretmen olursun deniliyor. Fizik okuyarak en iyi nerelerde iş bulabilirim, bir araştırma merkezinde vs. çalışırsam ne kadar maaş alabilirim, ne kadar iş imkanı var ve eğer bir üniversitede akademisyen olmak istersem iş imkanları, maaşları nasıldır? Kozmoloji alanına yoğunlaşmak istiyorum.

Şöyle bir video da var: https://www.youtube.com/watch?v=ShLYEsI-n8o&ab_channel=ÇağatayOkyay

Sadece şu tavsiyeyi vereyim. Okuyacağın bölümle ne olunacağını hesap etme. Ne olmak istediğini veya ne yapmak istediğini belirle bunun için gereken bölümü oku.

Bende bir ara Boğaziçi fizik kazanırsam ne yapabilirim diye araştırmıştım. Öğretmen olan da var, yüksek lisansı bilgisayar mühendisliği üzerine okuyup yazılımda çalışan da var. Yurt dışında doktora yapmaya giden de, yüksek lisansa giden de var. Her şey senin elinde. İngilizcen mutlaka olmalı, notların yüksek olmalı. Güzel bir yüksek lisans yapıştırırsın devamı gelir.
Ders içeriklerine, müfredata bak.

Isaac newton, Albert Einstein, Galileo Galilei, Max planck, ernest rutherford, niels bohr, James Clerk Maxwell ve niceleri. Dünya tarihini değiştirmiş adamlar bunlar.
Öğretmen olmaktan tut profesörlüğe uzanan geniş bir alan.

Keşke bendim kafamda bu konulara basıyor olsaydı :)

Türkiye'de maksimum fizik öğretmeni, akademisyen vs. olursun ama eğer yurt dışına çıkabilirsen, ki nasıl çıkılır artık neler yapabilmek lazım Harvard, Cambridge, Oxford'da okuyabilmek için bilmiyorum. İşte o zaman gerçek bir fizikçi olup değer görürsün.
Avrupa veya Amerika'nın fen bilimlerine bakış açıları Türkiye'den çok farklı.
Çünkü orada biliniyor ki bu alanlar olmadan bir toplum gelişemez.
Fen bilimlerine yönelmemiş, doğa bilimlerini anlamamış bir toplum ilerleyemez.
Dünya'da bir yerlerde bu meslek grupları çok elzem konumda fakat gel gör ki bazı bölgelerde ise işsizlik gözüyle bakılıyor.
Şahsen bende bir fizikçi olmak istiyordum ama durumlar ortada hocam. Fizikçi olmayı bırakın fizik öğretmeni olmak bile zor büyük bir işsizlik sorunu var Türkiye'de. Nedeni ise geçen mayıs ayı ortadaydı :D

Ama kendine inanıyorsan hele ki böyle bir alanda imkansız diye bir şey yok. Devam etmeni öneririm.
Ben mesela kimya okuyorum mezun olunca kimyager olacağım.
Avrupa size bilim insanı olarak bakarken şuan yaşadığımız ülkenin size nasıl baktığı ortada.
O yüzden biraz da gerçekçi olmak lazım ben o yüzden Kimya'ya döndüm hiç değilse hala bu ülkede kimyagerlik bitmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı