Çözüldü Fizik Sorusu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Yer
İstanbul-KKTC
Yine fizik yine ben, bu sefer bayağı uğraştım ama bulamadım, çok düşündüm bulamıyorum en son çare buraya yazmaya karar verdim. Cevabı yazacaksanız çözümü de yazın, anlamak istiyorum, eksik kalmasın. 11. sınıf arkadaşları sahneye alabiliriz. 😁
DSC_1024.JPG

Çözüm
aşağı doğru 12N kuvvet var onu dengelemek için eylemsizlik kuvvetine eşit olması lazım. 12= Feylemsizlik . cos37'den F eylemsizlik=15N. 15=2.aeylemsizlik aeylemsizlik 7.5 m/s2 toplam kütlede 10 kg olduğu için 10 . 7.5 = 75N olması lazım cevabın.
Doğruysa doğru olduğunu belirtin kafamdan yaptım yanlış ise tekrar bakalım.
aşağı doğru 12N kuvvet var onu dengelemek için eylemsizlik kuvvetine eşit olması lazım. 12= Feylemsizlik . cos37'den F eylemsizlik=15N. 15=2.aeylemsizlik aeylemsizlik 7.5 m/s2 toplam kütlede 10 kg olduğu için 10 . 7.5 = 75N olması lazım cevabın.
Doğruysa doğru olduğunu belirtin kafamdan yaptım yanlış ise tekrar bakalım.

Son düzenleme:
Çözüm
@706143 10 ya da 11.sınıf isen Joker'e nasıl girdin🧐? Yaşın yetmiyor.
😁
Sinemada izlemedim, PC’den açtım, öyle izleyebildim. İstesem girerdim hatta bu kadar efsane olduğunu bilsem kesin girerdim, ama o zaman uğraşmak istememiştim. 😁
@orkunyilmaz bu arada cevap doğru, kolay yolu var birde ivmeyi bulmak için; tan(alfa)=ivme/yerçekimi ivmesi, böyle daha rahat bulabilirsin. 😁

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı