FLAC ve yüksek kaliteli ses dosyaları nereden bulunur?

Ben aldım zaten hocam🙃. Şunu belirtmem lazım, amfi DAC olmadan kulaklık hakikaten keyifsiz oluyor. Nova Pro'nun Game DAC'i ile kullanıyorum şu an. Benim kulaklığı tokatladı, sizdeki daha profesyonel olan kulaklıkları tokatlayacak mı onu merak ediyorum. Ayrıca blasterx G6 da satın aldım haftaya elime geçecek. Nova Pro'yu komple elimde çıkaracağım.

Anladım hocam güle güle kullanın o zaman. Tamam alıp denersem konuda görüşlerimi daha sonra yazarım.

820 maalesef yüksek fiyatına rağmen çok kötü bir kulaklık. Fiyatını sürekli %50 lere düşürüyorlar. Amazon ve bir çok Odyofil platformunda bilinçli tüketicilerin yorumları da bu yönde.

rtings.com daki incelemeler profesyonel yöntemler ile yapılıyor ve verilen oranların gerçeklik payı çok yüksek. Elimde 3 farklı sennheiser ve bir AKG modeli var. Karşılaştırmaları ve kendi deneyimimi karşılaştırdığımda bire-bir uyuyor.
@Single_factor

Hocam merhabalar size birkaç soru sormak isterim. Odyofil miyim bilmem ama Jbl 560bt kullanıyordum daha 2 güne kadar, kulaklıklarla ilgili bilgim yoktu herkesde de vardı. 320 mbps müzik indiriyordum ama böyle sanki sesler karmaşık geliyor ve smooth değildi hiçbir zaman. Flac olayını bile bugün öğrendim. 3000 TL civarı bütçem var. Edifier TWS NB2 Pro veya Jabra Elite 4 Active önerilerini aldım tws olarak. Bu bütçede kablosuz olarak bu karmaşıklık olayını yaşatmayacak kaliteli bir kulaklık var mıdır? İlla baş üstü ve kablolu mu olması gerekir? Nasıl bir yol izlenmeli? Amacım spor yaparken ve müzik dinlerken tatmin olmak. Anc, pil ömrü ve ses kalitesi benim için önemli şeyler. 3000 TL bir anda kazanılmıyor sonuçta. Söylediğim tws'ler için ne tür müzik indirmeliyim veya hangi platformu kullanmalıyım? Şu anki telefonum Oppo A15 fakat yakın zamanda yeni telefon alma durumum var ve henüz araştırma içindeyim marka falan hiç belli değil. Laptop olaraksa Acer Nitro 16 4070 olanı alacağım o da DTSX diye bir ses sürücüsü kullanıyormuş sanırım. Yazım baya uzun oldu ama sizin kadar bilgilisini görmüşken değerlendirmek istedim. Herşey için teşekkürler.

Son düzenleme:
Jbl 560bt ile odyofil in "O" sunu bile hissedemezsiniz. Wireless ve ya Bluetooth kulaklıklar ile müzikteki ses kalitesi konuşulmaz. Kablolu ve analog kulaklık kullanmanız gerekiyor. Ya konforunuzdan ya da müzik zevkinizden ödün vereceksiniz.

Jbl 560bt ile odyofil in "O" sunu bile hissedemezsiniz. Wireless ve ya Bluetooth kulaklıklar ile müzikteki ses kalitesi konuşulmaz. Kablolu ve analog kulaklık kullanmanız gerekiyor. Ya konforunuzdan ya da müzik zevkinizden ödün vereceksiniz.
Şuanda Edifier veya Jabra'nın tws kulaklıklarını almayı düşünüyorum. Bu kulaklıklardan maksimum verim almak için ne yapmam lazım?

Sponsorlu / iş ortaklı videolarda doğru yorumlar ve yönlendirmeler beklemeyin lütfen.
İşten anlayan biri olsa, Sennheiser HD6xx serisini hiçbir şekilde böyle bir kulaklığa değişmez yorum yapan kişi.

Kulaklığın frekans doğruluğu yok denebilir. Sadece bass sesler üstünde bir doğru denge gözlemleyebiliyoruz.

Eki Görüntüle 2141934

Rtings.com da, pasif soundstage ve treble doğrulugu 10 üzerinde 5.0 seviyelerinde değerlendiriliyor. Oldukça vasat bir seviye.

Marka oyun sektörüne hizmet veriyor. Elbette müzik dinlersiniz ancak işlerinin bu olmadığını bilin, ana yemek yanında çay ya da kahve gibi düşünün.

Bilgilendirici bir yorum olmuş teşekkür ediyorum bende bu siteden karşılaştırma yaparak 1 hafta önce HD 569 aldım Arctis Prime kullanıyordum hem dışarıda kullanmak için uygun hem Mic'i var hem ses kalitesi olarak "kağıt" üstünde kötü gözükse de arctis prime a göre bana daha iyi hissettiriyor sizce iyi yapmış mıyım?

ses kartım sound blaster g6 1yıl artic prime ile kullandım arada gain açıp kullandım patlamalar oluyordu kulaklıkta en sonunda sol tarafı çalışmamaya başladı :D sanırım 95db ye kadar dayanabiliyordu kulaklık

Bilgilendirici bir yorum olmuş teşekkür ediyorum bende bu siteden karşılaştırma yaparak 1 hafta önce HD 569 aldım Arctis Prime kullanıyordum hem dışarıda kullanmak için uygun hem Mic'i var hem ses kalitesi olarak "kağıt" üstünde kötü gözükse de arctis prime a göre bana daha iyi hissettiriyor sizce iyi yapmış mıyım?

ses kartım sound blaster g6 1yıl artic prime ile kullandım arada gain açıp kullandım patlamalar oluyordu kulaklıkta en sonunda sol tarafı çalışmamaya başladı :D sanırım 95db ye kadar dayanabiliyordu kulaklık
HD569 bende de var. Çok çok iyi bir tercih yapmışsınız.
EQ ile Hi frekansları; 16k +9db, 8k +5db, 4k +3db arttırmayı deneyin.
Basslar için ise; 60Hz yi 2db 30Hz+3db arttırın.
Midfrekanslara dokunmayın, ya da 1 k yı -1,5 db kısın.

Aynı zamanda HD560s kullanıyorum. HD569 dışarıda iken tercih ettiğim bir kulaklık. 560s elbette hi-end frekanslarda daha iyi ve akustik olarak çok detaylı ama HD569 doğru EQ ayarları ile yanına yaklaşır.

HD569 bende de var. Çok çok iyi bir tercih yapmışsınız.
EQ ile hi frekansları; 16k +9dB, 8K +5dB, 4K +3dB arttırmayı deneyin.
Basslar için ise; 60Hz'yi 2dB 30Hz+3dB arttırın.
Midfrekanslara dokunmayın, ya da 1 k yı -1, 5 dB kısın.

Aynı zamanda HD560s kullanıyorum. HD569 dışarıda iken tercih ettiğim bir kulaklık. 560s elbette hi-end frekanslarda daha iyi ve akustik olarak çok detaylı ama HD569 doğru EQ ayarları ile yanına yaklaşır.

560s i alacaktım aslında ama empedans değerinin fazla olması açık tasarımı ve mikrofonsuz olduğu için vazgeçtim sadece evde kullanmak için harika bir kulaklık. Önerdiğiniz ayarları deneyip dönüş yapacağım teşekkürler :)

Bir sorum daha olacak peki ileride yükseltmek istesem aradığım özellikleri az çok anlamışsınızdır ne önerirsiniz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı