FLAC ve yüksek kaliteli ses dosyaları nereden bulunur?

560s i alacaktım aslında ama empedans değerinin fazla olması açık tasarımı ve mikrofonsuz olduğu için vazgeçtim sadece evde kullanmak için harika bir kulaklık. Önerdiğiniz ayarları deneyip dönüş yapacağım teşekkürler :)

Bir sorum daha olacak peki ileride yükseltmek istesem aradığım özellikleri az çok anlamışsınızdır ne önerirsiniz?
Kapalı kapsül olarak yükseltmeye ihtiyacınız olmayacaktır.
Açık kapsül düşünürseniz HD600

HD569 bende de var. Çok çok iyi bir tercih yapmışsınız.
EQ ile hi frekansları; 16k +9dB, 8K +5dB, 4K +3dB arttırmayı deneyin.
Basslar için ise; 60Hz'yi 2dB 30Hz+3dB arttırın.
Midfrekanslara dokunmayın, ya da 1 k yı -1, 5 dB kısın.

Aynı zamanda HD560s kullanıyorum. HD569 dışarıda iken tercih ettiğim bir kulaklık. 560s elbette hi-end frekanslarda daha iyi ve akustik olarak çok detaylı ama HD569 doğru EQ ayarları ile yanına yaklaşır.

Denedim gain açmadan on numara oluyor ama gain açıp sesi fullediğimde patlamalar oluyor %70'e kadar indirmem gerekiyor kulaklığımda mı sıkıntı?

Denedim gain açmadan on numara oluyor ama gain açıp sesi fullediğimde patlamalar oluyor %70'e kadar indirmem gerekiyor kulaklığımda mı sıkıntı?
Gain açamazsınız. Hiç bir kulaklıkta yapmayın onu. Kulaklığın çıkışı 106db. Siz +10 db EQ ile yükselttiniz zaten. Esasında bu durumada volume %100 de açılmaması gerekiyor. Kulaklığı yakabilirsiniz.

Hifi biraz keriz silkeme hareketidir.
İnsan kulağı 20khz ve üzeri sesi duyamazki zamanla da kulakda işitme kaybı başlar yani o tiz sesleri daha az duyarsınız.
Hifi ne işe yarar diye sorarsanız bitrare yüksek olduğu için daha yumuşak geçişler vs. olur.
Günlük hayatta gereklimi bence hayır bu kadar detayı metroda, yolda, iş yerinde ve ses yalıtımı vs. yoksa evde duyabilmeniz zor.
320kbps dinleyin geçin gayet yeterli bence biraz mükemmelliyetçilik takıntısı olanları silkeleme hareketi gibi geliyor bana.

Hifi biraz keriz silkeme hareketidir.
Milyonlarca dolarlık bir sektör. Ses mühendisliğinin, bir yalan olduğunu, bu işe onbinlerce dolar yatıranların yanlış bilip öğrendiklerinini idda ediyorsunuz. Hem de iki kelime ile!

Böyle iddalı kelimeleri duyduğumuzda "-bu sözü kim söylüyor? Tecrübesi nedir? diye bakıyoruz. Belki onyıllarınızı harcamış bir ses mühendisi ve profesörsünüz? Biz, firmalar size kulak verebilir, sizden çok şey öğrenebilr...

İnsan kulağı 20khz ve üzeri sesi duyamazki zamanla da kulakda işitme kaybı başlar yani o tiz sesleri daha az duyarsınız.

• Ortalama bir insan İnsan kulağı 20Hz-20kHz Arasını duyar. Bazı insanlar Bu eşiklerin üstünü de duyabilirler. Yaş ilerledikçe bu eşik azalır.
  • 20Hz altını duyamaz ancak gücü hissedebilirsiniz.
  • Hi-Fi, Hi-End ürünlerde frekans aralığının geniş olmasının nedeni; sesteki doğuşkan yani harmoniklerinin duyulması ile ilgilidir. Dolayısı ile ana / fundamental denen kök sesin farklı frekans doğuşkanları da oluşur.
  • Hi fi, Hi end ürünlerdeki geniş frekans aralılğı; Kullanılan frekans alanının alt ve üst frekanslarındaki gücü etkiler.
Günlük hayatta gereklimi bence hayır bu kadar detayı metroda, yolda, iş yerinde ve ses yalıtımı vs. yoksa evde duyabilmeniz zor.
320kbps dinleyin geçin gayet yeterli bence biraz mükemmelliyetçilik takıntısı olanları silkeleme hareketi gibi geliyor bana.
  • Kulaklık ve monitörlerde kullanılan teknoloji, mühendislik kalitesi gerektirir, düşük distortion, staging gibi pahalı detaylar içerir. Bunlar kullanıcı tarafından gayet net duyulabilir / algılanabilir şeylerdir.
Hifi ne işe yarar diye sorarsanız bitrare yüksek olduğu için daha yumuşak geçişler vs. olur.
"Bitrate" sesin dijitalliği ile ilgilidir. Hi-Fi; Dijitalden analog a çevrilen kısmın bir parçası. Meseleyi karıştırmışsınız.

Son düzenleme:
Milyonlarca dolarlık bir sektör. Ses mühendisliğinin, bir yalan olduğunu, bu işe onbinlerce dolar yatıranların yanlış bilip öğrendiklerinini idda ediyorsunuz. Hem de iki kelime ile!

Böyle iddalı kelimeleri duyduğumuzda "-bu sözü kim söylüyor? Tecrübesi nedir? diye bakıyoruz. Belki onyıllarınızı harcamış bir ses mühendisi ve profesörsünüz? Biz, firmalar size kulak verebilir, sizden çok şey öğrenebilr...

• Ortalama bir insan İnsan kulağı 20Hz-20kHz Arasını duyar. Bazı insanlar Bu eşiklerin üstünü de duyabilirler. Yaş ilerledikçe bu eşik azalır.
  • 20Hz altını duyamaz ancak gücü hissedebilirsiniz.
  • Hi-Fi, Hi-End ürünlerde frekans aralığının geniş olmasının nedeni; sesteki doğuşkan yani harmoniklerinin duyulması ile ilgilidir. Dolayısı ile ana / fundamental denen kök sesin farklı frekans doğuşkanları da oluşur.
  • Hi fi, Hi end ürünlerdeki geniş frekans aralılğı; Kullanılan frekans alanının alt ve üst frekanslarındaki gücü etkiler.

• Kulaklık ve monitörlerde kullanılan teknoloji, mühendislik kalitesi gerektirir, düşük distortion, staging gibi pahalı detaylar içerir. Bunlar kullanıcı tarafından gayet net duyulabilir / algılanabilir şeylerdir.

"Bitrate" sesin dijitalliği ile ilgilidir. Hi-Fi; Dijitalden analog a çevrilen kısmın bir parçası. Meseleyi karıştırmışsınız.

Dediklerine katılıyorum bitarare konusuna döneceğim birazdan.

Ben farkını hisetmezsin demiyorum MP3 dinlersen 16Khz' a kadar olan sesleri duyabiliyorsun üstünü de Hi-fi de duyabilirsin ama ses desibelini arttırman gerekiyor hatta 100+db gibi değerlerin üstüne çıkman gerekebiliyor kimi zaman (90db üzeri kulak sağlığına zararlı) ve gürültülü ortamda bunun farkına varılabilmeside zor yani günlük hayatta gereksiz olduğunu savundum.
Ses yalıtımına sahip bir ortamda dac, ihtiyaca göre amp vb. şeylerle güzel müzik zevki elde edebilirsin burası senin sadece müziğe odaklanıp kaliteli müzik dinleme isteğinle alaklı ama hala gereksiz olduğunu düşünüyorum bu kadar detaylara odaklanmanın.

Alt frekanslara değineyim bas seven birisi içinde bence çözünürlük düşükse o kadar iyi olabilir böyle güm güm kirli bas vuracak ki tatmin etsin kendini derinden yümüşak gelen bas' ı sevmeyebilir bas seven birisi örneğin Anker q10 kullananların hemen hemen hepsi memnun bas modu açınca kirli ama güçlü baslar vuruyor ve bunu kullanıcıları çok seviyor.

Kısaca Profesyonel anlamda müzik sektörüyle ve buna benzer işlerle örneğin sinema vb. işle ilgilenmeyen insanlar için keriz silkeleme hareketi gibi geliyor benim için hala.

Bitrare dönersek yüksek bitrare sayesinde zaten o kadar detaylı bir müzik dinleyebiliyorsun. 24 Bit 94 Khz 2400kbps yerine 16 Bit 44 Khz 320kbps olan aynı müziği dinlediğin zaman hangisi daha detaylı gelecek bitrare yüksek olan tabiki burada farkını rahatlıkla anlarsın ama hale gereksiz geliyor sadece bitrare için bunca masraf ve uğraş ne bileyim arkaşlarla oturup hoparlörden müzik açınca hifi olmasıyla ilgilenmem yada otobüste, metro da, uçakda, iş yerinde vb. böyle gider. Günün az bir kısmını bu işten para kazanmıyorsam müzikdeki detaylarla uğraşmak için harcamak hala saçma geliyor hem ciddi anlamda maddi kayıp hemde vakit kaybı benim için. Gider 40 bin lira bütçeyle ortalama bir hifi sistem kurarım ama günlük bellki 30 dk - 1 saat falan vakit geçireceğim ve müzikdeki detaylara odaklanacağım bence hala gereksiz bir uraş. Önemli olan bence müziğin insana hitap etmesi tüketici olarak. Zamanında bende çok uğraştım bi ton para harcadım kulaklıklara, Altın gümüş vs. alaşımlı kablolara, Dac ve amfilere ama hepsini sattım merakım gittikden sonra gereksiz olduğuna kanaat getirdim.

Sektör bence şunun üzerine kurulu hem mükemmelliyetçilik takıntısı olanlar ve merak edenleri silkelemeye yönelik.

Sert bir şekilde eleştirmiş olabilirim ama dediklerimin arkasındayım. İki saat kulaklıkla baş başa detaylara odaklanacağınıza sevdiklerinizle arkadaşlarınızla veya ülkü edindeğiniz kendinize birşeyler katacak uğraşınızla ilgilenin (uğraşın müzikse üstüne alınma senin yapman gereken şeyler zaten bunlar) tabi müzikde önemli ama bu kadar detaylara takılmak bence gereksiz tüketici açısından bence. Kulak sağlığını düşünen birisi olarak da kulaklıkları olabildiğince az kullanılması taraftarıyım mümkünse hoparlör daha sağlıklı tabi toplu ortamda kulaklık şart gibi ama orada ki çevre gürültüler de hifi müziğin kalitesini etkileyen unsurlar sonuçta yani hala gereksiz buluyorum.

Son düzenleme:
CD rip 44.100kHz olur zaten. CD nin flac olması ile bir yüksek kaliteli mp3 asasında çok büyük fark bulunmaz. Ancak plak riplerde durum değişiyor.

Şimdi Flac elbette yüksek nitelikte müzik ancak ekipmanınız bunu karşılıyor mu? Bluetooth kulaklıkla dinleyecekseniz boşa zahmete girmeyin örneğin.
Hifi destekleyen kulaklıklar peki ? Tırt mı gerçekten ? ( Mesela anker space one )

Bütün yorumları okuduktan sonra tırt olduğuna karar verdim. Zaten alalı 1 gün olmuştu. İade edip, konu içinde önerilen superlux hd681 i sipariş ettim.

Bakalım o nasılmış. :)

Güncelleme..

Valla reis memnun etmedi hd681. Padler kulağı sarmadığından oturmuyor kazık gibi dümdüz duruyor kulağımda. Buda konforu yok ediyor. Ses dışarı çıkıyor.

Ses şiddeti de hali hazırda kullandığım JD712 den daha düşük. Ses düşük gelince detayları duyamıyormuşum gibi geliyor yani hoşuma gitmiyor.

İadede edemiyorum çünkü yolladıkları paketi açtığım için. Ürün kutusuz poşet içinde geldi.

İadede edemediğim için bu kulaklığı adam etmenin yolu var mı ? Direkt takıp kullanınca yetersiz bence.

IMG_20241109_222901.jpg

Son düzenleme:
Valla reis memnun etmedi hd681. Padler kulağı sarmadığından oturmuyor kazık gibi dümdüz duruyor kulağımda. Buda konforu yok ediyor. Ses dışarı çıkıyor.

Ses şiddeti de hali hazırda kullandığım JD712 den daha düşük. Ses düşük gelince detayları duyamıyormuşum gibi geliyor yani hoşuma gitmiyor.

İadede edemiyorum çünkü yolladıkları paketi açtığım için. Ürün kutusuz poşet içinde geldi.

İadede edemediğim için bu kulaklığı adam etmenin yolu var mı ? Direkt takıp kullanınca yetersiz bence.

Eki Görüntüle 2349109
Arkası açık kulaklık bu, elbette dışarı ses verecektir. Kafa üstündeki şerit biraz sıkıştırılınca pedler kulağı daha iyi sıkacaktır. Ama bumu yaperken pedlerden tutarakyapmayın dikkatli olun yapısı çok narin elinizde kalmasın. Ses seviyesi yeterli bir kulaklıktır. EQ yaparak kullanmalısınız.

Arkası açık kulaklık bu, elbette dışarı ses verecektir. Kafa üstündeki şerit biraz sıkıştırılınca pedler kulağı daha iyi sıkacaktır. Ama bumu yaperken pedlerden tutarakyapmayın dikkatli olun yapısı çok narin elinizde kalmasın. Ses seviyesi yeterli bir kulaklıktır. EQ yaparak kullanmalısınız.
EQ için link verme şansınız var mı ?

EQ için link verme şansınız var mı ?
EQ ayarı kişinin kendi duyumu ile ilgili bir şeydir. ve kişiden kişiye değişir aslında. 30 yaştan sonra duyum eşiği azalır. Misal Benim yaş 46 olunca artık 16k üstünü çok iyi duyamıyorum. Bu yüzden 16K -20k Arasını fazlaca boostlarım. Sizin yaşlar genç. 20k ya kadar sesleri net duyabilirsiniz ve o bölgeyi arttırma ihtiyacınız olmaz. Kişinin kulak yapısı da ses duyumunu farklılaştırıyor. Ben kendime göre bir EQ yaparsam misal Hi Frekanslar sizin kulağınızı deler :)

Superlux 681 Bsssları kuvvetli bir kulaklık. Hi frekansları desteklemeye ihtiyaç var. Yine de şunu bir deneyin, Tizler fazla gelirse biraz kısın.
30 + 1,5db
500 - 0.5db
1K - 1db
2k + 1db
4k + 3db
8k + 5,5db
16k + 9db

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı