FLAC ve yüksek kaliteli ses dosyaları nereden bulunur?

Önceki mesaj lardan anladığım kulaküstü olarak Superlux modelleri var ancak iç mekan için daha uygun onlar. Dış mekan için buna benzer f/p ürünler var mıdır peki.

Önceki mesaj lardan anladığım kulaküstü olarak Superlux modelleri var ancak iç mekan için daha uygun onlar. Dış mekan için buna benzer f/p ürünler var mıdır peki.
F/p kelimesini ve kullanım şeklini ben sevmiyorum. İnsanlar bir alete , enstrümana, ekipmana binlerce, onbinlerce para yatırıyorsa bunun bir nedeni ve karşılığı vardır. Siz onları daha düşük bütçe ile elde edemezsiziniz.

Superlux açık kulaklıktır. Dışarıda kullanım için uygun değildir. İç mekanda ise yanınızdaki birini rahatsız edersiniz. Eğer sizin kullanım amacınıza ve bütçenize uygunsa başlangıç seviyesinde kullanabilirsiniz.

Önceki mesajlardan anladığım kulak üstü olarak superlux modelleri var ancak iç mekan için daha uygun onlar. Dış mekan için buna benzer F/P ürünler var mıdır peki.

O kulaklığın ses kalitesi fiyatının üzerinde olsa da Hi-Fi deneyimi ile uzaktan yakından alakası yok, ayrıca hiç konforluda değil. Dediğin gibi arkası yarı açık olduğundan dışarıda kullanımı zor. Senin için en uygunu IEM ürünler gibi görünüyor. IEM ürünler hakkında hiç tecrübem yok, ama incelemelerde gördüğüm kadarıyla genelde fiyatlarının üzerinde ses kalitelerine sahip oluyorlar. Onlara bakmanı tavsiye ederim.

Anladım. Para biriktireceğiz. O zaman şunu sorayım ilerisi için 300 dolar bantlarında ne önerirsiniz?

Konuda uygunken bu hobiye başlamak için en uygun ve doğru ürünleri paylaşayım. Benim de alışveriş yaptığım güvenilir bir satıcının linklerini atacağım sarı siteden. Ürünler yurt dışı sıfır, vergisiz dolayısıyla garantisiz satın alıyoruz.

Amfi/Dac lar ile başlayalım. Evde kullanımda Fiio K7 tartışmasız en iyi F/P cihaz şu an, bütçesini aşanlar için R2R'nin de aşağı kalır yanı yok.

Taşınabilir olarak da KA17 öneririm.

Giriş seviye kulaklık tarafında da Fiio'nun iki yeni güzelliğini öneriyorum. Arkası kapalı düz model dinamik sürücülü Pro olan modelse planar sürücülü. Ben zaten planar sürücülü iyi bir kulaklığa sahip olduğum için ikinci kulaklık olarak arkası kapalı modeli tercih etmiştim. FT1 rakibi olan DT770 ve K371'den her anlamda daha iyi bir kulaklık, bu arada DT770 her ne kadar popüler olsa da asla önermiyorum, çok parlak baslardan yoksun bir kulaklık, profesyonel kullanıma uygun kesinlikle. FT1 Pro yani planar sürücülü olan model belki vurucu baslar dışında her açıdan arkası kapalı olan modelden biraz daha iyidir, kullanım amacına göre ikisi arasında tercih yapılabilir.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...nar-kafaustu-kulaklik-sifir-1222991933/detay/

Anladım. Para biriktireceğiz. O zaman şunu sorayım ilerisi için 300 dolar bantlarında ne önerirsiniz.
Ben Sennheiser taraftarıyım. Sound stage, yani sahnelemeyi daha iyi başaran bir marka tanımıyorum. Ayrıca uzun yıllar kullanılacak oldukça sağlam yapı kalitesine sahip bir markadır. HD600 kulaklığı 20 yıldır kullanan insanlar tanıyorum.

HD569 Kapalı
HD 599 ya da 560s Açık kulaklık için düşünebilirsiniz.
599 > Elektronik müzik ve Rock metal için düşük 50 ohm empedans nedeniyle daha güçlüdür. 560s> Akustik, klasik, jazz gibi soundlarda detay dinlemek istiyorsanız 120 ohm

Ben Sennheiser taraftarıyım. Sound stage, yani sahnelemeyi daha iyi başaran bir marka tanımıyorum. Ayrıca uzun yıllar kullanılacak oldukça sağlam yapı kalitesine sahip bir markadır. HD600 kulaklığı 20 yıldır kullanan insanlar tanıyorum.

HD569 Kapalı
HD 599 ya da 560s Açık kulaklık için düşünebilirsiniz.
599 > Elektronik müzik ve Rock metal için düşük 50 ohm empedans nedeniyle daha güçlüdür. 560s> Akustik, klasik, jazz gibi soundlarda detay dinlemek istiyorsanız 120 ohm
Alakasız olacak belki ama globalde en çok tanınan youtube içerik üreticilerinden biri olan Markiplier bile Sennheiser HD 598 kullanıyor yıllardır…

Alakasız olacak belki ama globalde en çok tanınan youtube içerik üreticilerinden biri olan Markiplier bile Sennheiser HD 598 kullanıyor yıllardır…
Bu cümledeki "bile" kelimesinin ne amaçla kullanıldığı izah edilirse ifadeye çok şey katar :)

Çok sağlam olduğunu söylediniz, bende bilinen birinden örnek verdim. Ayrıca anlamlı yanıt vermeniz gereken bir şey söylemedim :)
Ben de öyle anladıma ama yine de Ucu açık kalmış gibi hissettirdi.
İki tarafa da çekilebilir diye düşündüm. Yani, burada benim önerdiğim modeller üzerine yazılmış ise vasatlıkları kast edilmiş gibi bir anlam çıkabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı