Flascript 0.3-beta-1 yayinlandi!

112163

Kilopat
Makaleler
1
Flascript, yorumlanan bir programlama dili. C++17 ile yazildi.

Development notes:

• Added if statement.
  • Added: Execout and standart t. Library.
  • Appended GetGitBranch() in STL,
  • New print type added: Dynamic.
  • Added time, date and version Support.
  • Stl output library (written in flascript)
  • Added fprintf and fprintln.
  • Stl systemınfo library (written in flascript)
  • Include flag.
  • Fix: Var(int)
  • Imported: Stringtools library.
  • And more updates && fixed available on 0.3-beta-1.

Documentations, tests, STL is here:
https://github.com/ferhatgec/flascript#sources

Source code:
https://github.com/ferhatgec/flascript
Sunu da birakayim: :)

flascript_memes.png

Dokumantasyonuna destek olabilirsiniz, farkli dillere cevirme gibi. :)

Son düzenleme:
İngilizce çevirmen gerekiyor mu? Bu şekilde bir çalışmaya girmemiştim hiç, deneyebilirim.
Dokumantasyonlar, farkli dillere cevirilebilir, Ingilizce yaziyorum, ancak Turkce'ye cevirme kisminda yardimci olabilirsin, yanlisim var ise duzeltebilirsin ve bunlari pull-request ile yollayabilirsin, farkli projelerimle de ugrasiyorum, zamanim cok kalmiyor.

Dokumantasyonlar, farkli dillere cevirilebilir, Ingilizce yaziyorum, ancak Turkce'ye cevirme kisminda yardimci olabilirsin, yanlisim var ise duzeltebilirsin ve bunlari pull-request ile yollayabilirsin, farkli projelerimle de ugrasiyorum, zamanim cok kalmiyor.

Github'ı şahsi işlerim için kullanıyorum ancak pull-request göndermeyi falan bilemiyorum. Bir türlü çözemedim şu Git'i. Kullandığım zaman da Windows'taki kendi uygulaması üzerinden kullanıyorum. Güzel bir Git/Github rehberi çok makbule geçerdi.

Sizin dokümantasyona bugün bakayım, eğer çevirebilirsem çevireyim.

Github'ı şahsi işlerim için kullanıyorum ancak pull-request göndermeyi falan bilemiyorum. Bir türlü çözemedim şu Git'i. Kullandığım zaman da Windows'taki kendi uygulaması üzerinden kullanıyorum. Güzel bir Git/Github rehberi çok makbule geçerdi.

Sizin dokümantasyona bugün bakayım, eğer çevirebilirsem çevireyim.
Star ve watch verebilirsiniz, toplulugumuza da katilabilirsiniz, ok simgesinin asagisinda hepsi :^)

** Subreddit acmayi da dusunuyorum.

⬇⬇⬇

Son düzenleme:
Tam olarak ne işe yarıyor?
Kendi projelerim amacli kullanacagim, interpreter'a sahip olaran bir programlama dili. 1.0 surumune kadar 'beta' statusunde olmaya devam edecek. Ornekler ve Dokumantasyona kaynak kodundan ulasabilirsin, yildiz ve 'watch' atarsan sevinirim, fork size kalmis. :^)
Bugun, FlaScript 0.3-beta-2'nin temel ve onemli bir anahtari eklendi:

* check[]
* system

FlaScript'te kosullar, taglar cagirilarak yapilir bu sayede main fonksiyonundaki anlam karmasikligi da minumuma indirgenmis olur.

Ornek vereyim. (Ingilizce ve Turkce olarak FlaScript dokumantasyonuna eklenecek detayli sekilde):

C-like:
var(int) -> 3.14159265359 -> PI <-
/> Integer (tamsayi) turunde bir degisken tanimlayalim. </

/> Kosullar taglar (etiketler) cagirilarak yapilir. </
#pi ->
    if[var(int) -> PI <- (==) var(int) -> 3.14159265359 <-] -> {
        print(string) -> "Passed" /> PI degiskeni,  3.14159265359'e esit ise Passed yazdirir. </
    } else -> {
        print(string) -> "Failed" /> Esit degilse Failed yazdirir </
    } <-
#pi <-
/> Kosul sonu </

main() -> main {
    statement[#pi] /> #pi etiketini cagiriyoruz. </
}

Output:

Passed

check[] fonksiyonu ve system turu nedir?

check[], UNIX ve UNIX-like sistemlerde kullanilabilecek bir command output fonksiyonudur.

system ise check[type]'nin bir string turunde kopyasini tutan bir variable'idir diyebilirim.

Ornek ver bana cabuk!
C-like:
#checkroot ->
    if[var(system) -> check[whoami] <- (==) var(string) -> root <-] -> {
        print(string) -> "You are Super user! Yey! :^)"
    } else -> {
        print(string) -> ":) :) :)"
    } <-
#checkroot <-

main() -> main {
    statement[#checkroot] /> #checkroot etiketini cagiriyoruz. </
}

var(system) -> check[<CLI'de output alacaginiz herhangi bir komut, uygulama>] <-

var(system)
, string turunde veri depolar. If kosulu operatorunde bunu var(string) ile compare (kiyaslama) etmemiz gerekir.

var(string) -> root <-

whoami, root deger dondurur ise bize You are Super user! Yey! :^) outputunu vermis olacak, kisaca superuser olup olmadigimizi anlamamiz icin kullanilabilir bir UNIX komutu.

root degilsek :) :) :) outputunu bize verecek.

Yeni satira gecirmedik, bunu yapmak icin ise:

C-like:
main() -> main {
    statement[bla bla bla....
    print(newline) /> Yeni satira geciyoruz. </
}

Referans olarak kullandigim, Statements Orneklerine bakabilirsiniz.

Detayli dokumantasyonu da Ingilizce ve Turkce olarak ekleyecegim, basics'lerini tanimliyorum suanda.

Son düzenleme:
Anladım teşekkürler.

Kendi projelerim amacli kullanacagim, interpreter'a sahip olaran bir programlama dili. 1.0 surumune kadar 'beta' statusunde olmaya devam edecek. Ornekler ve dokümantasyona kaynak kodundan ulasabilirsin, yildiz ve 'Watch' atarsan sevinirim, fork size kalmis. :^)
bugun, flascript 0.3-beta-2'nin temel ve onemli bir anahtari eklendi:

* check[]
* System.

Flascript'te kosullar, taglar cagirilarak yapilir bu sayede main fonksiyonundaki anlam karmasikligi da minimuma indirgenmis olur.

Ornek vereyim. (İngilizce ve Türkçe olarak flascript dokümantasyonuna eklenecek detayli sekilde):

C-like:
var(int) -> 3.14159265359 -> PI <-
/> Integer (tamsayi) turunde bir degisken tanimlayalim. </

/> Kosullar taglar (etiketler) cagirilarak yapilir. </
#pi ->
if[var(int) -> PI <- (==) var(int) -> 3.14159265359 <-] -> {
print(string) -> "Passed" /> PI degiskeni, 3.14159265359'e esit ise Passed yazdirir. </
} else -> {
print(string) -> "Failed" /> Esit degilse Failed yazdirir </
} <-
#pi <-
/> Kosul sonu </

main() -> main {
statement[#pi] /> #pi etiketini cagiriyoruz. </
}

output:
Passed

check[] fonksiyonu ve System turu nedir?

check[], unıx ve unıx-like sistemlerde kullanilabilecek bir command output fonksiyonudur.

System ise check[type]'nin bir string turunde kopyasini tutan bir variable'idir diyebilirim.

ornek ver bana cabuk!
C-like:
#checkroot ->
if[var(system) -> check[whoami] <- (==) var(string) -> root <-] -> {
print(string) -> "You are Super user! Yey! :^)"
} else -> {
print(string) -> ":) :) :)"
} <-
#checkroot <-

main() -> main {
statement[#checkroot] /> #checkroot etiketini cagiriyoruz. </
}

var(System) -> check[<CLI'de output alacaginiz herhangi bir komut, uygulama>] <-

Var(System)
, string turunde veri depolar. If kosulu operatorunde bunu var(string) ile compare (kiyaslama) etmemiz gerekir.

var(string) -> root <-

Whoami, root deger dondurur ise bize you are super user! Yey! :^) Outputunu vermis olacak, kisaca superuser olup olmadigimizi anlamamiz için kullanilabilir bir unıx komutu.

Root degilsek :) :) :) outputunu bize verecek.

Yeni satira gecirmedik, bunu yapmak için ise:

C-like:
main() -> main {
statement[bla bla bla....
print(newline) /> Yeni satira geciyoruz. </
}

Referans olarak kullandigim, Statements Orneklerine bakabilirsiniz?

Detayli dokümantasyonu da İngilizce ve Türkçe olarak ekleyecegim, Basics'lerini tanimliyorum suanda.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı