Flash bellekte olan ama PC'ye bulaşmayan zararlı yazılım var mıdır?

mustafayalc

Femtopat
Katılım
17 Ağustos 2022
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Geçenlerde bir zararlı yazılım vakası atlattım çok garipti hala anlam verebilmiş değilim. Bilgisayarımda çalışırken birden bilgisayar dondu ve yaklaşık 2 dk sonra kendine geldi ben de pek önemsemedim olur öyle dedim ve çalışmaya devam ettim. Flash belleğim üzerinden çalışıyordum ve bilgisayarı açtığımdan beri bilgisayarımdaydı hiç içine bakmamıştım. Daha sonra dosyalarıma girdim ve olay orada başladı. Flashımın içinde değişik harflerle yazılmış yaklaşık 10 tane dosya vardı. Hemen flashı tarattım ve tarama yapılırken arkadan Kaspersky indirdim. Windows Defender taramayı tam bitirecekken Kaspersky kuruldu ve gerçek zamanlı korumasını başlattı otomatik olarak tarama yarıda kaldı. Ben de hemen Kaspersky üzerinden tarama yaptım yapmaz olaydım PC az daha çöküyordu. Bir de yeni aldım PC'yi bir şey olur korkusuyla hemen flashı çıkardım Kaspersky yaklaşık 6 tane falan virüs buldu ama flashı tarama bitmeden çıkarınca hepsi yok oldu birden. İçinde hatırladığım kadarıyla trojan, worm, uds backdoor ve heur trojan Win 32 generic vardı. Flashı çıkarınca PC birden eski haline döndü. Hemen Kaspersky'la tam tarama yaptım ve temiz çıktı. Biraz paranoyak olduğum için format attım ondan sonra. Format bitince ilk önce Windows Defender'a tam tarama yaptırdım o da temiz çıktı. Dedim ben işimi garantiye alayım Kaspersky'ı yeniden yükleyip art arda 5 tarama falan yaptırdım. Onlar da temiz çıkınca açıkçası biraz rahatladım. Sonraki gün Malwarebytes yükleyip ona da tarttım. O da temiz çıktı. Ve hala paranoyak gibi PC'yi taratmaya devam ediyorum. Sizce neden flashtaki virüs PC'ye bulaşmadı ya da benim PC'de vardı da flasha mı bulaştı?
 
Büyük ihtimal flash bellekte aktif olarak çalışan kötü amaçlı yazılımlar vardı o yüzden bunları yaşamışsınız. Format attıysanız korkmanıza gerek yok. Zaten AV programlarının aktif koruması mevcut herhangi bir zararlı yazılım sistemde girişimlerde bulunursa algılayacaktır.
 
Senin flash virüslü olmaktan ziyade eskimiş. Bende de var bir kaç tane öyle bellek, bilgisayara takınca takmaz olaydım diyorum.
 

Geri
Yukarı