Flex Mode RAM nedir?

Öyle mi?
O zaman öbür arkadaşları dinleyip 16 GB al. Ne de olsa daha performanslı, değil mi?

Benim demeye çalıştığım şey şu; donanımın güçlü olmasına takılacağına oyunlarda alacağın zevke bak. Her donanımın bir üstü, her teknolojinin bir yenisi olacaktır. Bu kapitalist düzene mahkum kalmayın. Bilgisayarın çok kötü olsa anlarım, ama kötü değil. Zaten gerekli açıklamayı ben ilk mesajımda yazdım. Flex modunda RAM'ler hem Dual hem Single çalışır.
Büyük olanın (8 GB) küçük olan kadarı küçük olan (4 GB) ile Dual, büyük belleğin geri kalanı ise (4 GB) Single çalışır.

Bakıyorum mesajlar sadece mesaj yazılmak için atılmış.
Karşınızdaki kişiyi tanımadan böyle bir yargıya nereden vardınız?
İnanın ki mesaj kasma amacım olsa burada değil, konu dışında şu konuda mesaj kasardım: Her telden sohbet
16 sayfalık konuda sadece 1 mesajım var. Acaba neden daha fazla yazmadım, ilginç!

Öyle mi?
O zaman öbür arkadaşları dinleyip 16 GB al. Ne de olsa daha performanslı, değil mi?

Benim demeye çalıştığım şey şu; donanımın güçlü olmasına takılacağına oyunlarda alacağın zevke bak. Her donanımın bir üstü, her teknolojinin bir yenisi olacaktır. Bu kapitalist düzene mahkum kalmayın. Bilgisayarın çok kötü olsa anlarım, ama kötü değil. Zaten gerekli açıklamayı ben ilk mesajımda yazdım. Flex modunda RAM'ler hem Dual hem Single çalışır.
Büyük olanın (8 GB) küçük olan kadarı küçük olan (4 GB) ile Dual, büyük belleğin geri kalanı ise (4 GB) Single çalışır.

Karşınızdaki kişiyi tanımadan böyle bir yargıya nereden vardınız?
İnanın ki mesaj kasma amacım olsa burada değil, konu dışında şu konuda mesaj kasardım: Her telden sohbet
16 sayfalık konuda sadece 1 mesajım var. Acaba neden daha fazla yazmadım, ilginç!
Bilader sen doğrusunu yapmışsın boşver. Yazdıklarını tam okumamışlar arada kaynamışsın :D

Bellekler uyumluysa 4 GB + 8’lik modülün de 4 GB’lik kısmı dual çalışmış gibi oluyor. 8’lik belleğin kalan 4 GB kısmı ise single bir RAM gibi davranıyor. Zararı olmaz, biraz faydası olur. Daha önceden çok tartıştık bu konuda. Olmaz diye iddia edenler de vardı. Eski konuları bulabilirsem akşam atarım buraya.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı