Flowchart asal sayıları sıfırlama zorunluluğu

just57

Kilopat
Daha fazla  
Flowchart'da bir ödevim var. Neredeyse tamamını yaptım fakat 1 yazdığımda önceki girdiğim asal sayıları sıralamam gerek. Bunun hakkında yardım edebilecek var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asal sayıları tuttuğunuz yapıdaki bütün sayıları gezerken asal sayı olup olmadığını kontrol edip eğer bulursa başka bir listeye alacak bir fonksiyon yazmanız gerek.

Bir sayının asal olup olmadığını anlamak için 1 ve kendisi hariç hiçbir sayıya bölünmemeli. Bunu başarmak için ilgili sayıya 2 den başlayıp sayıdan 1 küçük önceki sayıya kadar bütün sayıların modunun 0 olduğunu kontrol eden ayrı bir fonksiyon işinizi görecektir.

Örnek C Kodu:

C:
bool Isprime(long int a)
{
   long int counter = 2;

while(counter < a)
    {
        if(a % counter == 0)
        {
            printf("\n %ld divides at %ld\n\n" , a ,counter);
           return false;
        }

else
        {
            counter++;
        }
    }
    return true;
}

Asal sayıları tuttuğunuz yapıdaki bütün sayıları gezerken asal sayı olup olmadığını kontrol edip eğer bulursa başka bir listeye alacak bir fonksiyon yazmanız gerek.

Bir sayının asal olup olmadığını anlamak için 1 ve kendisi hariç hiçbir sayıya bölünmemeli. Bunu başarmak için ilgili sayıya 2'den başlayıp sayıdan 1 küçük önceki sayıya kadar bütün sayıların modunun 0 olduğunu kontrol eden ayrı bir fonksiyon işinizi görecektir.

Örnek C kodu:

C:
bool Isprime(long int a)
{
long int counter = 2;

while(counter < a)
{
if(a % counter == 0)
{
printf("\n %ld divides at %ld\n\n" , a ,counter);
return false;
}

else.
{
counter++;
}
}
return true;
}

Şöyle bir şey yaptım asal ve asal olmayan sayıları ayırt ediyor ben şimdi şunu yapmak istiyorum asal sayı girdiğimde örnek 5 7 11 girdikten sonra 1 yazdığımda bu sayılar 3 tane bana bunu söylemesini istiyorum 1 yazdığımda girilen asal sayılara gidiyor fakat sayaç doğru çalışmıyor 3 tane asal sayı girdiysem orada 3 yazmıyor.

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    30,1 KB · Görüntüleme: 274
Diyagram şekillerinin görevini unutmuşum ama mantık olarak olması gereken x sayısını 1 ile x/2 sayıları arasındaki sayılara böleceksin tek tek yani {2,3,4...,(x/2)-1} bu kümedeki sayılara böleceksin. Bu sayılar içinde bölen yoksa asal sayıdır diyeceksin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı