Çözüldü Floxif(/e ve /h) virüsü silinmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mor

Kilopat
Bir hafta öncesinde indirdiğim bir epub programından dolayı floxif virüsü bilgisayarıma bulaştı. Üstesinden gelemedim, zaten aklımda bilgisayarımı sıfırlamak da vardı. Öyle de yaptım. Windows 10'u tekrar kurdum ama tüm bu olanlardan bir hafta sonra, işletim sistemi kurulumu tekrar yapılmasına rağmen sanıyorum ki önceden sahip olduğum programları kurarken .exe formatındaki kurulum dosyalarından dolayı bu virüs tekrar yayılıyor. .dll uzantılı şeylere bulaşıyor. Programların açılmasını engelliyor. Örneğin, ASUS GPU Tweak II, LightShot, Epic Games. Bilgisayarı tekrar sıfırlamayı düşünüyorum ancak bunu yapmadan önce sizlere danışmak istedim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Düzenleme: Virüs www.aieov.com diye bir siteye bağlanmaya çalışıyor sürekli.

Son düzenleme:
Çözüm
Zararlılar rar içinde olduğundan ve rar bile hasarlı olduğundan silmemiş bazılarını.
D:\sArsiv.rar//sArsiv/ içinde çoğu bu dosyayı silersen düzelir.
Zararlıların çoğu reklam olmakla beraber bitcoin zararlısı da bulunuyor.
Tarama, tespit sonuçları nerede? Kaspersky bile kurulu değil AVG kullanıyorsun.
Windows'u tekrar kurmadan önce Kaspersky ile taradım. Sonrasında AVG ile. Yukarıda da dediğim gibi virüsü değil, virüsün bulaştığı .exe ve .dll dosyalarını bulup siliyor. Bu da programların açılmasına engel oluyor. Epic Games'e, hatta sıfırlamadan önce Steam'e ve Steam'deki oyunlara da bulaştığı oldu.

AVG kaldırıp Kaspersky ile tam tarama yapıp bulunanları kaldırın. Tarama sonucunu da paylaşın.
Merhaba. Tam tarama yapmak çok fazla zaman aldı. Ama taramadan sonra "GetSystemInfo" ile tekrar rapor aldım. İşte:

Zararlılar rar içinde olduğundan ve rar bile hasarlı olduğundan silmemiş bazılarını.

Çözüm
Özür dilerim. Not etmeyi unutmuşum. Bilgisayarımı edindiğimden beri virüs programları kullanıyorum. Ve çoğu virüs programı sArsiv dosyamdaki şeyleri virüs olarak belirleyip siliyordu. Ben de çözüm olarak arşivledim. Bayağıdır var bu dosyalar orada ve sorunun kaynağı da onlar değil. RAR'ın hasarlı olduğunu bilmiyordum. HDD'demde Bad Sector'ler var. Sebebi o olabilir. Virüs programları şu an bu konuda bahsi geçen virüsü bulamıyor. Yine de yardımlarınız için teşekkür ederim. Bilgisayarıma bir kez daha Windows kuracağım ve denemek için sArsiv'deki hiçbir dosyayı açmayacağım. Yine aynı virüs baş gösterecek mi, bakacağım.

Orası değilse neresi peki :D Zararlı orada diyoruz işte yok diyorsan nerede emin isen.

Mümkün.

Bulamıyor değil bulmuş zaten hayali başka neyi bulmasını bekliyorsunuz?
İşte ben de Kaspersky'un şu an virüs olarak belirledeği dosyaların bu konunun açılmasının sebebi olmadığı söylemek istedim :) . Virüs programları bunları benim önüme 2 yıldır koyuyor zaten. Şu anki sorunun kaynağı onlar değil :) . Bundan da %100 eminim. Yine de sorunun asıl kaynağının nerede olduğu bilmiyorum. Belirleyemiyorum.
İşte ben de Kaspersky'un şu an virüs olarak belirledeği dosyaların bu konunun açılmasının sebebi olmadığı söylemek istedim :) . Virüs programları bunları benim önüme 2 yıldır koyuyor zaten. Şu anki sorunun kaynağı onlar değil :) . Bundan da %100 eminim. Yine de sorunun asıl kaynağının nerede olduğu bilmiyorum. Belirleyemiyorum.
Virüsün bu sebeple bulaştığından eminim:

İşte ben de Kaspersky'un şu an virüs olarak belirledeği dosyaların bu konunun açılmasının sebebi olmadığı söylemek istedim
O şekilde dersen doğru ama buldukları zararlı kaynağı değil çoktandır oradalar zaten demeye getirdiniz diye dedim.
Konu başında dediğin siteye hala bağlanmaya çalışılıyor mu? Başlıktaki zarrlı kimliklerini kim bulduysa o hala buluyor mu?

Artı -1 Eksi
O şekilde dersen doğru ama buldukları zararlı kaynağı değil çoktandır oradalar zaten demeye getirdiniz diye dedim.
Konu başında dediğin siteye hala bağlanmaya çalışılıyor mu? Başlıktaki zarrlı kimliklerini kim bulduysa o hala buluyor mu?
Şu an virüsün etkileri görünürde yok. O siteye bağlanma durumu da şöyle, bağlanıyor ama herhangi bir tarayıcıda açması söz konusu değildi. Şimdi bağlandığını hiç görmüyorum. .exe dosyalarına bulaşıp bulaşmadığını test etmek için birkaç program kurdum sorun olmadı. Ama zamanında Directx'in bir .dll dosyasına bulaştığı için oyunlar hata verdi. Öncesinde bilgisayarı açtığımda daha oturumu açmadan, şifremi girmeden ekrana .dll hataları vs gelirdi. Hepsini kapatmam için onlarca kez "Tamam"a tıklamam gerekirdi. Şimdi o yok. Ama virüsün etki ettiği, bozduğu dosyalar elimde kaldı. İşte örneğin o DirectX dosyası vs. Bu sebeple tekrar Windows kuracağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı