FN tuşu hep açık davranıyor

Lachin Eke

Hectopat
Yer
Ahıska
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Örnek vereyim: U tuşuna basınca 4 yazıyor, sanki FN açıkmış gibi ama FN tuşuna basmıyorum. U tuşuna basmam için FN + u yapınca U olur ve ben böyle olmasını istemiyorum. Ne yapmam gerek? Anlamadıysanız tekrar gösteririm.

Ya nesini anlamıyorsunuz klavyenin Q-W-E-R-T-Y-U-I-O-P tuşlarına FN'le basınca 1-2-3-4-5-6-7-8-9-0 yazılıyor, yanlışmıyım? @Lachin Eke arkadaşımızınki ise tam tersi olmak üzere değişmiş. Ayrıca FN+ESC kombinasyonunu deneyin.

Son düzenleme:
Ya nesini anlamıyorsunuz klavyenin Q-W-E-R-T-Y-U-I-O-P tuşlarına FN'le basınca 1-2-3-4-5-6-7-8-9-0 yazılıyor, yanlışmıyım? Ayrıca FN+ESC kombinasyonunu deneyin.

Anlaşılmayan bir şey yok zaten, laptop modelini soruyoruz. Hani her üretici aynı tuş kombinasyonunu koysa tamam, ama bazıları o kombinasyonu koymuyor bile. Mesela dediğiniz kombinasyon bazı Lenovo modelleri için geçerli olabilir, ama konu sahibinin bilgisayarı HP şu şu model olabilir, biz bunu soruyoruz. Hem ona faydası olacak, hem de daha sonra konuyu araştıranlar için de çözüm olacak.

Laptop modelini söylerse herhangi bir tuş kombinasyonu olup olmadığını buluruz, öyle bir kombinasyon yoksa da BIOS'a hangi tuşla girildiğini ve hangi ayarı düzenlemesi gerektiğini söyleriz. Bu kadar basit, konuda en az 5 mesajdır laptop modeli soruluyor hala cevap yok.

Anlaşılmayan bir şey yok zaten, laptop modelini soruyoruz.
Sizde haklısınız ama ben bunu
fn +u ne zamandan beri 4 yazıyor?
Bende onu diyorum. fn tuşu takılı kalsa bile 4 yazmaz. Klavye düzeni değişmiş olabilir.
bu şekilde klavyenin yapısına takılı kalan @387354 için yazmıştım yoksa model belirtme konusunda haklısınız. Birde benim yazdığım tuş kombinasyonunu yaygın olduğu için önerdim.

Model Lenovo
Anlaşılmayan bir şey yok zaten, laptop modelini soruyoruz. Hani her üretici aynı tuş kombinasyonunu koysa tamam, ama bazıları o kombinasyonu koymuyor bile. Mesela dediğiniz kombinasyon bazı Lenovo modelleri için geçerli olabilir, ama konu sahibinin bilgisayarı HP şu şu model olabilir, biz bunu soruyoruz. Hem ona faydası olacak, hem de daha sonra konuyu araştıranlar için de çözüm olacak.

Laptop modelini söylerse herhangi bir tuş kombinasyonu olup olmadığını buluruz, öyle bir kombinasyon yoksa da BIOS'a hangi tuşla girildiğini ve hangi ayarı düzenlemesi gerektiğini söyleriz. Bu kadar basit, konuda en az 5 mesajdır laptop modeli soruluyor hala cevap yok.
Model Lenovo.

Tamam bilgisayar markası Lenovo ama hangi model? 5 dakikada çözülebilecek bir sorunu ister istemez kendiniz uzatıyorsunuz. Model öğrenmek için kolay yöntemler var.

Başlat'a msinfo32 yazın ve açılan pencerede "Sistem Modeli" kısmına bakın.

1648984851450.png

Veya bilgisayarın altına bakın, orada bir etiket olacaktır. Mesela Lenovo Ideapad 510-15ISK gibi.

Ek olarak, yine başlat'a dxdiag yazıp çıkan pencerede "Sistem Modeli" yazan yere de bakabilirsiniz.

1648984752803.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı