Focus 2 şanzumanları nasıldır?

tigerwind

Kilopat
Daha fazla  
Ford Focus MK2'lerin kullandığı otomatik şanzumanlar hakkında birkaç sorum olacaktı. Bildiğim kadarıyla CVT ve tork konvertörlü şanzımanlar var ama emin değilim.
1) Benzinli modeldeki 4 ileri otomatikler tork konvertörlü tam otomatik, sorunsuz olanlar diyorlar doğru mudur?
2) Dizellerde CVT mi kullanılıyor, dizellerindeki otomatikler problemliymiş, doğru mudur?

Hangi modelde hangi şanzuman kullanıldığını tam olarak bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Bir de bu araçları kullanmış veya bilgi sahibi arkadaşlar şanzıman motor hakkında tecrübelerini yazarsa sevinirim. 2006 model otomatik 1.6 benzin-LPG liler nasıldır LPG uyumlu motorlar galiba biraz da fazla yakıyorlar bunların haricinde motor şanzıman kroniği bilen var ise paylaşırsa sevinirim.

Ford Focus MK2'lerin kullandığı otomatik şanzumanlar hakkında birkaç sorum olacaktı. Bildiğim kadarıyla CVT ve tork konvertörlü şanzımanlar var ama emin değilim.
1) benzinli modeldeki 4 ileri otomatikler tork konvertörlü tam otomatik, sorunsuz olanlar diyorlar doğru mudur?
2) dizellerde CVT mi kullanılıyor, dizellerindeki otomatikler problemliymiş, doğru mudur?

Hangi modelde hangi şanzuman kullanıldığını tam olarak bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Bir de bu araçları kullanmış veya bilgi sahibi arkadaşlar şanzıman motor hakkında tecrübelerini yazarsa sevinirim. 2006 model otomatik 1.6 benzin-LPG liler nasıldır LPG uyumlu motorlar galiba biraz da fazla yakıyorlar bunların haricinde motor şanzıman kroniği bilen var ise paylaşırsa sevinirim.

Benzinlileri tork konvertörlü tam otomatik 4 ileri. O yıllardaki en sorunsuz şanzımanlardan birisi kolay kolay masraf açmaz. Benzinlilerde focus 1 ile ufak tefek değişiklikler hariç aynı motor şanzıman kullanılıyor. 2 kasanın dizel otomatikleri sorunlu hiç bulaşmayın.

2016'dan beri 1.6 benzin LPG otomatik 2004 focus kullanıyoruz yaklaşık 100bin km oldu. Şanzıman yönünden konum şalteri değişimi hariç masraf olmadı, motor yönünden de sadece 80 bin km de subap yakması sonucu yarım motor yapıldı. Harici olarak hiçbir masraf açmadı. Yokuşta çekiş olarak biraz zayıf, devirli girmen gerekiyor yoksa 40 ton yük taşıyan tır gibi ağırdan çıkmaya başlıyor. Yakıt konusunda piyasadaki araçlardan farklı değil LPG ile sakin kullanımda şehir içi 2.5TL, uzun yolda( geneli 120 sabit) 2TL yakıyor. Başka sormak istediğin sorular var ise bildiğim kadarıyla yardımcı olurum :)

Son düzenleme:
Benzinlileri tork konvertörlü tam otomatik 4 ileri. O yıllardaki en sorunsuz şanzımanlardan birisi kolay kolay masraf açmaz. Benzinlilerde focus 1 ile ufak tefek değişiklikler hariç aynı motor şanzıman kullanılıyor. 2 kasanın dizel otomatikleri sorunlu hiç bulaşmayın.

2016'dan beri 1.6 benzin LPG otomatik 2004 focus kullanıyoruz yaklaşık 100bin km oldu. Şanzıman yönünden konum şalteri değişimi hariç masraf olmadı, motor yönünden de sadece 80 bin km de subap yakması sonucu yarım motor yapıldı. Harici olarak hiçbir masraf açmadı. Yokuşta çekiş olarak biraz zayıf, devirli girmen gerekiyor yoksa 40 ton yük taşıyan tır gibi ağırdan çıkmaya başlıyor. Yakıt konusunda piyasadaki araçlardan farklı değil LPG ile sakin kullanımda şehir içi 2.5TL, uzun yolda( geneli 120 sabit) 2TL yakıyor. Başka sormak istediğin sorular var ise bildiğim kadarıyla yardımcı olurum :)
Teşekkür ederim yanıtın için. Biraz garip gelebilir ama 2006 model benzin-lpg otomatik bir focusun ederi sence ne kadardır? İlanlara bakıyorum 450 den 600 e kadar gidiyor.550 üstüne çok güzel araçlar var en dolu paket opsiyonlu 200K km altı ancak 2006 model olmasından o paraları vermek çok cazip gelmiyor. Gerçi şu piyasada 600e full focus 2 ler kadar dolu birşey bulamayız o da ayrı konu:) demem o ki kullanıcı olarak bu araçları bu paralara almayı önerir misin? Sürekli araç değiştiren biri değilim, 200K km altı olmak şartıyla güzel temiz bir araç alıp uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.

Teşekkür ederim yanıtın için. Biraz garip gelebilir ama 2006 model benzin-LPG otomatik bir focusun ederi sence ne kadardır? İlanlara bakıyorum 450'den 600'e kadar gidiyor. 550 üstüne çok güzel araçlar var en dolu paket opsiyonlu 200k km altı ancak 2006 model olmasından o paraları vermek çok cazip gelmiyor. Gerçi şu piyasada 600e full focus 2'ler kadar dolu bir şey bulamayız o da ayrı konu:) demem o ki kullanıcı olarak bu araçları bu paralara almayı önerir misin? Sürekli araç değiştiren biri değilim, 200k km altı olmak şartıyla güzel temiz bir araç alıp uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum.

Yani temiz ve km düşük focus 1'lere 450/500 istiyorlar piyasa değişik ama 550'den fazla vermezdim :D 2008-2011 arası olan 2.5 titanyum paket önerimdir fakat gereksiz uçuruluyor. 4 cam otomatik olan paketlere bakabilirsiniz. 600 bandına çıkarsanız focus 3/3.5 daha mantıklı olacaktır çıtır hasarlı bulunur. Bir de km olayına çok takılmayın yıl hesabı yapın, yıllık 15/20 bin km yapmış araç normaldir.

Yani bu paralara alınabilecek iyi arabalardan birisi. Konfor iyi sayılır, sağlamlık yönünden de iyi, yol tutuşuna diyebilecek bir şey yok bitik lastikle bile yağışlı havada bile kolay kolay kendini bırakmıyor. Tek eksi yanı çekişi diyebilirim oda standart 100HP 150nm torklu bir araç olduğundan dolayı. Sırf modelli diye aynı paralara Linea, C-elyyse vs almazdım.

Son düzenleme:
Yani temiz ve km düşük focus 1'lere 450/500 istiyorlar piyasa değişik ama 550'den fazla vermezdim :D 2008-2011 arası olan 2.5 titanyum paket önerimdir fakat gereksiz uçuruluyor. 4 cam otomatik olan paketlere bakabilirsiniz. 600 bandına çıkarsanız focus 3/3.5 daha mantıklı olacaktır çıtır hasarlı bulunur. Bir de km olayına çok takılmayın yıl hesabı yapın, yıllık 15/20 bin km yapmış araç normaldir.

Yani bu paralara alınabilecek iyi arabalardan birisi. Konfor iyi sayılır, sağlamlık yönünden de iyi, yol tutuşuna diyebilecek bir şey yok bitik lastikle bile yağışlı havada bile kolay kolay kendini bırakmıyor. Tek eksi yanı çekişi diyebilirim oda standart 100HP 150nm torklu bir araç olduğundan dolayı. Sırf modelli diye aynı paralara Linea, C-elyyse vs almazdım.
Hocam 2.5 titanyumlara garip paralar isteniyor, bu fiyat aralığı bir garip valla 50 60 koysan focus 3 falanda bakabiliyosun ama zaten 550-600 lira bütçeye zar zor çıkabilirim belki 600 olmaz hatta o yüzden focus 2 ler cazip gibi. Dediginiz gibi 550 üstüne çıkmak çok istemiyordum ama baktığım araç full deri koltuklar koltuk ısıtma sunroof sony ses sistemi gibi çok güzel opsiyonları olan bi araç. Biraz pazarlıkla 540 a falan alabilsem çok güzel olur gibi. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı