Ford Tourneo Connect aracın yokuş çıkarken arabanın hararet yapması

Gerçekten hararet yapmadığından eminsen müşürdendir, müşürü değiştirip bakmak lazım derim. Tabii ustalar daha iyi bilir. Yalancı hararet sorunu oluyor diye biliyorum.

Hararet yapmadığından eminim. Hararet yapsa bildiğim kadarıyla su kaynatıyor zaten. Su kaynatma falan olmuyor arabada.
 
Öncelikler merhaba. 2009 model Ford Tourneo Connect 110 PS model aracım var. Şu sıralar hava bayağı ısındı ve bende arabada giderken klima açık şekilde yokuş tırmanıyordum. Arabayı yokuşa vurunca hararet göstergesi neredeyse en tepeye dayanıyor. Sağa çekiyorum 10 - 15 saniye içinde normal sıcaklıklarına düşüyor. Daha sonra yola devam ediyorum 20 - 30 saniye anca geçiyor gene aynısı oluyor. Durumun bir benzeri de otobanda 170 - 180 ile giderken hararet göstergesi tam ortadan bir üst dişe kadar artıyor. Daha sonrasında gazı bıraktığımda veya rolanatide bir yerde 10 saniye beklediğimde düzeliyor. Normal düz yolda veya şehir içinde asla bir sorun yaşamıyorum. Bu sorun neden kaynaklı olabilir. Şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 1409857

Thermostat'dan çıkan borudaki yedek su deposuna giden hortumun üzerinde bir supap var. Bu supap bazen tıkanıyor veya sıvının geçişine izin vermiyor. Bu durumda, supabı açmaya çalışsanız bile açılmıyor. Benzer bir sorunu 4 yıl sonra kendim çözdüm ve harcadığım para gerçekten çok fazlaydı.
 
Geçenlerde edindiğim bir bilgiye göre, aracın ilgili gösterge sigortasının bozuk olması da yalancı hararet sorununa sebebiyet veriyormuş.
 

Geri
Yukarı