Çözüldü C# Form üstünde WPF ekranı gösterme nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

eko06

Centipat
Daha fazla  
C# formda WPF formu da oluşturdum ve bunu butona basınca bu ekranı göstermek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Çözüm
Anladım. Sorun bende. Yeni anlıyorum.

Bu WPF için bir form ayarladığını düşünüyorum. Spesifik olarak WPFormu dersem buna isim olarak;

Element Host ile kullanıcı kontrolünü görmen lazım. Kullanım şekli makalede mevcut ki visual studio kod doldurma da hemen işe yarar bu noktada.

Ardından durum basit: Butona bunu tanımlatacaksın.

C#:
WPFormu.Controls.Add(host);
WPFormu.Show();

veya ShowDialog();
Nasıl göstereceksin? Butona formu açma komutu ekleyebilirsin ama formu ayrı bir sekme üzerinde açmak gibi bir hedefin varsa Windows Form'a ek sekme özelliği ekleyeceksin.

Nasıl göstereceksin? Butona formu açma komutu ekleyebilirsin ama formu ayrı bir sekme üzerinde açmak gibi bir hedefin varsa Windows Form'a ek sekme özelliği ekleyeceksin.

Proje başladıgı gibi eklemiş oldugum WPF ekranı direkt başlasın ya da C# formun içindeki bir butona atamak istiyorum. Dediğin şeyi tam olarak biraz daha basitleştirip açabilir misin? WPF'de çok iyi değilim maalesef daha yeniyim kusura bakma.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağ taraftaki menülerde project.cs gibi bir ek C komutları bulunduran projenin ana komutları olur. Oradan projeyi başlatan formun komutunu aşağılarda görebilirsin. Form1 yazar muhtemelen startup için. WPF formu ile değiştirirsen proje WPF formundan açılır. Başka sorun varsa sorabilirsin tabii ki.

Sağ taraftaki menülerde project. CS gibi bir ek C komutları bulunduran projenin ana komutları olur. Oradan projeyi başlatan formun komutunu aşağılarda görebilirsin. Form1 yazar muhtemelen startup için. Wdf formu ile değiştirirsen proje wdf formundan açılır. Başka sorun varsa sorabilirsin tabii ki.

Projeyi öyle açtım onunla alakalı bir sorun yok bunu diyor olmasın benim istediğim bu WPF formunu normal bir C# formun butonuna tıklayınca açılmasını sağlamak aslında.

1744932192672.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım. Sorun bende. Yeni anlıyorum.

Bu WPF için bir form ayarladığını düşünüyorum. Spesifik olarak WPFormu dersem buna isim olarak;

Element Host ile kullanıcı kontrolünü görmen lazım. Kullanım şekli makalede mevcut ki visual studio kod doldurma da hemen işe yarar bu noktada.

Ardından durum basit: Butona bunu tanımlatacaksın.

C#:
WPFormu.Controls.Add(host);
WPFormu.Show();

veya ShowDialog();

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı