Format derken? USB ile Windows 7 kurayım derseniz kesinlikle hayır demem. Fakat laptop özelliklerini paylaşsanız hiç fena olmaz.
Windows 7 bilgisayara neden XP kuracaksınız ki? Sistemi güvenli modda başlatamıyor musunuz? Başlatabiliyorsanız güvenli mod ile giriş yapın.
Eski işletim sistemini sildiniz yani yanlış anlamadıysam böyle bir şey yaptınız. O halde Windows'u kurmaktan başka bir çare ne yazık ki yok. Yapmanız gereken en mantıklı şey tekrardan Windows 7 kurmak. Windows XP gerçekten çekilmez bir işletim sistemi günümüzde.
Böyle düşük sistemlere önerim Linux kurmak. Biraz önyargınız olsa bile kullandıktan sonra gideceğini umuyorum. İçerisinde Windows uygulamalarını da Wine aracılığı ile çalıştırabilirsiniz.
Hata konusuna gelirsek eski bilgisayarlarda BIOS içerisinde disk ayarlarında iki seçenek bulunur. Bunlar AHCI ve IDE'dir. Windows XP bu seçeneklerden sadece bir tanesi ile çalışabiliyordu. Şu an tam hatırlayamıyorum fakat değiştirerek deneyebilirsiniz.
Windows 7 hala kurulu ise bilgisayarı başlatıp minidump dosyalarını paylaşmalısınız. Normal bir biçimde açılmıyorsa güvenli moda girip oradan o dosyaları almalısınız. Gerekli rehber aşağıda mevcut.
Minidump Dosyalarını Paylaşın
23.06.2025 tarihinde yapılan güncel rehbere aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-nedir-nasil-paylasilir.3817531/ Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi...www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.