Çözüldü Format atarken elektrik gittiği için sistem mavi ekranda kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

xthealan2

Hectopat
Yer
Eindhoven
Merhaba dün gece format atmıştım bilgisayara fakat elektrik gittiği için format buyuk ihtimalle yarıda kaldı ve düzelmedi. Ve şu an böyle bir hata var. (ekte)

Dosya Ekleri

• 20231202_222707.jpg
    279,1 KB · Görüntüleme: 107
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sabit disklerinizde sorun olma ihtimali zayıf ama elektirik kesintisi nedeni ile windows sistemi yazılımsal olarak zarar görmüş. Mümkünse bu işlerden anlayan bir yakınınız Windows kursun ve sizde her adımını izleyin ve anlamadığınız şeyleri sorun.
Mümkün değilse bilgisayarcıya götürün ve windows kurdurun.
Bilgisayarcıya götürürseniz SSD arızalı olabilir mi gibi şeyler sormayın. Sadece windows kurdurmaya geldim deyin. Arızalı ise zaten o söyleyecektir.
@ahmet_kıran
Altı üstü kurulum yarıda kalmış. Diske zarar gelmiş olması ihtimali 1/1000 ama
1/2 bile olsa yeniden kurulum yapmayı denemeden tamirciye götürmek aptallık olur.

Hele şükür.

Hocam kusura bakma bilgisizliğimden dolayı Format USBsi nedir?

Fiziksel hasar olmasa tekrar devam etmez mi? Genede format usb denesin fakat hdd ise iş zor. Bugün bozulmasa bile yarın öbür gün bozulacak.

Hocam kusura bakma bilgisizliğimden dolayı Format USBsi nedir?
Formatı hangi yöntem ile atmaya çalıştınız?

Fiziksel hasar olmasa tekrar devam etmez mi? Genede format usb denesin fakat hdd ise iş zor. Bugün bozulmasa bile yarın öbür gün bozulacak.
Devam etmez. RAM sıfırlandığı için sistem işlemi hatırlayamaz.

12 yıldır FreeAgent Go Flex HDD kullanıyorum hala 1 tane bad sectoru yok. HDD'ler öyle kolay bozulan cihazlar değil. Şansa bağlı üretimde yaşanan sorun varsa olabilir yada herhangi fiziksel bir darbe.

Hocam windows arama cubuguna Bu Bilgisayarı sıfırla diyerek oradan yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…