Format atarken kurulum ve mavi erkan hatası

ChrisWolfe

Picopat
Katılım
19 Şubat 2021
Mesajlar
194
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
3-4 gün kadar önce kalıcı olarak Ubuntu'ya geçmiştim. Ama dün, başıma hiç hesapta yokken sarılan bir proje yüzünden tekrar Windows 10'a geçmek zorunda kaldım. Ubuntu'da 16 GB flash belleğime ISO dosyası yazdırmaya çalıştım, yazdırdım da. Ama format atmaya çalışırken dümdüz mavi ekranla karşılaştım. Ubuntu'da deneyimsiz olma sebebim ile kendimin beceremediğimi düşündüm.

Bilgisayarcıma gittim, 20TL bayıldım ve Windows 10 kurulum flashımı aldım. O flash ile 64 Bit Win. Kuramadım, 32 Bit kurdum. Windows 10'la artık beraber olsam da, Windows cenabetliği hala bitmedi. ISO dosyası indirirken zınk diye kapandı, reset atmaya çalıştı, yapamadı. Bir ara Windows dosyalarının eksik olduğundan bahsetti, kurtarma moduna girdi. 5-10 dakika açılması yönünde açma-reset tuşlarına basmak suretiyle olan taleplerime cevap vermedi.

RAM ve SATA kablosunu sök-tak yaptım, statik elektriğini aldım, açıldı. Şu an kullanabiliyorum. Rufus kullanarak olsun, kullanmadan olsun, FAT32 formatında olsun, NTFS formatında olsun, oluşturduğum format flashı ile format denemelerimde, yine dümdüz, yazısız mavi ekran alıyorum.

Flashım mı bozuk bilmiyorum. Fark edemediğim bir yerde ben mi yanlış yapıyorum bilmiyorum. Windows'ta mı sıkıntı var yine bilmiyorum ama galiba. (Bütün bu olanlara dayanamam ama hazırım. Sen giderken adımlarını sayarımm) (Windows'ta her zaman sıkıntı var.) Velhasıl, dümdüz mavi ekransız format nasıl atabilirim? Artık yoruldum.
Teşekkürler, saygılar.
 
Biraz uzun beklemeyi deneyin. Bazen geç açılabiliyor.
Tekrar deneyim bakalım.
Mavi ekran hatası ve mavi ekran farklı şeyler. Sistem özelliklerinizi yazarak başlayınız. Ani kapanma varsa PSU sorunu olması muhtemel.
BIOSTAR A320mh
BIOSTAR RX560
Crucial Ballistix 8gb 3000mhz ddr4
Netac n600 256gb
Aigo 650w 80+
Dümdüz, yazısız mavi ekran diye belirtmiştim. Teşekkür ederim.
ISO dosyaları bozuk olabilir, yeniden yazdırın.
Birkaç kez denemiştim ama tekrar deneyeyim onu da.
Hocam düz mavi ekran dediğiniz USB'nin açılma kısmı. Açılırken öyle olur. Biraz beklerseniz göreceksiniz.
1-2 dakika o ekranda kaldıktan sonra 2. boot seçeneğine geçiyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı