Format atılmasına rağmen tüm uygulamalar crash veriyor

Hooiser

Hectopat
RAM
32GB Corsair DDR4 RAM
SSD veya HDD modeli
500 WD BLUE M2
Ekran kartı
Gainward RTX 4080
Anakart
Gigabyte B660 Gaming X
İşlemci
İntel İ7 13700F
Selam, bilgisayarım kullanılamaz hale doğru ilerliyor hiçbir uygulama açılamaz hale geldi. Ne açtıysam farklı hatalardan crash yiyorum hata kodlarını bırakacağım, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ne açıyorsam kapanıyor, ne yüklüyorsam bozuluyor anlayamadım. Bugün attığım 2.BIOS ve 3 kez de format attım, Windows 11 Windows 10 denedim. Sistem dosyalarını tamir etmeyi denedim bir sorun gözükmedi, hala çözüm bulabilmiş değilim.

1694471490459.png

1694471507270.png

1694471523415.png

Selam, bilgisayarım kullanılamaz hale doğru ilerliyor hiçbir uygulama açılamaz hale geldi. Ne açtıysam farklı hatalardan crash yiyorum hata kodlarını bırakacağım, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ne açıyorsam kapanıyor, ne yüklüyorsam bozuluyor anlayamadım. Bugün attığım 2.BIOS ve 3 kez de format attım, Windows 11 Windows 10 denedim. Sistem dosyalarını tamir etmeyi denedim bir sorun gözükmedi, hala çözüm bulabilmiş değilim.

Eki Görüntüle 1941211

Eki Görüntüle 1941212

Eki Görüntüle 1941213

Büyük ihtimal disklerinde bir sorun var veya ISO bozuk.

Arkadaşların söylediğine ek anakartın BIOS'unda şöyle bir uyarı paylaşılmış. Bu uygulamayı da yüklediniz mi?

2023-09-12 09_02_32-Window.png

Sizin yerinizde olsam yapılacak listem şöyle olurdu;

- BIOS en güncel sürüme güncellenecek.
- BIOS güncellemesi sonra "Restore Defaults" yapılarak kaydedilip çıkılacak ya da en güzeli pil çıkararak ya da jumper vs ile pinlere dokunarak BIOS sıfırlanacak. Herhangi bir XMP/ayar vs açılmayacak.
- ISO Windows'un kendi sitesinden güncel çekilerek formatlanacak. (BIOS açıklamasında yazan uygulamanın en güncel sürümü yüklenecek ya da direk linki verilmiş olanı)
- Sorun devam ederse RAM'ler tek tek denenecek. Slot olarak da işlemci tarafından saymaya başlarsak 2. sonra da 4.slot kullanılacak.
- HDD Tune, Hard Disk Sentinel gibi hata vs düştüyse görülebilecek bir sağlık tablosu yer alan uygulama ile kontrol edilecek. (HD Tuner error scan mesela)

Hacım dosyaların çalışmasıyla alakalı olan her şeyi tek tek gözden geçirmeniz sıfırdan tekrar incelemeniz gerekiyor. BIOS, HDD, SSD, kullandığın ISO doyası, RAM'ler vs. her birini sıfırdan incelemen gerekiyor. Tek bir hata birçok çakışmaya neden oluyor olabilir. Sorun yazılımsal olsaydı muhtemelen formattan sonra düzelirdi ama siz yine de ISO dosyanızı farklı bir yerden sıfırdan kurmayı deneyin derim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı