Format atılmıyor

sudetzll

Yoctopat
Daha fazla  
Selamlar, 4-5 saat önce bir format attım. Hem HDD hem SSD var bende, HDD'yi ayırdım sanıyordum ancak ayırmamışım. Bunu SSD'me kurmam gerekenleri kurup birincili değiştirmek için dosyalara girdiğimde fark ettim. Ben de aynı USB dosyası ile yeniden başlattım BIOS'a girdim, 1st USB 2st SSD 3st UEFI olarak ayarlayıp, Save and res dedim ve beni direkt başlatma ekranına attı. Sonrasında Windows'un kendi sitesinden -ilk formatta da bu şekilde yapmıştım.- W8.1 indirip Rufus'a kurdum, hazırladım. Aynı işlemleri tekrarladım ve yine başlatma ekranıyla karşılaştım. Sonra USB'ye atmak için indirdiğim dosyayla formatı denedim, bu işe yaradı ancak HDD ve SSD bölümleri gelmedi. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum, çok fazla yazı okuyup, video izledim ancak sorumun cevabını bırakın böyle bir sorun bulumadım. Zaten bu sorunu internette nasıl aratacağımı da bilmiyorum. Formatın kesinlikle olması gerekiyor, olmaması için bir sebep yok. Başka bir bilgisayarda yapabilirim ancak kendi bilgisayarım için çözüm bulamadım, yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiren's Boot CD ile bad sector taraması yapmasını öneririm;

Kurulum: Boş bir flash belleği bilgisayara takın ve Rufus ile aşağıda vermiş olduğum dosyayı "DD Modu" ile yazdırın ve bilgisayarı yeniden başlatın ve Hiren's Boot CD'yi yüklediğiniz Flash belleği seçin.

Hiren's Boot CD: https://www.hirensbootcd.org/files/HBCD_PE_x64.iso

HDD Scan 3.3 yazılımını bulun ve çalıştırın. Ardında aşağıda vermiş olduğum yerden sabit diskinizi test edin.

Sonuçları bizimle paylaşın.

Screenshot_9.png

1645401508615.png

Bu formatta kaydettikten sonra direk biosa girip boot sırası ayarlamadan asus kartlarda sağ tarafta tıklayarak boot etmek istediğiniz sürücüyü seçebilirsiniz.Mesela orada 3 veya 4 seçenek gözükecektir , windows boot ile ilgili 2 seçenek ve USB , siz usb ye tıklayın ve formatlayın
1645401763519.png

Son düzenleme:
Selamlar, 4-5 saat önce bir format attım. Hem HDD hem SSD var bende, HDD'yi ayırdım sanıyordum ancak ayırmamışım. Bunu SSD'me kurmam gerekenleri kurup birincili değiştirmek için dosyalara girdiğimde fark ettim. Ben de aynı USB dosyası ile yeniden başlattım BIOS'a girdim, 1st USB 2st SSD 3st UEFI olarak ayarlayıp, Save and res dedim ve beni direkt başlatma ekranına attı. Sonrasında Windows'un kendi sitesinden -ilk formatta da bu şekilde yapmıştım.- W8.1 indirip Rufus'a kurdum, hazırladım. Aynı işlemleri tekrarladım ve yine başlatma ekranıyla karşılaştım. Sonra USB'ye atmak için indirdiğim dosyayla formatı denedim, bu işe yaradı ancak HDD ve SSD bölümleri gelmedi. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum, çok fazla yazı okuyup, video izledim ancak sorumun cevabını bırakın böyle bir sorun bulumadım. Zaten bu sorunu internette nasıl aratacağımı da bilmiyorum. Formatın kesinlikle olması gerekiyor, olmaması için bir sebep yok. Başka bir bilgisayarda yapabilirim ancak kendi bilgisayarım için çözüm bulamadım, yardım edin.

Tekrar format atmana gerek yoktu Windows'un içinden disk yönetimindende ayırabiliyorsun eğer ayırmayı unuttuysan.

Önceki mesajdaki arkadaşın gösterdiği gibi isoyu gpt olarak yaz. Bios boot ayarı 1-uefi 2-ssd 3-hdd yap. Bios boot sekmesinde legacy seçiliyse onu uefi yap. Hdd yi illa formatta bölümlemen şart değil formattan sonra disk yönetiminden de bölümleyebilirsin. Bios açılırken art arda f12 ye bas ve listeden format usb sini seçerek formata başla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı