Çözüldü Format bilgisayarın ömrünü azaltır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

raweon07

Hectopat
1 ay önce aldığım Monster Tulpar T5 22.1 model laptopumu biraz hor kullandım. Bir anda bir sürü oyun yükledim. Ve birkaç masaüstü dengesizliği var, arama kısmının çalışmaması, oyunların arada hata vermesi gibi. Format atacağım ama yeni cihaza da atasım gelmedi nedense. Format bilgisayarın ömrünü azaltır mı veya SSD'nin boyutu, okuma yazma hızı vs. değişir mi?

Çözüm
Azaltmaz. Ortalama bir Windows boyutu 10-15 GB civarı desek hiçbir şey. 30 GB'lık basit bir oyunu kurmak bile 2 kere format atmış gibi dosya yazıyor SSD'ye.
SSD'niz merdiven altı üretim değilse bu kadar kısa bir sürede pek yıpratabileceğinizi sanmıyorum, fakat gelecekte bu söylediklerimden kaçınmaya özen gösterin. SSD'lerin zaten öyle aman aman bir bakıma, temizliğe ihtiyacı olmuyor. Söylediklerim dışında aşırı doldurmadığınızdan ya da aşırı ısınmadığından emin olmanız yeterli olacaktır.

Samsung PM9A1 M.2 SSD benimki. Üstünde birleştirme değil de sürücüyü iyileştir yazıyordu ben de biraz cahili olduğum için gün aşırı yaptım. Bundan sonra yapmayacağım elle. Peki Windows bu işlemi otomatik yapıyor mu? Kapatayım mı o özelliği?

Samsung PM9A1 M.2 SSD benimki. Üstünde birleştirme değil de sürücüyü iyileştir yazıyordu ben de biraz cahili olduğum için gün aşırı yaptım. Bundan sonra yapmayacağım elle. Peki Windows bu işlemi otomatik yapıyor mu? Kapatayım mı o özelliği?

Ben şahsen kapalı tutuyorum SSD için. Ayrıca söylediğim gibi Shadowplay ve bunun gibi sürekli dosya yazıp silen yazılımları SSD değil HDD'yi kullanacak şekilde ayarlıyorum.

5-6 ay önce bilgisayarıma crack oyunlar yüklerdim. Şimdi Kaspersky ile tarattım ve virüsleri sildim fakat içimde hala bir korku var. SSD'nin içindeki tüm her şeyi silmeyi düşünüyorum ve yeni bir laptop gibi kullanmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım?

5-6 ay önce bilgisayarıma crack oyunlar yüklerdim. Şimdi Kaspersky ile tarattım ve virüsleri sildim fakat içimde hala bir korku var. SSD'nin içindeki tüm her şeyi silmeyi düşünüyorum ve yeni bir laptop gibi kullanmayı düşünüyorum sizce ne yapmalıyım?

İllaki korsan kullanıcaksan güvenilir sitelerden indir. Belli başlı siteler var isimlerini söylemeyeyim onlardan bari indir. 2.si de diski full sileceğine temizinden format at derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı