Format gerekli mi?

Enzo Favara

Decapat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek Erbabı
Selam arkadaşlar, bugün akşamdan önce bir arkadaş tarafından atılan bağlantıya tıklamam sonucunda bilgisayarıma virüs girdi ve Discord'umu çaldılar ve beyaz ekran aldım bir ara. Ardından Kaspersky üyeliği slıp diski taradım tam tarama yaptım ve bir sorun bulunmadı. Sizce format atayım mı ne önerirsiniz? Şu an için bir sorun gözükmüyor PC'de.

Selam arkadaşlar, bugün akşamdan önce bir arkadaş tarafından atılan bağlantıya tıklamam sonucunda bilgisayarıma virüs girdi ve Discord'umu çaldılar ve beyaz ekran aldım bir ara. Ardından Kaspersky üyeliği slıp diski taradım tam tarama yaptım ve bir sorun bulunmadı. Sizce format atayım mı ne önerirsiniz? Şu an için bir sorun gözükmüyor PC'de.
Format at garanti olsun derim.

Bence işini sağlama al ve format at en azından için rahat eder ben olsaydım kesinlikle resetlerdim. İşini sağlama almak lazım

Tam taramada sorun bulamaması endişe verici. Format en hızlı çözüm.

Kaspersky tam taramada virüs bulamıyorsa, çerezleriniz çalınmıştır diye düşünüyorum. Tüm tarayıcılarınızın çerezlerini sıfırlayın, çerezlerinizi sıfırladıktan sonra hesaplarınızı geri alın. Ondan sonra hesaplarınızın tekrar çalınıp çalınmayacağını gözlemleyin. Siteyi de MBAM veya çeşitli AV'lerin web eklentilerini yükleyip kara listeye alabilirsiniz.

Hemen format atmayın, üstte dediklerimden sonra hesaplarınız tekrardan çalınmaya devam ederse geri dönüş sağlayabilirsiniz konu üzerinden, o zaman daha detaylı analiz ederiz.

Kaspersky tam taramada virüs bulamıyorsa, çerezleriniz çalınmıştır diye düşünüyorum. Tüm tarayıcılarınızın çerezlerini sıfırlayın, çerezlerinizi sıfırladıktan sonra hesaplarınızı geri alın. Ondan sonra hesaplarınızın tekrar çalınıp çalınmayacağını gözlemleyin. Siteyi de MBAM veya çeşitli Av'lerin web eklentilerini yükleyip kara listeye alabilirsiniz.

Hemen format atmayın, üstte dediklerimden sonra hesaplarınız tekrardan çalınmaya devam ederse geri dönüş sağlayabilirsiniz konu üzerinden, o zaman daha detaylı analiz ederiz.

Şu anda cidden ne yapacağımı bilmiyorum nasıl kurulum yapacağımı da bilmiyorum.

Şu anda cidden ne yapacağımı bilmiyorum nasıl kurulum yapacağımı da bilmiyorum.
Tarayıcınızın ayarlarından, geçmişi ve çerezleri sıfırlayacaksınız. Sonra hesaplarınızı geri aldıktan sonra tekrar çalınıyorlar mı gözlemleyeceksiniz. Tekrar çalınmıyorsa muhtemelen giriş yaptığınız siteden doğru çerezleriniz çalınmıştır. Çerez çalınmasında format atmaya gerek yok.

Eğer ki bilgisayarınıza zararlı bulaştıysa, bu durumda format atılabilir.

Tarayıcınızın ayarlarından, geçmişi ve çerezleri sıfırlayacaksınız. Sonra hesaplarınızı geri aldıktan sonra tekrar çalınıyorlar mı gözlemleyeceksiniz? Tekrar çalınmıyorsa muhtemelen giriş yaptığınız siteden doğru çerezleriniz çalınmıştır. Çerez çalınmasında format atmaya gerek yok.

Eğer ki bilgisayarınıza zararlı bulaştıysa, bu durumda format atılabilir.

Hocam dediğinizi araştırıp yaptım ama sonuç alamadım şu anlık sadece Discord hesabıma giriş yapamıyorum onun dışında her şey yerinde gibi ama sanırım format atacağım :/

Token/Cookie Stealer muhtemelen, aktif bir zararlı barındırmazlar genelde sistemde, enfekte sonrasında yapılacak tek şey sistemin güvenliğinden emin olup tüm hesapların hızlı şekilde şifrelerinin değiştirilmesi/açık tüm oturumların sonlandırılması.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı