Antivirüs gerekli mi?

• Konuyu başlatan OYUNM
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 43
  • Görüntüleme 3.889
Anti virüs programı kullanmıyorum güvenlik duvarım açık ve Chrome'da Adguard kullanıyorum. Uzun süredir böyle hiç virüs bulaşmadı. Sizde böyle yaparsanız bulaşmaz zaten internet ortamından bulaşıyor Adguard eklentisi eklerseniz birde tüm özelliklerini açarsanız sizi tehlikeli sitelerden koruyor. Birde bilinçli olmak lazım.

Anti virüs programı kullanmıyorum güvenlik duvarım açık ve Chrome'da AdGuard kullanıyorum. Uzun süredir böyle hiç virüs bulaşmadı. Sizde böyle yaparsanız bulaşmaz zaten internet ortamından bulaşıyor AdGuard eklentisi eklerseniz bir de tüm özelliklerini açarsanız sizi tehlikeli sitelerden koruyor. Bir de bilinçli olmak lazım.

Beklediğim yanıt.

Maske takma mevzusuna benziyor bu olay. Takmadan dışarıda gezip, eve hastalık kapmadan dönme ihtimalin var mı? Var. Ama olur da kaparsan naneyi yersin. Antivirüs işi de öyle işte. Düşersiniz güvenlik kategorisine şu ifadeyle:
411.png

Anti virüs programı kullanmıyorum güvenlik duvarım açık ve Chrome'da Adguard kullanıyorum. Uzun süredir böyle hiç virüs bulaşmadı. Sizde böyle yaparsanız bulaşmaz zaten internet ortamından bulaşıyor Adguard eklentisi eklerseniz birde tüm özelliklerini açarsanız sizi tehlikeli sitelerden koruyor. Birde bilinçli olmak lazım.

Eklemeyi unutmuşum bilmediğiniz harici disk bağladığınızda virüs gelebiliyordu bunlar içinde programlar var.

Yukarıda dediklerim hep aynı döngü içinde olan (CS:GO'dan YouTube'a şarkı dinlemeye geçen ev kullanıcıları misali) insanlar için geçerli. Herhangi bir işiniz varsa, önemli bilgiler barındırıyorsanız zaten her türlü tehlikeye karşı korunmak gerekiyor. Aksine en ufak virüste dosyalaranız bile kitlenebiliyor.

Mesela önceden kendi isteğimle memz virüsü yüklemiştim disk alanlarımı silip kendine bölüm oluşturmuş bilgisayarı açınca anakart logosundan sonra memz geliyordu.

Toplumu yanlış yönlendirmeye yer yok. Bu konuda sadece siz yer almıyorsunuz. Yüzlerce ziyaretçi her şeyi okuyor. İlla ortaya çıkmaları gerekmiyor.
Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olunmadan verilebilen bilgiler geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir. Bu konuyu okuyan kişinin yok yere aklında oluşturulan sınırsız döngüde kafa karışıklığının telafisi yok arkadaşlar.

1610485881902.png

Teknik bir konuda emin bir şekilde, yanlış yönlendirmeye neden olabilecek ifade kullanımlarına tepki gösterince alakasız bir mesajdan alakasız bir ifade gelmesini anlamlandıramıyorum.

Geçelim konuya.
Ben de dahil pek çok kişi çok kez çoğu başlıkta tedbirin önemini anlattı. Yardımcı olabilmek adına vakit harcadı. İnternette dolaşmadan sadece ağ bağlantısı varken zararlı yazılım ihtimal dahilindeyken bazı üyelerin ifadeleri anlamsız kalıyor.

Toplumu yanlış yönlendirmeye yer yok. Bu konuda sadece siz yer almıyorsunuz. Yüzlerce ziyaretçi her şeyi okuyor. İlla ortaya çıkmaları gerekmiyor.
Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olunmadan verilebilen bilgiler geri dönüşü olmayan sorunlara yol açabilir. Bu konuyu okuyan kişinin yok yere aklında oluşturulan sınırsız döngüde kafa karışıklığının telafisi yok arkadaşlar.

Eki Görüntüle 832716
Teknik bir konuda emin bir şekilde, yanlış yönlendirmeye neden olabilecek ifade kullanımlarına tepki gösterince alakasız bir mesajdan alakasız bir ifade gelmesini anlamlandıramıyorum.

Geçelim konuya.
Ben de dahil pek çok kişi çok kez çoğu başlıkta tedbirin önemini anlattı. Yardımcı olabilmek adına vakit harcadı. İnternette dolaşmadan sadece ağ bağlantısı varken zararlı yazılım ihtimal dahilindeyken bazı üyelerin ifadeleri anlamsız kalıyor.
Dostum, hala çabalıyorsun. Bilinçli olacaksın, bilgisayar kullanmayı bilmiyorsun 😉 🤠

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı