Format için NTFS mi FAT32 mi?

Artık bu gibi şeylere ihtiyaç oluyor mu? Geçenlerde format attım direk Windows sitesinden USB seçtim kendisi dönüştürmüş şekilde dosyaları hazır hale getirdi. Sadece bilgisayarı yeniden başlattım ve kurulum başlamıştı.
 
Bölüm: Windows 10
Konu: Format için NTFS mi FAT32 mi?

Yorumlama: Muhtemelen "Format" eylemi için "NTFS" ve "FAT32" dosya sistemleri arasında öneri soruluyor ve konu "Windows 10" bölümünde açıldığına göre konunun kesinlikle "Windows 10" işletim sistemiyle alakası var ama nasıl? "UEFI" ve "legacy" kelimeleri geçiyor muhtemelen yeni bir "Windows 10" işletim sistemi kurulumu olacak ama daha fazla bilgi yok ve acaba bambaşka bir şey mi?

Aynen yukarıdaki gibi düşündüm. Ancak ikinci okuyuşumda sondan 12. kelimen olan "sistem"i okuyunca "Windows 10" işletim sistemi kurulumu olduğunu anladım. Kaçamak cevap verceğine düzgünce "Windows 10" yazmak çok mu zor? Bende insanım gözüm arada sırada kelimeleri atılıyabiliyor ama mesela
bu arkadaş gibi sade ve net yazmak çok mu zor? Hatta dur ben senin yerine net yazayım:

Arkadaşlar bu konu hakkında çok araştırdım fakat istediğim cevabı bulamadım. Emin olmak için soruyorum. USB bellekten (DVD olabilir bu yüzden -den eki geldi) Windows 10 formatı için USB belleğin dosya sistemi (formatı) FAT32 mi , yoksa (altta sebebi var)NTFS mi olmalı? Legacy yani eski sistem için NTFS, UEFI için FAT32 diyenler var. Bazıları her ikisi içinde NTFS olmalı diyor. Yani arkadaşlar hem UEFI için hem de Legacy format içinde NTFS olursa sıkıntı çıkar mı? Ben şu an legacy format atacağım. Ne seçeyim? Veya ileride yeni sistem aldım diyelim UEFI kuracağım onda FAT32 mi olmalı cevaplar için teşekkürler.
 
Bilgisayar, PlayStation, Android telefon, USB belleğin kendisi ve adını unuttuğum diğerleri. Hangisi acaba?

Bölüm: Windows 10.
Konu: Format için NTFS mi FAT32 mi?

Yorumlama: Muhtemelen "format" eylemi için "NTFS" ve "FAT32" dosya sistemleri arasında öneri soruluyor ve konu "Windows 10" bölümünde açıldığına göre konunun kesinlikle "Windows 10" işletim sistemiyle alakası var ama nasıl? "UEFI" ve "legacy" kelimeleri geçiyor muhtemelen yeni bir "Windows 10" işletim sistemi kurulumu olacak ama daha fazla bilgi yok ve acaba bambaşka bir şey mi?

Aynen yukarıdaki gibi düşündüm. Ancak ikinci okuyuşumda sondan 12. kelimen olan "sistem"i okuyunca "Windows 10" işletim sistemi kurulumu olduğunu anladım. Kaçamak cevap verceğine düzgünce "Windows 10" yazmak çok mu zor? Bende insanım gözüm arada sırada kelimeleri atılıyabiliyor ama mesela.
Bu arkadaş gibi sade ve net yazmak çok mu zor? Hatta dur ben senin yerine net yazayım:

Arkadaşlar bu konu hakkında çok araştırdım fakat istediğim cevabı bulamadım. Emin olmak için soruyorum. USB bellekten (DVD olabilir bu yüzden -den eki geldi) Windows 10 formatı için USB belleğin dosya sistemi (formatı) FAT32 mi , yoksa (altta sebebi var)NTFS mi olmalı? Legacy yani eski sistem için NTFS, UEFI için FAT32 diyenler var. Bazıları her ikisi içinde NTFS olmalı diyor. Yani arkadaşlar hem UEFI için hem de legacy format içinde NTFS olursa sıkıntı çıkar mı? Ben şu an legacy format atacağım. Ne seçeyim? Veya ileride yeni sistem aldım diyelim UEFI kuracağım onda FAT32 mi olmalı cevaplar için teşekkürler.

Bu kadar uzatacagına direkt cevap yazsan diğer kişiler gibi zaman kaybı olmazdı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar uzatacagına direkt cevap yazsan diğer kişiler gibi zaman kaybı olmazdı.
Hangi diğer kişiler?
İşletim sistemi kurulum USB'si dersen daha anlaşılır olur hani. Format için demek çok yüzeysel kalıyor.
Bu arkadaş niye tek seferinde anlamış?

uzatacagına uzatacağına

O zaman sebep vermeyin. Benim yanlışım bir (sayıyla 1) kelimeyi okumamak.
 
Hangi diğer kişiler?

Bu arkadaş niye tek seferinde anlamış?

uzatacagına uzatacağına.

O zaman sebep vermeyin. Benim yanlışım bir (sayıyla 1) kelimeyi okumamak.

20 kişi cevap yazmış güzel bir şekilde tek siz takılmışsınız. O arkadaşta size nispeten yazmış. Zaten bilgili birine benzemiyorsunuz. Cevabınıza gerek yok.
 
Ben bu topluluğa sizin için değil herkes için katıldım. Size sorduğum neye format atılacağı sorusunda sorduğum tüm cihazların bildiğim kadarıyla farklı senaryolarda nasıl format atılmasını, sebebini ve gerekliliklerini rahatça anlatabilirim. Yaptığım hatayı da kabullendim ama sizin "Cevabınıza gerek yok." cevabınıza sadece şu cevabı verebilirim:

Yolunuz açık olsun. Siz benim hakkımda kötü düşünmeye devam edebilirsiniz ama ben sizin hakkınızda iyi düşünmeye devam edeceğim.

Moderatör ağabeylerim, ablalarım eğer konu sahibininde rızası varsa konu "Çözüldü" olarak işaretleyiniz.
 
20 kişi cevap yazmış güzel bir şekilde tek siz takılmışsınız. O arkadaşta size nispeten yazmış. Zaten bilgili birine benzemiyorsunuz. Cevabınıza gerek yok.
Hocam burada insanlar zaman ayırıp sorununuzu çözmek için çaba sarf ediyor.Kaba bir üslupla, dalga geçer gibi cevap veriyorsun. Ne bu kin?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı