Format klasörüne atılan ISO ile format atılabilir mi?

TrIlgenex

Decapat
Katılım
29 Haziran 2021
Mesajlar
397
Çözümler
2
Yer
ANKARA / KEÇİÖREN
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba, bugün bilgisayarımdan eğer formatlamam gerekirse diye Windows 7 ISO'yu yazdırıp USB'ye attım. Sonradan o yazdırılmış ISO'yu "FORMAT" adlı bir klasöre attım tüm bileşenleriyle. Sonradan bir tane rastgele dosya oluşturdum. Fotoğrafı ekte. Bir de o ISO'yu klasöre atmamın sebebi, USB'yi aynı anda ödevlerim içinde kullanmam. Çalışır mı ya da bilgisayar hata verir mi?

16379420985095396914277352997148.jpg
 
1. Bilgisayarınızı açarak Windows’un normal başlamasını sağlayın, ardından aşağıdakilerden birini gerçekleştirin:
– Windows 7’yi karşıdan yüklediyseniz, karşıdan yüklediğiniz yükleme dosyasına giderek dosyayı çift tıklayın.
– Windows 7 yükleme diskiniz varsa, diski bilgisayarınıza takın. Kurulum otomatik olarak başlamalıdır. Başlamazsa, Başlat düğmesini tıklayın, Bilgisayar’ı tıklayın, DVD sürücünüzü çift tıklatarak Windows 7 yükleme diskini açın ve ardından setup.exe’yi çift tıklayın.
– Windows 7 yükleme dosyalarını bir USB flash sürücüye karşıdan yüklediyseniz sürücüyü bilgisayarınıza takın. Kurulum otomatik olarak başlamalıdır. Başlamazsa, Başlat düğmesini ve Bilgisayar’ı tıklatıp, ardından da sürücüyü ve setup.exe’yi çift tıklayın.

2. Windows’u Yükle sayfasında, görüntülenen yönergeleri izleyin ve ardından Şimdi yükle’yi tıklayın.

3. Yükleme için önemli güncelleştirmeleri al sayfasında, başarılı bir yükleme gerçekleştirmeye ve bilgisayarınızın güvenlik tehditlerine karşı korunmasına yardımcı olmak için en son güncelleştirmeleri edinmenizi öneririz. Yükleme güncelleştirmelerini almak için Internet bağlantısına gerek vardır.

4. Lütfen lisans koşullarını okuyun sayfasında, lisans koşullarını kabul ediyorsanız, Lisans koşullarını kabul ediyorum’u tıklayın ve sonra İleri’yi tıklayın.

5. Hangi yükleme türünü istiyorsunuz? sayfasında Özel’i tıklayın.

6. Windows’u nereye yüklemek istiyorsunuz? sayfasında, önceki Windows sürümünüzü içeren bölümü seçin (bu genellikle bilgisayarın C: sürücüsüdür) ve ardından İleri’yi tıklayın.

7. Windows.old iletişim kutusunda, Tamam’ı tıklayın.

8. Bilgisayarınızı adlandırma ve başlangıçtaki kullanıcı hesabını kurma işlemleri dahil olmak üzere Windows 7 yüklemesini tamamlamak için yönergeleri izleyin.
 
USB'yi veri akışı olarak kullanmakta en mantıklı yol budur. Multi bot yaparak istediğin Windows 7 8 10 11 ISO dosyalarını atarak çalıştırmanız yeterlidir. Sadece bilgilerinizi bilgilerim adında klasör oluşturursunuz orada barındırırsınız.

20211118_231131.jpg
 
Rufus veya benzeri yazılım kullanmalısınız yazdırmak için. Böyle çalışmaz bildiğim kadarıyla.
Rufus ile yazdırdım, sonra o dosyaları klasöre attım.
USB'yi veri akışı olarak kullanmakta en mantıklı yol budur. Multi bot yaparak istediğin Windows 7 8 10 11 ISO dosyalarını atarak çalıştırmanız yeterlidir. Sadece bilgilerinizi bilgilerim adında klasör oluşturursunuz orada barındırırsınız.

Eki Görüntüle 1226280
Abicim işte Rufus ile ISO yu yazdırdım sonra o dosyaları FORMAT adlı klasöre attım. Arkasına da rastgele .txt oluşturdum. Bilgisayar bozulunca format atmak istesem o klasörün içinden bilgisayar kendi hemen kurulum ekranına yönlendirir mi?
Arkadaşlar sorun çözülmüştür. Kilitleyebilirsiniz konuyu :)
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı