Format mı, sıfırlamak mı?

iAlp03

Hectopat
Normalde ikisi aynı şey sanıyordum ama az önce konularda denk geldim, sıfırlama ile format farklı şeylermiş beni ilgilendiren ise sıfırlamada virüsler silinmeyebiliyor demişler. Sıfırlamada seçtiğimiz diskin içindeki (Windows'un kendisi) hariç her şey silinmiyor mu? Nasıl virüs kalıyor? Ve ben bu bilgisayarı sıfırla diye aratıp ayarlardan sıfırlamıyorum. CTRL + alt + deleteden Shift'e basılı tutarak yeniden başlata basıyorum, oradan diskin tamamını siliyorum. Yine de sıfırlamak mı oluyor bu?

Normalde ikisi aynı şey sanıyordum ama az önce konularda denk geldim, sıfırlama ile format farklı şeylermiş beni ilgilendiren ise sıfırlamada virüsler silinmeyebiliyor demişler. Sıfırlamada seçtiğimiz diskin içindeki (Windows'un kendisi) hariç her şey silinmiyor mu? Nasıl virüs kalıyor? Ve ben bu bilgisayarı sıfırla diye aratıp ayarlardan sıfırlamıyorum. CTRL + alt + deleteden Shift'e basılı tutarak yeniden başlata basıyorum, oradan diskin tamamını siliyorum. Yine de sıfırlamak mı oluyor bu?

Sıfırlama window var olan ile tekrardan değiştirmek denilebilir ama format tamamen sıfırdan olur eski Windows gider yenisi gelir.

Format kesin çözümdür. Genellikle sıfırlama da sorunlar çıkıyor. USB'ye yazıp kurulum yapmak en mantıklı seçenek olacaktır. Evet, dediğiniz gibi sıfırlama da virüs vb. şeyler tam olarak silinemiyor.

Sıfırlama Windows'u silmez Windows'u ilk kurulduğu hale getirir fakat bir virüs sızmışsa sıfırlama bunu geri alamaz. Format ise Windows'u tamamen siler ve yeniden kurar.

Sıfırlama virüsler için uygun değil.
Format yani temiz kurulum daha iyi.
Bir de LLF var ama o disk sorunları için.
Format kesin çözümdür. Genellikle sıfırlama da sorunlar çıkıyor. USB'ye yazıp kurulum yapmak en mantıklı seçenek olacaktır. Evet, dediğiniz gibi sıfırlama da virüs vb. şeyler tam olarak silinemiyor.
Sıfırlamada virüsler nasıl silinemiyor ki windowsun kurulduğu anki haline getirmiyor mu sonradan eklenen herşeyin sıfırlanması lazım değil mi?
Technopat'ın temiz kurulum videosunu izle. İhtiyacın olan tek şey flash bellek zor bir şey değil.
Temiz kurulum biliyorumda ben ikisi aynı şey sanıyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı