Format nasıl atılır?

Bir de format harddiske kayıtlı C dosyasını tamamen temizler mi yoksa iz kalır mı? Çünkü tertemiz yapmayı hedefliyorum. Onları da söylerseniz. Çünkü 1 haftadır fotoğraflar, groove müzik, adobe programları açılmıyor ondan format atıyorum. Bilgisayarcım virüs vardır kaspersky malwarebytes ccleaner eset avast falan kullansan da bulmama olsaılığı yüksek bulaşmış bir kere dedi. Ben tabi inanmadım yani antivirüs başından beri var ama doğru mu söylüyor onu da bir söylerseniz. Ne yapmalıyım? Bir de daha önce birkaç kere crackli program indirmiştim ama antivirüs bulup silmişti. Şuan bilgisayarımda crackli bir tek camtasia studio var. Bilgisayarı defalarca tam tarama yaptım (ayarlardan da en yüksek ve en derin tarama ve güvenliği seçerek)

Elimde boş USB var. Yani derdim şu. Lisans Key falan ister mi? Atla dersem Free trial veya demo gibi mi olacak yoksa Full sürüm mü? Mahalle bilgisayarcımın da 1000TL verip Key aldığını sanmıyorum belki de herkese aynısını veriyordur. Kısaca bana tam olayı bir anlatın. Nasıl atılacağını biliyorum derdimi anlattım umarım.

Tabii ki ister peki sen formatla ilgili önlemlerini aldın mı yani önemli dosyalarını ek harddiske kaydetmek oyun Save'lerini harrdiske atmak vs çünkü bu format denen şeyin mantığı şu PC'deki tüm programları silmek.
Bir de format harddiske kayıtlı C dosyasını tamamen temizler mi yoksa iz kalır mı? Onları da söylerseniz. Çünkü 1 haftadır fotoğraflar, groove müzik, Adobe programları açılmıyor ondan format atıyorum. Bilgisayarcım virüs vardır Kaspersky Malwarebytes CCleaner ESET Avast falan kullansan da bulmama olsaılığı yüksek bulaşmış bir kere dedi. Ben tabii inanmadım yani antivirüs başından beri var. Ne yapmalıyım?

Tarat muhtemelen para koparmaya çalışıyor.

Bir de format harddiske kayıtlı C dosyasını tamamen temizler mi yoksa iz kalır mı? Onları da söylerseniz. Çünkü 1 haftadır fotoğraflar, groove müzik, adobe programları açılmıyor ondan format atıyorum. Bilgisayarcım virüs vardır kaspersky malwarebytes ccleaner eset avast falan kullansan da bulmama olsaılığı yüksek bulaşmış bir kere dedi. Ben tabi inanmadım yani antivirüs başından beri var. Ne yapmalıyım?
Bazen bilgisayarcıların bir bildiği vardır ama bazen :D Kesinlikle Malwarebytes indir ve tarama yap 50 nin üzerinde virüslü dosya algılarsa koş o pcyi formata sok :D

Sıfırlama etkisi format etkisi yaratır. Sıfırlama işlemi ile yüklü olan her şeyi silebilirsiniz.
Tabii oradan sistem dosyalarını sıfırlamayı da seçerseniz dediğiniz olabilir yine de güvenemiyorum :D

Daha önce tarattım. Fakat format atacağım gene de bilgisayar bir rahatlasın önceden silinen bir ton program vardı izleri duruyordur illaki c de ve regeditte onlar gitmiş olur. Şunu doğru mu anladım. Önemli dosyaları yedekledikten sonra o iso dosyasıyla format atacağım. Windows ayarlarımı (arkaplan vs.) ayarlayıp, orijinal cracksiz programlarımı tekrar kurup yoluma temiz bir sayfayla devam edeceğim. Key de kullanmama gerek yok. Doğru mu anladım?

Daha önce tarattım. Fakat format atacağım gene de bilgisayar bir rahatlasın önceden silinen bir ton program vardı izleri duruyordur illaki c de ve regeditte onlar gitmiş olur. Şunu doğru mu anladım. Önemli dosyaları yedekledikten sonra o iso dosyasıyla format atacağım. Windows ayarlarımı (arkaplan vs.) ayarlayıp, orijinal cracksiz programlarımı tekrar kurup yoluma temiz bir sayfayla devam edeceğim. Key de kullanmama gerek yok. Doğru mu anladım?
Şuraya bir cevap verin lütfen format atacağım kesin o konuyu boşverin şurayı bir doğrulayın yanlış mı doğru mu? Yanlışsa neresini yanlış anlamışım onu söyleyin lütfen.

Şuraya bir cevap verin lütfen format atacağım kesin o konuyu boşverin şurayı bir doğrulayın yanlış mı doğru mu? Yanlışsa neresini yanlış anlamışım onu söyleyin lütfen.
Yanlışlık yok gibi fakat ben oyun save filesdan başka birde ders notlarımı alıyorum bitti gitti max 200 mb fln tutuyo hemen tarama yap o dosyalara sonra flash tak onada tarama yap sonra dosyaları aktar birde öyle tarama yap sonra sıfırla ama oradan sistem dosyalarını da sıfırlama gibi bir seçenek vardı onu da unutma :)

Yanlışlık yok gibi fakat ben oyun save filesdan başka birde ders notlarımı alıyorum bitti gitti max 200 mb fln tutuyo hemen tarama yap o dosyalara sonra flash tak onada tarama yap sonra dosyaları aktar birde öyle tarama yap sonra sıfırla ama oradan sistem dosyalarını da sıfırlama gibi bir seçenek vardı onu da unutma :)
Son kısma kadar anladım. Sıfırlama derken nasıl oluyor? Bana baştan aşağı nasıl format atacağımı yazı kafam karıştı. @Enes3078 @nih @KaanSRZ @akiyorm
Bir de 8GB flash bellek yeterli olur mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı