Format sırasında "A Disk Read Error Occurred" hatası

EmRe DRmaz

Hectopat
Merhaba TECHNOPAT ailesi.

Dün gece bilgisayarımı Xp ile formatlamak istedim.

C: sistemini biçimlendirdi, sistem dosyalarını kurmaya geçerken attığı reset'de " A Disk Read Error Occurred = Ctrl+Alt+Del "
Hatası vermeye başladı.
Windows 7 ile denedim oda aynı şekilde sistem dosyalarını genişletip yeniden başlattığıda aynı hatayı vermeye başladı.
F
akat D: sistem olarak görüyor, D: 40 GB yedek olduğu için formatlayamadım, D: sisteminede kurmaya çalıştım ama yine aynı hatayı veriyor.
Bios pilini çıkardım olmadı, sata kablosunu çıkardım olmadı, Ram'i çıkardım yine olmadı.
Farklı Cd-Rom takdım yine olmadı. Harddisk diye düşündüm ama harddiski Biosta gösteriyor da, ne yapmam gerekiyor, bana yardımcı olur musunuz?

Bilgisayar Sistemim;

• Windows 7 Professional 32 Bit / Disk Biçimlendirmeden Önce
  • Hp Small Farm Factor
  • İşlemci; 3,0 Ghz İntel Pentium D
  • Ekran Kartı; ATİ HD 5570 1 Gb 128 Bit
  • Ram; 3.5 Gb
  • HDD; 160 Gb Sata

Teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım benim de başıma böyle bir olay geldi. Yedek dosyalarını harici harddisk ya da DVD'lere aktar. Harddiskini biçimlendir sonra tekrar dene sorun çözülecektir. Benim ki bu şekilde çözülmüştü. Sanırım bios ayarlarıyla da yapılıyor ama onu ben bilmiyorum.

Boot sıralamasını değiştirin. Kayahan'ın dediğine de katılıyorum. Bu sorun genelde ilk boot sürücüsü Disket sürücü olduğunda olur. Disket sürücü ayarını None Yapın.

Recep abi benim BIOS ayarımda none yok not installer var ve zaten ondaydı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı