Format Sonrası Oyunlarda Düşük FPS

brainokanır.

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ANAKART : ASROCK PG RİPTİDE B650M

İŞLEMCİ : AMD RYZEN 7 7800X3D

RAM : XPG LANCER RGB 32 GB (2x16) 6000 MHZ

EKRAN KARTI : GİGABYTE GeForce RTX™ 4070 GAMING OC 12G
Öncelikle iyi günler. Benim sorunum şu: HP marka bir notebook'um var yeni format attım (Windows 10) eskiden PUBG Mobile kasmadan oynuyordum şimdi ise oyuna giriyorum bir süre sonra oyun aşırı derece kasmaya başlıyor, tüm güncellemeleri yapmama rağmen. CPU ve GPU kullanımım 70 50 arası. Sorun ne anlamadım sistem özelliklerimi resimdeki gibi ne yapmalıyım?

1.png 2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky veya Avast'ı yükleyerek bir tarama çalıştırmanızı öneririm. Torrent oyun gibi bilinmeyen kaynaklı dosyalar indirmiş ve açmışsanız bilgisayarınıza beraberinde zararlı yazılımlarda yüklemiş olabilirsiniz.
Bence Avast yerine Malwarebytes kullanmalı. Ayrıca güvenli modda iken tarama yap dostum. Bu video işinizi görecektir.

Bence Avast yerine Malwarebytes kullanmalı. Ayrıca güvenli modda iken tarama yap dostum. Bu video işinizi görecektir.
Avast neredeyse her açıdan malwarebytes'dan daha iyidir. Ayrıca dahili olarak ağ taraması gibi özellikleri de mevcut. Gerek koruma, gerek performansa etkisi, gerek işlevsellik olarak avastın çok daha fazla iş yapacağı tarafındayım.

Windows 10 çok fazla gereksiz uygulamalarla dolu. Hele 1903 sürümüne daha çok eklemişler. Bunların kapatılması lazım. Bu konuda epey iş var.

Plastik kasalı HP laptop ve o ekran kartları grafikleri yüksek oyunlar için müsait değil. 4GB boyutunda 1080p film izlerken bile zorlanıyor. Çok da zorlamamak lazım. Bakımı biraz zor ama yapmak lazım.

Windows 10 çok fazla gereksiz uygulamalarla dolu. Hele 1903 sürümüne daha çok eklemişler. Bunların kapatılması lazım. Bu konuda epey iş var.

Plastik kasalı HP laptop ve o ekran kartları grafikleri yüksek oyunlar için müsait değil. 4GB boyutunda 1080p film izlerken bile zorlanıyor. Çok da zorlamamak lazım. Bakımı biraz zor ama yapmak lazım.
Doğru haklısınız. Windows 10 gereksiz uygulamaları kapattım zaten pubg mobile düşük ayarlarda oynuyorum zaten ama şöyle bi sıkıntı var format atmadan önce oyun pek kasmıyordu format attıkdan sonra oyun kasmaya başladı ilk 5 dk falan kasmıyor sonrasında kasmayabaşlıyor ekran kartı ayarlarını yaptım fakat sorun aynı fps drop yiyorum sürekli oyunu AMD ekran kartı ile çalıştırmama rağmen

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı