Format sonrası RX 570 ısınmaya başladı

Fallen3016

Zeptopat
Bilgisayar yavaşlamaya başladıktan sonra içini tamamen temizletip format attırdım. Format atmadan önce Genshin Impact'de orta ayarda GPU ısısı 60-70 arasıydı daha üstüne çıkmıyordu hatta fan sesi bile yoktu formattan sonra oyunu indirip oynadığımda ana menüde bile fanlar yüzde 65'te GPU ısım 80 dereceyi görmeye başladı. BIOS'tan CPU Boost açmışlar onu kapattım ama durum hala aynıydı en son undervolt yaparak ısıyı 70 civarına çekebildim (Dying Light 2 düşük ayarda 70-78 arası oluyor şu an undervolt ile fanlar yüzde 45-50 arası gidiyor). Oyundayken CPU ısısı 35 üstüne çıkmıyor. Ekran kartımı kasayı toplarken AMD Sapphire RX 570 4 GB 256 bit olarak almıştım ama şu an HWiNFO'dan bakınca MSI Armor 4 GB OC 256 bit gözüküyor. Sizce ısınma neden kaynaklanıyor olabilir?
Windows 10 64 Bit kullanıyorum onu değiştirmedim.
Anakart: ASUS Prime H310M-D
İşlemci: Intel Core i5 9400F 2.9 GHz.
RAM: 8 GB Kingston 2666 + G.Skill Ripjaws 8 GB 3200.
SSD: SanDisk 1TB.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    77,1 KB · Görüntüleme: 38
  • 2.png
    2.png
    38 KB · Görüntüleme: 31
  • 3.png
    3.png
    27,9 KB · Görüntüleme: 32
  • 4.png
    4.png
    16,3 KB · Görüntüleme: 37
  • 6.png
    6.png
    18,6 KB · Görüntüleme: 24
  • 7.png
    7.png
    18,5 KB · Görüntüleme: 35
  • 8.png
    8.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 30
Termal macunların bakımı ucuz bir macunla yapılmış olabilir bunu kendiniz yapsanız daha doğru olurdu. CPU undervolt yapmanızada gerek yok CPU'yu kısıtlıyorsunuz ve CPU'nun ekran kartı ile bir alakası yok.

Ekran kartınız farklı mı gözüküyor? Yanlış kartı takmış olabilirler veya sizin kartınızı çalmış olabilirler ekran kartının dış görünümü sizinki ile aynı ise PCB değiştirilmiş olabilir.

Bilgisayarcıya mı verdiniz temizlemesi için.

Evet tanıdık.

Termal macunların bakımı ucuz bir macunla yapılmış olabilir bunu kendiniz yapsanız daha doğru olurdu. CPU undervolt yapmanızada gerek yok CPU'yu kısıtlıyorsunuz ve CPU'nun ekran kartı ile bir alakası yok.

Ekran kartınız farklı mı gözüküyor? Yanlış kartı takmış olabilirler veya sizin kartınızı çalmış olabilirler ekran kartının dış görünümü sizinki ile aynı ise PCB değiştirilmiş olabilir.

Yok GPU için undervolt yaptım işlemci ısınmıyor şu an tanıdık yaptı temizliği. Paraçalara baktım her şey tam takılı değişen yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı