Format sonrası sistem çok yavaşladı

SticMn

Decapat
Daha fazla  
Ekran kartı
Rx7700xt
İşlemci
Ryzen 5 5600
PC çöplüğe dönmüştü, ben de format attım. Klasik ekran kartı driver’ını kurdum, Windows Update yaptım ve kapattım. Ertesi gün bilgisayarı açtığımda açılması 40 saniye filan sürdü ve açıldıktan sonra 20 saniye taskbar gelmedi; herhangi bir uygulama açarken çok uzun sürüyordu. Ben de “Güncelleştir ve yeniden başlat” yaptım, en az 3 kez yapmama rağmen tekrar “Yeniden başlat ve güncelleştir” seçeneği geliyor. Hem kasmanın nedenini hem de o kadar güncelleştirmenin sebebini açıklayabilir misiniz?

PC çöplüğe dönmüştü, ben de format attım. Klasik ekran kartı driver’ını kurdum, Windows Update yaptım ve kapattım. Ertesi gün bilgisayarı açtığımda açılması 40 saniye filan sürdü ve açıldıktan sonra 20 saniye taskbar gelmedi; herhangi bir uygulama açarken çok uzun sürüyordu. Ben de “Güncelleştir ve yeniden başlat” yaptım, en az 3 kez yapmama rağmen tekrar “Yeniden başlat ve güncelleştir” seçeneği geliyor. Hem kasmanın nedenini hem de o kadar güncelleştirmenin sebebini açıklayabilir misiniz?
Attığın iso dosyasında kurulumda veya dosyada sorun yaşamış olabilirsin . Daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır . İyi sosyaller.

Format attığında Windows, tüm gerekli şeyleri kurar ve günceller bu şekil çoğulluk normaldir. Ekran kartı sürücüsünü ddu ile kaldırıp tekrardan kurdun mu?

Kullandığın ISO eski olabilir. En güncel ISO ile temiz kurulum öneririm. Sonra yinede Windows update kontrol edip varsa güncellemeleri yükleyebilirsin. Hala sistem çok yavaş ise disk testleri yapıp sonuçları atın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı