Format sonrası USB'yi çıkarttıktan sonra sistem açılmıyor

lospartizan

Kilopat
RAM
8GB Ram
SSD veya HDD modeli
Adata 240GB
Ekran kartı
RX570
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
Ryzen 3 2200G
Unlost X Bilgisayarı kullanıyorum. Bilgisayara Windows 10 format attım. Format attığım flash belleği çıkartıp bilgisayarı açtığımda Windows ekranı değil BIOS ekranı geliyor. Tekrar flash belleği taktığımda windows açılıyor. Ama çıkarttığımda hiçbirşey gözükmüyor ve windows açılmıyor. Aslında ssd exit kısmında bir yerde gözüküyor adata olarak ama nedense boot ekranında yok. Şuan bilgisayar açık flash belleği çıkartıp da kullanamıyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Formattan sonra BIOS ayarlarını default haline getirdiniz mi?
Formattan önce sadece biostan boota girip 1. sıraya flash belleği alıp yeniden başlattım. Format atıldıktan sonra da ssd'yi 1. sıraya geri alıcaktım ama boot ekranında gözükmüyor. sadece flash takıldığı zaman gözüküyor.
Formattan sonra BIOS ayarlarını default haline getirdiniz mi?
Tamamen bios'u default'a alma gibi birşey var exit kısmında onu mu yapmam gerekiyor.

F9 tuşu olması lazım sanırım default ayarları yükle ve çık gibi bir şey yazmalı.
1640526269404.png

Default yaptıktan sonra böyle oluyor. Bu arada düzeltiyorum flash bellek takılıykende görmüyormuş ssd'yi. Biosda exit kısmında SSD gözüküyor ama boot ekranında yok nedense.

Cmd ekranına erişip bilgisayarın diski görüp görmediğini kontrol edebilir misiniz?
Shift + F10 ile cmd açıp sırayla diskpart ve listdisk komutlarını girin.

Arkadaşlar discord'a geçmişsiniz ama sorunun çözümüne ulaştınız mı? Havada kalmış problem aynı sorunu bende yaşıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı