Format sonrası Windows ve oyunlarda kasma

charco

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, geçtiğimiz hafta da bilgisayarıma format attım ve format sonrası bilgisayarım acayip derecede ısınmaya başladı. Bununla birlikte ne alaka ise twitch'de yayın izlerken tam ekran açtığım zaman bilgisayar donuyor ve bilgisayarı zorla kapatmak durumunda kalıyorum. Oyunlar da hele ki CS'de çok fazla lag sorunu ve 100 FPS üstüne çıkmıyor bununla birlikte FPS droplarla savaşıyorum format öncesi 160-170 FPS altına inmiyordu.
399649

Buradaki var: 1.5 ms yazan yer hiç 0.1-0.9 arası değerlerine ulaşmıyor, sürekli 1 ile 10 arasında geziyor ve bu yüksek olduğu zaman aşırı derecede oyun laglı oluyor. En son sürümünü yani 1903 sürümünü buradan indirdim ve yükledim aynı sorunlarla tekrar karşılaştım tekrar eski sürümümü yükledim 1809 sürümünü ve yine 1903'de ki sıkıntılarla karşılaşmaya başladım 1 gün de 2 format attım.

Sistem Özellikleri; 256 SSD ve 1 TB HDD 7200 RPM 64
399650

En çok şaşırdığım twitch'de tam ekran yayın izleyip pencere moduna alacağım zaman bilgisayarın donması ve zorla kapatmam oluyor ciddi anlamda ne alaka onu bile anlamıyorum. Format atmaktan sıkıldım desem yeridir.

Driverları elle mi yoksa program yardımıyla mı kuruyorsunuz? Daha önce arkadaşımın bilgisayarına temiz kurulum yaparken driver programı kullanınca böyle bir sıkıntıyla ben de karşılaştım, driverları üreticinin sitesinden kurduktan sonra sıkıntı kalmadı.

Driverları elle mi yoksa program yardımıyla mı kuruyorsunuz? Daha önce arkadaşımın bilgisayarına temiz kurulum yaparken driver programı kullanınca böyle bir sıkıntıyla ben de karşılaştım, driverları üreticinin sitesinden kurduktan sonra sıkıntı kalmadı.
Driverların hepsini elle ve üreticinin sitesinden kuruyorum.

1.Düzgün bir Windows sürümü yüklediğinizden ve format atarken C diskinin dosya biçiminin düzgün belirlendiğinden emin olunç
2.Bilgisayarınıza tanımadığınız yabancı programlar veya arka planda RAM yiyen güncelleştirme gibi şeylerin kapalı olduğundan emin olun.
3. Güncel ve doğru sürücüleri yüklediğinizden emin olun.
Bunların hepsine rağmen sorununuz düzelmediyse bu videoyu izleyin.
Video

1.Düzgün bir Windows sürümü yüklediğinizden ve format atarken C diskinin dosya biçiminin düzgün belirlendiğinden emin olunç
2.Bilgisayarınıza tanımadığınız yabancı programlar veya arka planda RAM yiyen güncelleştirme gibi şeylerin kapalı olduğundan emin olun.
3. Güncel ve doğru sürücüleri yüklediğinizden emin olun.
Bunların hepsine rağmen sorununuz düzelmediyse bu videoyu izleyin.
Video
Recep Baltaş'ın paylaştığı son sürümü kurup indiriyorum ondan sonra ki güncellemeler varsa da Windows update yapıyor onları. Bilgisayarıma hiç tanımadığım bir şey yüklemiyorum zaten yüklediklerim photoshop yazılım programları ve oyun başka bir şey yok :) İşin esprisi olarak video için teşekkürler.

Recep Baltaş'ın paylaştığı son sürümü kurup indiriyorum ondan sonra ki güncellemeler varsa da Windows update yapıyor onları. Bilgisayarıma hiç tanımadığım bir şey yüklemiyorum zaten yüklediklerim photoshop yazılım programları ve oyun başka bir şey yok :) İşin esprisi olarak video için teşekkürler.
Bilgisayarın yavaşlamasının genel sebepleri şunlardır:
1.Virüs olmasa bile yüklediğiniz bir program çok fazla işlemci kullanıyor olabilir, veya bu programa bağlı olarak çok fazla işlem başlıyor olabilir ve bu yavaşlamaya sebep olabilir.
2.Arka planda çalışan çok fazla program vardır veya güncelleştirme yapılıyordur, bu sebepten dolayı sisteme ayrılan RAM yetersiz gelir.
3.Cihaz çok fazla ısınır ve bu genel performans düşüşüne sebep olur ve parçalarınızın normalden hızlı eskimesi ile sonuçlanır.
4.İşletim sisteminde normal çalışmayan veya hatalı bir dosya olabilir veya Kayıt defteri hasar görmüş olabilir. Bunlara ek olarak işletim sistemi düzgün bir iso dosyasından doğru bir şekilde yüklenmemiş de olabilir.

Bende de aynı sorun oldu.Yaklaşık 9 10 ay önce win 10 format attım,ondan önce win 7 kullanıyordum ve aynı şekilde windowsta twitchte youtubeda dosyalarda gezinirken pc kasıyor veya donuyordu win 10 attım hala geçmedi.Sınavdan sonra bir format daha atacağım içini falan temizleyip macununu yenileyeceğim.Ben sabit disk kaynaklı bir sorun olacağını düşünüyorum.Yaptıklarımdan sonra buraya entry girerim ama yine de benim gibi sorun yaşayan veya yaşayıp tamirini bilen varsa yardımcı olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı