Format ve geri yükleme arasındaki fark nedir?

kaplantuk

Centipat
Daha fazla  
Aklıma takılan sorun var format atmakla Windows geri yükleme arasındaki fark nedir ya? Bilgisi olan var mı? Bilgisayara virüs bulaştı ben e Windows geri yükle yaptım format ile aynı işlevi görüyor mu ya da gidip ayrıca format attırmaya gerek var mı? Yardımcı olur musunuz ya da ikisi çok farklı şeyler mi?

Format = Diski tamamen silme/biçimlendirme ve oraya Windows yükleme, her şey gider.
Geri yükleme = Windows'taki kullanıcı dosyalarını silme ve sistem dosyalarını yenileme.

Genel olarak her zaman önerilen şey, sağlam bir formattır.

Aklıma takılan sorun var format atmakla Windows geri yükleme arasındaki fark nedir ya? Bilgisi olan var mı? Bilgisayara virüs bulaştı ben e Windows geri yükle yaptım format ile aynı işlevi görüyor mu ya da gidip ayrıca format attırmaya gerek var mı? Yardımcı olur musunuz ya da ikisi çok farklı şeyler mi?

Format tüm dosyaları silmektir sistem dosyaları dahil ama geri yükleme sadece Windows'u geri bilgisayara yükler mesela Windows 10'dan 11 geçmek gibi sadece yükleniyor (özellikler dışında)

Geri yükleme, bilgisayarında Windows varken tam daha önceden oluşturduğun geri yükleme noktasına çevirir Windows'u. Eğer geri yükleme noktasını virüs bulaşmadan önce oluşturduysan virüs bir ihtimal silinebilir ama kesin değil elbette.

Format tamamen diski silip üstüne Windows kurmak demek, senin için en temiz yöntem de bu.

Aklımda takılan su PC de ufak bir virüs uyarısı verdi sistemi geri yükleme yaptım o virüs silinmiş midir bir de bendeki sıkıntı format atmayı da bilmiyorum bu konuda cahilim kusura bakmayın.

Geri yükleme, bilgisayarında Windows varken tam daha önceden oluşturduğun geri yükleme noktasına çevirir Windows'u. Eğer geri yükleme noktasını virüs bulaşmadan önce oluşturduysan virüs bir ihtimal silinebilir ama kesin değil elbette.

Format tamamen diski silip üstüne Windows kurmak demek, senin için en temiz yöntem de bu.

Şöyle diyeyim kanka ben bundan önce format attırdım o format artırdığım zamana gidiyor gibi bir şey mi oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı