Formatı bile engelleyen virüs nasıl kaldırılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçekten ilginç. :D
İlginç değil aslında. Bu Petya ransomware yukarıda da yazdım. Bilgisayar HDD üzerinden başlamadan format diski üzerinden başlatarak format atabilir yani boot ederek. BIOS girmeye de engel değil.

Petya ransomware. Ve bu zararlı BIOS üzerine girmeye engel değil. Boot edilebilir bir şekilde USB üzerine format dosyaları yazılabilir ve format atılabilir. Dosyaları kurtarmak için ise aşağıdaki çözüm uygulanabilir.

Konu ise çok fazla uzamış. Kişi bilgisayarı açamadığından örnek dosyaları paylaşamayabilir.

İlginç değil aslında. Bu Petya ransomware yukarıda da yazdım. Bilgisayar HDD üzerinden başlamadan format diski üzerinden başlatarak format atabilir yani boot ederek. BIOS girmeye de engel değil.
Hiçbir format yontemiyle format atılmıyor. Belliki geliştirilmiş bu virus ve kim geliştirmiş ise helal olsun.

Arkadaş bilgisayarı çalıştırabiliyor ve fotoğrafı internetten almış...
Bana bu konu biraz ütopik geliyor.
Dosya uzantısı .pleds diyor ancak öyle bir uzantıya sahip Ransomware yok.

En başta fotoğrafını atmalıydın ama. Niye internetten attın?
.readme dosyasının textini at en azından.

Dostum attığın fotoğraf Petya'ya ait ve Petya Ransomware var iken bilgisayarını çalıştıramazsın zaten?

Ben de inanmamaya başladım. İnternette buldum aynısını. Hiç hoş değil. Hiçbir virüs HDD'i söküp BIOS pilini çıkarıp (laptoplarda da çıkıyor) 10dk bekleyip takmanızdan sonra sisteme etki edemez, BIOS açılır.
Laptoplarda BIOS pilini çıkarmayı bilmiyorum çıkarmadımda. Neyse genede herkeze teşşekürler imha edeceğim yarın laptopu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı