Formatı bile engelleyen virüs nasıl kaldırılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de inanmamaya başladım. İnternette buldum aynısını. Hiç hoş değil. Hiçbir virüs HDD'i söküp BIOS pilini çıkarıp (laptoplarda da çıkıyor) 10dk bekleyip takmanızdan sonra sisteme etki edemez, BIOS açılır.
BIOS'a sızan virusler var. Hatta direkt BIOS'u silip sistemi çalışmaz hale getirenlerde var.

Arkadaş ya trollük yapıyor ya da laptobunu BOOT etmeyi beceremiyor. İyi niyetli olduğum için ikinci seçenek olduğunu düşünüyorum.

Eski bir laptop ise uğraşmaya deymez, salla gitsin....

**Evet bu konu çok uzamış. 😂

BIOS'a sızan virusler var. Hatta direkt BIOS'u silip sistemi çalışmaz hale getirenlerde var.
Doğru ancak ileri derecede hatalı olmak lazım. Basit bir torrentten oyun veya film indirip yönetici olarak setup exe başlatma ile bulaşabileceğiniz sanmıyorum. Hiçbir örnek görmedim Türk forumlarında öyle diyeyim.

NOT: Yukarıda arkadaş belirtmiş, ayrıca yazmıyorum.

Doğru ancak ileri derecede hatalı olmak lazım. Basit bir torrentten oyun veya film indirip yönetici olarak setup exe başlatma ile bulaşabileceğiniz sanmıyorum. Hiçbir örnek görmedim Türk forumlarında öyle diyeyim.
.exe programı ile BIOS güncellenebiliyor ise silme ya da sızma işlemleri de imkansız gelmiyor bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı