Çözüldü Formatla silinmeyen virüs format esnasında diske bulaşır mı?

• Konuyu başlatan Le197
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 2.960
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Le197

Picopat
Daha fazla  
Çok ilginç bir soru soracağım. Şimdi diyelim ki bir BIOS virüsü veya silinmeyen herhangi bir virüs var ama biz bunu bilmiyoruz. Dedik ki format atalım ve formatı atıyoruz. İşte flash diski taktık, Boot ettik, formatı atıyoruz ama virüs hala var. Sonra formatı attık ve virüs geri geldi. Format attığım o flash disk veya CD'ye de virüs bulaştırmış oluyor mu? Yani kısacası format esnasında virüs flash diske veya CD'ye virüsünü yayabiliyor mu? Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Zaten yazılmış bir DVD için dedim. Bazı CD/DVD'ler 2.kez yazılmıyor yani ben öyle biliyorum. Yazılan CD/DVD temiz bir bilgisayarda yazılmış.
Yener'in dediği şekilde olanlar evet tekrar yazılmıyor. Kesin zararsız olan sistemde yazıldıysa olmayan zararlı gökten inmeyeceği için bulaşma diye bir şey söz konusu olmaz zaten.
CD'ye bulaşması zor. Çünkü çoğu CD ikinci kez yazılmıyor. Formatla silinmeyen virüs zor. @24099 hocam ve @Murat5038 hocamın da fikrini almak da fayda var.

Hocam, CD-R ise yazılmaz. CD-RW ise yazılır diye biliyorum.

CD üzerinde yazar hocam. Orijinal CD ise zaten yazılmaz.

Aynı mantık hocam.

Aynı mantık hocam.
Hocam şimdi 2.kez yazılmıyor ya o CD'ye bir şey yazmak için o CD sıfırlamak lazım o zaman değil mi? Yani şimdi benim CD virüs bulaştırılması için CD'nin biçimlendirilmesi lazım.

Tekrar kullanılmaz hocam. RW olanlar kullanılır.

Tekrar kullanılmaz hocam. RW olanlar kullanılır.

Çok teşekkür ederim hocam. DVD'lerin ve CD'lerin hepsi r, bu bayağı iyi oldu benim için. Yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Flash diskler için bu konu hala açık kalacak ama CD'ler için çözüldü sorun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…