Formattan sonra kendiliğinden disk oluşturuyor

Crael

Centipat
Daha fazla  
Format attıktan sonra fark ettim, 1 SSD ve 1 HDD varken gereğinden fazla disk oluşmuş, bunları nasıl silebilirim? Tekrar format atarken silinmesi başa bela olur mu? Bu kadar iğrenç ve karışık bir görüntü midemi bulandırıyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-30 210644.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-30 210644.png
    11,6 KB · Görüntüleme: 51
Format attıktan sonra fark ettim, 1 SSD ve 1 HDD varken gereğinden fazla disk oluşmuş, bunları nasıl silebilirim? Tekrar format atarken silinmesi başa bela olur mu? Bu kadar iğrenç ve karışık bir görüntü midemi bulandırıyor.
Format sırasında disk yonetiminde bölümleri teker teker bicimlendirip ayni sirayla her bir bölümü silin en son C bölümü kaldığında yeni diyerek tek bölüm oluşturun.

Görev çubuğunda yer alan windows simgesine sağ tıklatın.
Disk yönetimine girin.
Genişçe disk yönetiminin tamamını kapsayacak şekilde ekran görüntüsü atın. Yukarıdaki resimden sorunun ne olduğu anlaşılmaz.

EK: Benim gibi en ufak bir düzensizliği kaldıramayanlar için tertemiz format-temel kurulum adımları:
  • Sadece Windows kuracağınız disk takılı olacak. (Ek diskler kurulumdan sonra takılacak)
  • Kurulum ekranında sabit disk seçme ekranı gelince diskte bulunan bütün birimleri birim sil seçeneği ile tek tek silerek diski tek parça haline getireceksiniz.
  • Sonra tek parça disk üzerinde herhangi bir işlem yapmadan windowsun kurulacağı disk olarak seçip kurulumu tamalayacaksınız.
Sonrası : Windows kurulumdan sonra manuel driver kurmayın. Windows updatenin tamamlanmasını sabırla bekleyin. Her gerektiğinde PC yi yeniden başlatın ve tekrar güncelleme kontrolü yapın.

Sonuç : Tertemiz temel kurulum.

Son düzenleme:
Tekrar format atmak istiyorsan, Windows hangi diske kurulsun bölümü geldiğinde komut satırını(cmd) açıp diskpart komutuyla diski sıfırla tabii önemli dosyalar yoksa. Uygulayacaksan adım adım yazarım.

Görev çubuğunda yer alan windows simgesine sağ tıklatın.
Disk yönetimine girin.
Genişçe disk yönetiminin tamamını kapsayacak şekilde ekran görüntüsü atın. Yukarıdaki resimden sorunun ne olduğu anlaşılmaz.

EK: Benim gibi en ufak bir düzensizliği kaldıramayanlar için tertemiz format-temel kurulum adımları:
  • Sadece Windows kuracağınız disk takılı olacak. (Ek diskler kurulumdan sonra takılacak)
  • Kurulum ekranında sabit disk seçme ekranı gelince diskte bulunan bütün birimleri birim sil seçeneği ile tek tek silerek diski tek parça haline getireceksiniz.
  • Sonra tek parça disk üzerinde herhangi bir işlem yapmadan windowsun kurulacağı disk olarak seçip kurulumu tamalayacaksınız.
Sonrası : Windows kurulumdan sonra manuel driver kurmayın. Windows updatenin tamamlanmasını sabırla bekleyin. Her gerektiğinde PC yi yeniden başlatın ve tekrar güncelleme kontrolü yapın.

Sonuç : Tertemiz temel kurulum.
Manuel kurulum yapmayın demenizin sebebi nedir? Manuel olarak en güncel sürücüleri kursak daha doğru değil mi? Update sonuçta eski sürüm driver kurabiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı