Yazılıma başlamak doğru bir karar mıdır?

OrdinalyButTR

Femtopat
Daha fazla  
Abi ben 8. sınıfım, yazılımla ilgileniyorum. Ders başarım da iyi, yani çalışınca oluyor ama ben 4 yıl lise oku, sonra 5 yıl üniversiteye git, ıvır zıvır derken min 26 yaşında ilk işine başlayabiliyorsun. Ben bunu saçma buluyorum. Mesela yazılım mesleklerden birine girsem 4 yılda ustalaşır ve zaten 4. yılın sonunda ustalık belgesi alıyorsun. 4. yılın sonunda bile 26 yaşında yeni başlamış kişiden önde oluyorsun ve daha 4-5 yıl da öndesin. Yani bilmiyorum, ailem "Bir karar ver ya oku ya da yazılımla ilgilen." diyor. Mesela LGS'ye çalışsam, iyi alsam, 4 yıl lise, 5 yıl da üniversite oku desem, 9. yılın sonunda ancak yeni başlamış birisi oluyorum ve ortalama 2-3 asgari ücret alacağım, o kötü. Eğer mesleğe gidersem de üniversiteye gitme ihtimalim az, işsiz mi kalırım bilmiyorum. Ankara Keçiören'deyim, biri yardım etsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yazılım seviyorsan ve ilgiliysen bence bu sene ortalama üstü (eğer yapabilirsen) bir liseye kapak at. Sonrasında lise serüveninde yazılımla uğraşırsın eğer yazılım gerçekten senlikse son senende çalışarak müthiş yüksek olmasa da bir yazılım mühendisliği kazanabilirsin.

Okulun yanında yazılım çalışabilirsin hem diploman olur hem de kendini gösterirsin ayrıca 26 yaşında olacağını sanmıyorum. Lise de YKS senesi ve 11 dışında aşırı fazla çalışmadan yazılıma ağırlık verebilirsin. Üniversitede zaten bölümüne çalışacaksın ve uzaktan bir işte çalışabilirsin.

Bu yaşta para, mülk kaygısına düşme canım kardeşim. Bu yaşlarına sadece bir kere geleceksin, o yüzden güzel geçirmeye çalış zamanını. Ne yapıp ne et o liseyi oku, lisede yaşayacağın anıları bir daha hiçbir yerde yaşayamayacaksın. Yazılım mevzusuna gelirsek, güzel bir lise tutturup kurslara yazılır kendini geliştirirsin. Belgesi olmadan kendini geliştirip, yazılımdan parayı bulan insanlar var. Her şeyi hemen olacak diye kafaya takıp kendini yıpratma, hem oku hem yazılımla ilgilen.

Eğer yazılım seviyorsan ve ilgiliysen bence bu sene ortalama üstü (eğer yapabilirsen) bir liseye kapak at. Sonrasında lise serüveninde yazılımla uğraşırsın eğer yazılım gerçekten senlikse son senende çalışarak müthiş yüksek olmasa da bir yazılım mühendisliği kazanabilirsin.
Teşekkürler
Okulun yanında yazılım çalışabilirsin hem diploman olur hem de kendini gösterirsin ayrıca 26 yaşında olacağını sanmıyorum. Lise de YKS senesi ve 11 dışında aşırı fazla çalışmadan yazılıma ağırlık verebilirsin. Üniversitede zaten bölümüne çalışacaksın ve uzaktan bir işte çalışabilirsin.
Teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı