Formattan sonra uygulama veya dosya izinleri kalır mı?

Yani BIOS virüsü bulaştığı zaman kesinlikle izin istemez mi?

Bir de hocam:

Bilgisayarcı BIOS virüsünü:

-Kendisi kodlanmış olabilir mi?
-Kendisi bir yerlerden indirmiş olabilir mi?
-Saldırı alıp BIOS virüsü bulaşmış olabilir mi?
@Prime777

Bilgisayarcının bunları bildiğini düşünmüyorum, çok düşük ihtimal yani bunları yapması. Yapması için bir sebep de yok ayrıca.

Hocam bilmeden yaptıysa diye.

Yani kesinlikle bilgisayarcıdan bana BIOS virüsü bulaşmaz değil mi?

%99 bulaşmaz. Geriye kalan %1 ihtimali yanlış bilgi olmasın diye söyledim.

İzinler sisteme bağlıdır, dosya yürütülürse izinler değişir. UAC aktif olduğu sürece izniniz dışında eylem yapılması zor. Temiz kurulum sonrası yedeklenen dosyalardaki izinler yeni sistemde yeni kullanıcılar ve yöneticiler olacağı için bunlara uygun şekilde yeniden düzenlenir. Eski sistemdeki izinler kalmaz.

İzinler sisteme bağlıdır, dosya yürütülürse izinler değişir. UAC aktif olduğu sürece izniniz dışında eylem yapılması zor. Temiz kurulum sonrası yedeklenen dosyalardaki izinler yeni sistemde yeni kullanıcılar ve yöneticiler olacağı için bunlara uygun şekilde yeniden düzenlenir. Eski sistemdeki izinler kalmaz.

Ancak yedeklenen bir dosyam yok temiz kurulumda direk o izinleri verilen dosyayı silmedim. Yine de eski sistemdeki kamera dosya vb. izinler gitmiş midir? Yani o dosyanın içinde o izinler kalabilir mi ve formattan sonra tekrar kendiliğinden aktif edebilir mi?

Ancak yedeklenen bir dosyam yok temiz kurulumda direk o izinleri verilen dosyayı silmedim. Yine de eski sistemdeki kamera dosya vb. izinler gitmiş midir? Yani o dosyanın içinde o izinler kalabilir mi ve formattan sonra tekrar kendiliğinden aktif edebilir mi?
Hayır edilemez, izinler sıfırlanır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı