Formattan sonra veri kurtarma

Efekan52

Hectopat
Daha fazla  
Dün abimin Lenovo G510 model bilgisayarına format atmaya karar verdim. Çok yavaş çalışıyordu. Abimin tüm verilerini 25 GB'lık D bölüntüsüne attıktan sonra Rufus kullanarak Windows 10 USB'si oluşturdum.

Daha sonra birkaç BIOS ayarından sonra nihayet disk seçme ekranına geldim. Öncelikle Lenovo kendi yazılımları ve sürücüleri için sanırım Onekey Recovery de dahil bir sürü disk bölüntüsü oluşturmuş. 25 GB'lık D bölüntüsü hariç diğer tüm bölüntüleri sildim. Daha sonra elimde 900 küsur GB'lık ayrılmamış alan kaldı. Fakat Windows bu bölüntüye yüklenemez hatası alıp durdum. Sanırım sorun GPT - MBR ile alakalıymış. Biraz araştırdım ve Shift+F10 kombinasyonuyla komut ekranını açtım. Diskleri listeledim ve istediğim (900 GB'lık) ayrılmamış alanı disc 0 clean komutuyla sildim. Fakat clean dedim. Clean All komutunu kullanmadım. Daha sonra baktım ki yalnızca 940 GB'lık tek bir ayrılmış alan gözüküyor.

Yani bu komut D bölüntüsünü de sildi ve C’nin üzerine ekledi sanırım. Kurulumu yaptım, Windows 10 kurulumundan sonra bilgisayarın disk yönetiminde de D sürücüsüne ait bir alan göremedim. Çok önemli veriler vardı, son 6 yılın tüm verileri silinmiş oldu. Acaba recovery yazılımlarıyla geri getirme şansımız var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı