Çözüldü C# Formda kullanıcıya yetki verme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

khalannz7

Hectopat
Merhaba, kullanıcının ürün, çalışan vs. gibi şeyleri CRUD yapabileceği bir Windows form uygulaması geliştirdim. Geriye giriş ekranı oluşturup kullanıcılara yetki vermem kaldı. Bunun için şöyle düşündüm; veritabanımda giriş ve yetki tablosu oluşturacağım. Giriş tablomda ID, kullaniciadi, sifre ve yetki_ ID olacak. Yetki tablomda ID ve yetki olacak. Ve bunları ilişkilendireceğim. Ama eğer bu yöntemim doğruysa yetkiye göre hangi sayfaları açabildiklerini nasıl ayarlayacağım?

Çözüm
Önce giriş yapan kullanıcının eğer giriş başarılı ise model sınıfında yeni bir değişken tanımlayıp ona atadım. Sonra o modeli ana forma taşıdım. Roller kısmında her sayfaya bit değeri verdim, kullanıcının giriş izni varsa 1 yoksa 0 olacak. Sonra if kullanarak "eğer bu sayfaya giriş izni 1 ise aç yoksa yetkiniz yoktur mesajı göster" gibisinden bir kod yazdım. Önceden yapmıştım ama bugün görünce yazdım. Eğer ihtiyacı olan olursa diye yazayım dedim.
@khalannz7 hocam anladığım kadarıyla admin ve kullanıcı olacak admin ürünleri ekleyip silecek kullanici sadece görebilecek şöyle olabilir eğer adminin sifresi ve adı doğruysa adminformuna yönlendirecek aynısıni kullanıcı için de yapabilirsiniz.

@khalannz7 hocam anladığım kadarıyla admin ve kullanıcı olacak admin ürünleri ekleyip silecek kullanici sadece görebilecek şöyle olabilir eğer adminin sifresi ve adı doğruysa adminformuna yönlendirecek aynısıni kullanıcı için de yapabilirsiniz.

Hocam olay şu ki farklı formlarla yapmak yerine tabcontrol kullanarak tasarlardım uygulamayı :( yani sekme şeklinde. İstediğim de şu mesela müdür her şeyi yapabiliyor iken orta düzey admin sadece ürün ekleyebilecek düşük seviye admin sadece tedarikci ekleyebilecek vs.

@khalannz7 hocam yine dediğim gibi mantık aynı mesela bizim müdür kullanıcımız olsun formdan kullanıcı adı müdür şifre olarak da 1234 olarak giriş yapsın ona ayrı bir sekme diğerlerine ayrı sekme açın müsait olunca 1 2 saate size bir tane örnek yapıp atarım daha net anlarsınız.

@khalannz7 hatta hocam size şimdi bir resimle anlatıp atıyorum.

@khalannz7 hocam müsait misiniz size anlatmak isterim mantığını.

Son düzenleme:
@khalannz7 hocam yine dediğim gibi mantık aynı mesela bizim müdür kullanıcımız olsun formdan kullanıcı adı müdür şifre olarak da 1234 olarak giriş yapsın ona ayrı bir sekme diğerlerine ayrı sekme açın müsait olunca 1 2 saate size bir tane örnek yapıp atarım daha net anlarsınız.

@khalannz7 hatta hocam size şimdi bir resimle anlatıp atıyorum.

@khalannz7 hocam müsait misiniz size anlatmak isterim mantığını.

Hocam kusura bakmayın geç cevap veriyorum boğuşuyorum şu an kodlarla :D tabii ki isterim hocam teşekkür ederim ilginiz için ama kullanıcıdan o sekmeleri gizlemek yerine pop-up çıkarmam gerekiyor "buraya giriş yetkiniz bulunmamaktadır" diye.

@khalannz7 hocam sıkıntı yok mantık olarak iki yöntemi var 1. yöntem formu dolduran kullanıcının adı örneğin üstdüzeyadmin olursa tüm listboxları ya da textboxları göstereceksiniz eğer kullanıcı adı ortadüzeyadmin olursa sadece istediğiniz textboxları gösterirsiniz son olarak kullanıcı adı altdüzeyadmin olursa hiçbir textboxu göstermezsiniz
Şimdi 2. yöntemi de şimdi yazacağım hocam.

@khalannz7 hocam sıkıntı yok mantık olarak iki yöntemi var 1. yöntem formu dolduran kullanıcının adı örneğin üstdüzeyadmin olursa tüm listboxları ya da textboxları göstereceksiniz eğer kullanıcı adı ortadüzeyadmin olursa sadece istediğiniz textboxları gösterirsiniz son olarak kullanıcı adı altdüzeyadmin olursa hiçbir textboxu göstermezsiniz.
Şimdi 2. yöntemi de şimdi yazacağım hocam.

Mantığı anladım hocam ama dediğim gibi textboxların gözükmesinden ziyada direkt o sekmede pop-up çıkmasını istiyorlar.

@khalannz7 hocam o zaman en üste 3 tane buton koyarsınız tabii bundan önce kullanıcıya giriş yaptırmanız lazım yine mantık aynı üç adet kullanıcımız olsun üstdüzeyadmin giriş yapınca her yere erşsin ortadüzeyadmin sadece ekleme kısmına erişsin alt düzey ise hiçbir şey yapamasın mesela hocam bu ara eğer çözümünüze yardımcı olduysam çözüm olarak raporlamayı unutmayın emin olunki kolay bir şey.

@khalannz7 hocam?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı