Formula 1'de mühendis olmak için ne yapılmalı?

Bu arada siz hangi bölümden değişim öğrencisi olarak gittiniz?
Bilgisayar mühendisliği. Aslında işin yazılım kısmında olacaksan bunu da düşünebilirsin yalnız uyarmam lazım, Bilkent'te biyoloji gibi garabetle karşılaşacaksın daha ilk senende... :D Bilgisayar mühendisliğiyle biyolojinin ne alakası olduğunu hâlâ çözemedim. :D
 
Bilgisayar mühendisliği. Aslında işin yazılım kısmında olacaksan bunu da düşünebilirsin yalnız uyarmam lazım, biyoloji gibi garabetle karşılaşacaksın daha ilk senende... :D Bilgisayar mühendisliğiyle biyolojinin ne alakası olduğunu hâlâ çözemedim. :D
Yazılım kısmıyla pek bir ilgim yok ama ne mühendisi olursam olayım temel yazılım bilmem gerektiğini biliyorum. (C++, Python vs.)
Okuduğum makalelerde hep iyi bir mühendis kesinlikle temel yazılım bilmelidir yazıyordu, kısacası ilgiliyim bu konuda ve sürekli araştırıyorum.
Ben de şunu söylemiş olayım: Bu cidden zorlu bir süreç. Makine Müh. zaten bölüm olarak zordur, Akışkan Fiziği daha da zordur, bunun en rafine olmuş hali olan F1 araçlarındaki gibi aerodinamik tasarımlar artık bunun uç noktasıdır.

Yani, sana şöyle izah edeyim, bu sürecin sonunda iyi bir eğitimi tamamlar, master ve doktoranı da yurt dışında yaparsan, kendine bir şeyler katar ama günün sonunda F1'e girmeyi başaramazsan, yerli ya da yabancı havacılık sektöründe seni havada kaparlar.

Gerçekten uç nokta. Çok çalışmak gerek. Oraya girdikten sonra da yıpratıcı olan tempoya ayak uydurabilmek gerek.

Bizden de gençlerin böyle yerleri hedeflediğini görmek gerçekten çok güzel. Ama en güzeli de bunları gerçeğe dönüşmüş olarak görmek. Umarım nasip olur. :)
Çok teşekkürler, elimden gelenin en iyisini yapacağımdan emin olabilirsiniz :)
 
Gelecekte öyle bir haber alırsak, sen de forumda bu konuda yardımcı oldular dersen gurur duyarız. :D Bir de iç sesimle "adama ne gaz vermişiz be" derim. :D

Hayali bile güzel ya... :D

Sahiden, 5 sene sonra bu forumdaki insanlar nerede olacak acaba. :)
 
Gelecekte öyle bir haber alırsak, sen de forumda bu konuda yardımcı oldular dersen gurur duyarız. :D Bir de iç sesimle "adama ne gaz vermişiz be" derim. :D
Olur, o günleri görmek dileğiyle 😀 Neyse daha fazla yormayayım sizi. Verdiğiniz cevaplar çok önemliydi ama gerçek şu ki 49 gün sonra sınavım var ve çalışmam lazım o yüzden konudan ayrılıyorum şimdilik, size iyi forumlar. Saygılar...
 
Arkadaşlar, başlıkta da belirttiğim gibi ileride bir Formula 1 takımında mühendis olarak çalışmak istiyorum. Aranızda mutlaka motor sporlarını bilenleriniz, takip edenleriniz vardır. (Formula 1, Moto GP vs.) Küçüklüğümden beri Formula 1'i severek takip ediyorum. Makine mühendisliğine, özellikle de motor kısmına çok büyük ilgim var. İnternette yabancı sitelerde araştırdım birkaç fikir edindim ama soruyu soranların hepsi yabancı olduğu için verilen cevaplar çok içime sinmedi. Türkiye'de çok iyi bir üniversitede "kendimi geliştirerek" makine mühendisliği bölümü okursam bir şansım olabilir mi? Eğer olursa sonrasında neler yapmalıyım? Paylaşırsanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.

1- Dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde mühendislik eğitimi al ve üniversitede 3.8 ortalamanın üzerinde bitir.

2- Yine dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde mühendislik üzerine yüksek lisans yap ve onu da yüksek bir ortalamayla bitir.

3- İngilizce'yi ana dilin kadar akıcı konuşabilecek hale gel. (Artık kursa mı gidersin, yabancı arkadaşlar mı edinirsin üniversitede sana kalmış.)

4- Otomobil sektöründe deneyime sahip bir firmada (Mercedes gibi ekstrem örnekler değil, Dallara, Cosworth gibi) 5-6 sene çalış.

5- F1'deki bütün takımlara iş başvurusunda bulun. Mülakatta başarılar.

6- Seni işe alan takımın genel merkezinin bulunduğu ülkeye taşın.

Bahsettiğim şeyler zor görünebilir ama gerçek şu ki F1 araçları dünyanın en kompleks araçları ve üzerinde dünyanın en başarılı mühendislerinin çalışması lazım. Sen de tıpayı sıkarsan başarırsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı