Forspoken, FSR 3 ve Frame Generation On vs Off

Akıclık olmadıktan sonra önemli değil. Önemli olan o akıcılığı o Kare'de hissetmek.

Umarım düzelir diyorum. Motion Blur etkisi tepki yaratabilir. Zaten sevilmeyen bir özellik Oyunlarda'da

Daha az kare sayısı daha bulanık görüntü, motion blur demektir. Ray Tracing bu sebeple bir opsiyon olmayacak maalesef.

Kaydedilen videolardan ve ekran görüntülerinden bunu anlayamazsın gerçek zamanlı baktığın ekranda tam ne demek istediğimi anlayacaksın. Oradaki RTX 3050 videosu bile kayıt olarak geldiği için güllük gülistanlık görünüyor ama oyuncu için native 80 kare almak ile FG ile 80 kare almak arasında önemli fark olacak.

Motion interpolation/Soap Opera Effect sorununun temelinde bu yatıyor, NVIDIA bu sebeple optik akış güçlendiricileri kullandı. Amaç kare yaratmak kadar bu karelerin bozulma, dağılma, gecikme hissini ortadan kaldırmaya da yardımcı olmak. Bu sebeple bizzat denemeden kare sayılarına aldanılmamalı.
Ben video üzerinden yola çıkıyorum haliyle. Şu an gördüğüm şey, bu işte bir başarı var. İhtimalleri sunuyorum. Ne olur ne olmaz. Sonuçta belirttiğim şey yine doğru düzgün test edilmedi ki deneyecekler için CP77 makul bir masa olacaktır.

Ben video üzerinden yola çıkıyorum haliyle. Şu an gördüğüm şey, bu işte bir başarı var. İhtimalleri sunuyorum. Ne olur ne olmaz. Sonuçta belirttiğim şey yine doğru düzgün test edilmedi ki deneyenler için CP77 makul bir masa olacaktır.

Katılıyorum hocam. Çok bariz bir FPS artışı ve tutulan söz var. Oyunda ve Teknoloji'de hatalar olabilir.

Bunlar el ile yapılıyor illa hata olur. Bunu düzeltmek bir başarı olacaktır.

Yapana tebrik etmek lazım. Söz verip yapamayana ise, her söz helaldir :D

Ben video üzerinden yola çıkıyorum haliyle. Şu an gördüğüm şey, bu işte bir başarı var. İhtimalleri sunuyorum. Ne olur ne olmaz. Sonuçta belirttiğim şey yine doğru düzgün test edilmedi ki deneyenler için CP77 makul bir masa olacaktır.

Bunu şu amaçla ekliyorum buraya, misal birisi kalkar "abi artık RTX 3060 da iki kat FPS veriyor kim ne yapsın 4060'ı hem 12 GB var" gider 10K para bayılır sonra ekrana bir bakar motion blur.

Eğer FSR 3.0, RTX 4060 Ti'ın optik akış hızlandırıcılarına dokunmayacaksa ve algoritması farklıysa kendim de DLSS 3.5 ile aralarındaki farkı tecrübe edip söyleyebilirim.

Bunu şu amaçla ekliyorum buraya, misal birisi kalkar "abi artık RTX 3060 da iki kat FPS veriyor kim ne yapsın 4060'ı hem 12 GB var" gider 10K para bayılır sonra ekrana bir bakar Motion blur.

Eğer FSR 3.0, RTX 4060 Ti'ın optik akış hızlandırıcılarına dokunmayacaksa ve algoritması farklıysa kendim de DLSS 3.5 ile aralarındaki farkı tecrübe edip söyleyebilirim.

Bence farklıdır hocam. Deneyimlemeniz yi olur.

Çıkarsınlar şu SDK'yı artık'da Starfield oynayalım.

Bence farklıdır hocam. Deneyimlemeniz yi olur.

43 GB demo mu olur yahu. Yalnız bu oyunda DLSS 3.5 yoktu unutmuşum.

Screenshot_1.jpg

Bunu şu amaçla ekliyorum buraya, misal birisi kalkar "abi artık RTX 3060 da iki kat FPS veriyor kim ne yapsın 4060'ı hem 12 GB var" gider 10K para bayılır sonra ekrana bir bakar motion blur.

O da baya ilginç bir kafa olur ama hoş şaşırmam.

Ben ayrıca FSR 3.0'ın burada kalmayacağına eminim. Kartlarına olan ilgi artınca ya da artarsa bu teknolojiyi cilalamaya devam edeceklerdir. Hemen olmaz ama bir ara FSR 3.5 gelir.

@kino FSR açman için, grafik ayalarında'ki genel grafik Custom'da olacak hocam.

DLSS yoktu zaten bu oyunda tam kıyaslamam yapamam kalsın. Aynı oyunda olmaları daha iyi olacaktır.

Aynen, Onun için bekleyeceğiz artık. SDK çıkarsa 1 haftaya mod çıkar.

O da bayağı ilginç bir kafa olur ama hoş şaşırmam.

Ben ayrıca FSR 3.0'ın burada kalmayacağına eminim. Kartlarına olan ilgi artınca ya da artarsa bu teknolojiyi cilalamaya devam edeceklerdir. Hemen olmaz ama bir ara FSR 3.5 gelir.

Hocam FSR 2 olan oyunları, FSR 3 yapmak daha kolay. Artık insanlar bir fikir sahibi oluyorlar.
O yüzden gizlilik kalktığı gibi hızlana hızlana oyunlar artar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı