Fortnite i5 9400F işlemciyi çok kullanılıyor

Lamelo

Hectopat
Merhaba, ben Fortnite oynarken ayarlardan kenar yumuşatma orta ve kaplamalar yüksekteyken bile ekran kartım %45 ila %65 arasında kullanılıyor. İşlemcim ise savaşlardayken falan % 80 ila % 99 arasında kullanılıyor. Bu durum durum normal midir? İşlemci kullanımını nasıl azaltabilirim?

Ekran kartım: GTX 1660 Super.
İşlemcim: Intel i5 9400F.
RAM: 16 GB 3200MHz tek kanal.

Not: Söylemeyi unutmuşum sıcaklık değerleri işlemci 50 ila 60 derece arasında gidip geliyor hangi ayarda oynarsam oynayayım ekran kartı ve işlemci hep 50 ila 60 derece arasında daha yukarı çıkmıyor.

FPS değerleri 200 ila 310 arasında.

Son düzenleme:
Fortnite hiç oynamadım grafik ayar yerini bile bilmiyorum ama ayarları daha da yükseltip deneyin. MSI Afterburner gibi program ile de kullanım ve FPS değerlerine bakın.

Tamamdır daha da yüksetip bakacağım FPS değerleri 200 ila 310 arasında.
Fortnite hiç oynamadım grafik ayar yerini bile bilmiyorum ama ayarları daha da yükseltip deneyin. MSI Afterburner gibi program ile de kullanım ve FPS değerlerine bakın.

Ama peki bu şekilde oynamaya devam edersem işlemcime zararı olur mu yüksek kullanımın veya ömrü kısalır mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı